TAP, marrëveshja finalizohet formalisht

TAP, marrëveshja finalizohet formalisht 0

🕔13:44, 6.Apr 2013

Qeveria shqiptare dhe TAP formalizuan dje marrëveshjen e këtij projekti. Kështu Ministria e Ekonomisë, Tregtisë dhe Energjetikës dhe Projekti i Gazsjellësit Trans Adriatik (TAP) nënshkruan Marrëveshjen me Qeverinë e Vendit Pritës (MQP) duke rënë formalisht dakord mbi termat e angazhimit

Lexo më shumë
Kriza, shqiptarët shtrëngojnë rripat

Kriza, shqiptarët shtrëngojnë rripat 0

🕔13:01, 6.Apr 2013

Shqiptarët konsumojnë përditë e më pak. Sipas INSTAT-it, konsumi ka shënuar rënie. Statistikat tregojnë se në tremujorin e katërt të vitit 2012, konsumi i energjisë ka rënë me 23 për qind në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit 2011.

Lexo më shumë
Bizneset e huaja nxjerrin 264 milionë euro jashtë vendit

Bizneset e huaja nxjerrin 264 milionë euro jashtë vendit 1

🕔20:46, 5.Apr 2013

2012 ishte një nga vitet më të vështira për biznesin shqiptar. Sipas Ministrisë së Financave, fitimet vjetore të ndërmarrjeve u tkurrën me 14.5 për qind, një nga rëniet më të mëdha historike. Përkeqësimi i treguesve financiar të kompanive është rezultat

Lexo më shumë
Ekonomia mes krizës dhe mosrritjes

Ekonomia mes krizës dhe mosrritjes 0

🕔08:50, 5.Apr 2013

Fondi Monetar Ndërkombëtar në dhjetor 2012 e parashikonte rritjen ekonomike të Shqipërisë vetëm 1 përqind. Tani, tre muaj brenda 2013-ës, e ka përgjysmuar këtë parashikim, vetëm 0.5 përqind. Praktikisht mosrritje, stanjacion. Me lidhjet e ngushta me Italinë dhe Greqinë që

Lexo më shumë
Berisha: Bujqësia, si një nxitje për punësimin

Berisha: Bujqësia, si një nxitje për punësimin 0

🕔08:15, 5.Apr 2013

Investime më të shumta në sektorin e bujqësisë për të nxitur zhvillimin e zonave rurale si edhe rritjen e punësimit. Kjo ishte ideja e kryeministrit Berisha gjatë bisedës me akademikë të këtij sektori. “Në katër vitet e ardhshme do të

Lexo më shumë
Riciklimi i vajrave, jashtë standardit

Riciklimi i vajrave, jashtë standardit 0

🕔08:13, 5.Apr 2013

Thuajse të gjitha kompanitë e licencuara për trajtimin dhe riciklimin e  lubrifikantëve të automjeteve nuk plotësojnë standardet për ushtrimin e këtij aktiviteti. Kontrollet e ushtruara nga inspektoriati mjedisor tregojnë se, si kompanitë e licencuara, ashtu edhe serviset apo koncesionarët e

Lexo më shumë
Kryeministri flet për koncensionet, por ndryshimet ligjore nuk flasin për partneritet

Kryeministri flet për koncensionet, por ndryshimet ligjore nuk flasin për partneritet 0

🕔10:18, 4.Apr 2013

Shefi i qeverisë ka folur dje për ndryshimet ligjore për koncensionet në ndërtimin e partneritetit publik-privat. Por në relacionin që ka siguruar gazeta “Dita” nuk flitet për këto ndryshime, ndryshime që priteshin të diskutoheshin me sipërmarrësit privatë. As në vendimet

Lexo më shumë
Ndërtimi në krizë, 15.4 për qind rënie krahasuar me një vit më parë

Ndërtimi në krizë, 15.4 për qind rënie krahasuar me një vit më parë 0

🕔10:12, 3.Apr 2013

Sado të mundohet instituti i statistikave të flasë për një ekonomi të qëndrueshme, shifrat janë kokëforte. Edhe pse në deklarimin zyrtar të INSTAT thuhen mes rrjeshtash bilancet negative të sektorëve të ndryshëm, treguesit e zymtë të ekonomisë tonë, nuk mund

Lexo më shumë
Pse ndjejmë darën e krizës në ekonomi?

Pse ndjejmë darën e krizës në ekonomi? 0

🕔10:07, 3.Apr 2013

Sipas përkufizimit më të pranuar në botë, një ekonomi konsiderohet në krizë kur dy tremujorë që pasojnë njëri-tjetrin rezultojnë me rritje negative (pra ulje) ekonomike. Mirëpo ky përkufizim vlen për një ekonomi funksionale të tregut. A është e tillë ekonomia

Lexo më shumë
Projektet mbi 50 mln euro, 2% garanci

Projektet mbi 50 mln euro, 2% garanci 0

🕔10:13, 2.Apr 2013

Përmes një ndryshimi në vendimin e qeverisë së vitit 2007, është përcaktuar se për koncesionet në rrugë me vlerë investimi apo shërbimi mbi 50 milion euro, garancia që duhet të paguajnë kompanitë konkurente do të jetë në masën 2 për

Lexo më shumë