Qeveria heq kreditë e buta për zyrtarët

Qeveria heq kreditë e buta për zyrtarët 1

🕔09:32, 6.Feb 2014

Qeveria shfuqizon vendimin për trajtimin me strehim të nëpunësve civilë të administratës së lartë shtetërore dhe funksionarëve politikë. Vendimi parashikon që fondet e planifikuara në buxhetin e shtetit për zyrtarët, të alokohen në kategoritë e tjera më në nevojë për

Lexo më shumë
Miratohen anëtarët e Komisionit të Ndihmës Shtetërore

Miratohen anëtarët e Komisionit të Ndihmës Shtetërore 1

🕔09:30, 6.Feb 2014

Qeveria miraton emërimin e anëtarëve të Komisionit të Ndihmës Shtetërore.  Sipas vendimit të Qeverisë komisioni do të kryesohet nga ministri i Zhvillimit Ekonomik, Tregtisë dhe Sipërmarrjes Arben Ahmetaj, ndërsa anëtarë të tij do të jenë Mimoza Dhëmbi, Edmond Ademi, Ahmet

Lexo më shumë
Miratohen anëtarët e Komisionit të Ndihmës

Miratohen anëtarët e Komisionit të Ndihmës 1

🕔20:18, 5.Feb 2014

Qeveria miraton emërimin e anëtarëve të Komisionit të Ndihmës Shtetërore.  Sipas vendimit të Qeverisë komisioni do të kryesohet nga ministrii i Zhvillimit Ekonomik, Tregtisë dhe Sipërmarrjes Arben Ahmetaj, ndërsa anëtarë të tij do të jenë Mimoza Dhëmbi, Edmond Ademi, Ahmet

Lexo më shumë
Detyrimet ndaj biznesit, shlyerja në 3 vjet

Detyrimet ndaj biznesit, shlyerja në 3 vjet 1

🕔09:53, 5.Feb 2014

Ministria e Financave ka hartuar strategjinë e shlyerjes së detyrimeve ndaj biznesit. Sipas projekt strategjisë që disponon gazeta Dita shlyerja e detyrimeve të prapambetura që qeveria shqiptare ka ndaj biznesit do të marrë 3 vjet kohë. Në projekt-strategji që pritet

Lexo më shumë
SHËNIM: Arrestimi i një biznesmeni dhe konflikti i interesit në biznes

SHËNIM: Arrestimi i një biznesmeni dhe konflikti i interesit në biznes 3

🕔14:33, 4.Feb 2014

Të shumtë mund të jenë personat e çuditur nga lajmi i bujshëm i këtyre ditëve sipas të cilit, “një biznesmen i tregtimit të gazit ka paguar 120 mijë euro për të eleminuar fizikisht një biznesmen tjetër të po kësaj fushe

Lexo më shumë
Eksportet në dhjetë vite, 2013 bilanci më i lartë

Eksportet në dhjetë vite, 2013 bilanci më i lartë 2

🕔11:10, 4.Feb 2014

Viti 2013 ishte ndër më pozitivët e 5-vjeçarit të fundit, me një bilanc tregtar që arriti në minus 266 miliardë lekë. Bilanci tregtar është përmirësuar 16% kundrejt një viti më parë. Open Data Albania ka bërë një studim të bilancit tregtar të dhjetë viteve të fundit, duke

Lexo më shumë
Energjia, gropa 200 mln dollarëshe

Energjia, gropa 200 mln dollarëshe 0

🕔10:17, 4.Feb 2014

Humbjet e energjisë në rrjet ngelen në nivele alarmante. Për vitin 2013, humbjet ishin mbi 43%, me një kosto në bilancin e “Cez Shpërndarje” prej 200 milionë dollarësh. Zëvendëskryeministri, Niko Peleshi, në cilësinë e kryetarit të Task Forcës për energjinë,

Lexo më shumë
Karburanti, import të lartë në dhjetor

Karburanti, import të lartë në dhjetor 0

🕔10:16, 4.Feb 2014

Shifrat e tregtisë zyrtarizojnë importin e lartë të karburantit e gjithë produkteve të akcizës gjatë muajit dhjetor. Sipas të dhënave të Institutit të Statistikave, importi në dhjetor arriti në 54 miliardë lekë, ose 20% më shumë se një muaj më

Lexo më shumë
Tjetër skemë mashtrimi me TVSH, dëmi 1 milion $

Tjetër skemë mashtrimi me TVSH, dëmi 1 milion $ 2

🕔14:41, 3.Feb 2014

Zbulohet një tjetër skemë abuzimi me TVSH-në. Dëmi që i është shkaktuar shtetit kap shifrën e të paktën 1 milion dollarëve. Në skemën e mashtrimit dyshohet se janë përfshirë disa administratorë kompanish private, të cilët janë vënë në pranga. “Në

Lexo më shumë
Kur të tjerët na reklamojnë…(falas)

Kur të tjerët na reklamojnë…(falas) 1

🕔09:55, 3.Feb 2014

 “Yomadic” është një faqe interneti interesante që bën shpesh guida destinacionesh turistike. Nuk është ndoshta në nivelin e të famshmeve “Nat geo” apo “Lonely Planet”, por aspak inferiore. Për vitin 2014 ka realizuar një të tillë me destinacionet më të

Lexo më shumë