Borxhi publik në 6 muaj kapërcen parashikimin e vitit

Borxhi publik në 6 muaj kapërcen parashikimin e vitit 0

🕔09:49, 13.Jul 2013

Heqja e tavanit të borxhit publik me vendim të vecantë të Këshillit të Ministrave në fillim të këtij viti i ka dhënë rezultatet negative të tij. Shpërdorimi i papërgjegjshëm nga qeveria e djadhtë e ka rritur borxhin publik vetëm në

Lexo më shumë
Kriza nuk ndal rritjen e konsumit të energjisë dhe karburanteve

Kriza nuk ndal rritjen e konsumit të energjisë dhe karburanteve 0

🕔08:14, 12.Jul 2013

Kriza ekonomike duket se nuk dy gjëra nuk i ka ndaluar shqiptarët të shpenzojnë, në energji dhe karburant.  Sipas të dhënave nga INSTAT, gjatë 3-muajve të parë të këtij viti shqiptarët kanë konsumuar 643 milion kWh energji elektrike duke shënuar

Lexo më shumë
Shqiptarët udhëtuan më pak në tremujorin e parë 2013

Shqiptarët udhëtuan më pak në tremujorin e parë 2013 0

🕔08:12, 12.Jul 2013

Shqiptarët kanë udhëtuar më pak në muajt e parë të vitit 2013 duke cuar në punë të kufizuar të kompanive të transportit ajror dhe agjencive të udhëtimit. Të dhënat bëhen të ditura nga INSTAT, ku i vetmi tregues pozitiv është

Lexo më shumë
Shefja e BB, para largimit: Ekonomia shqiptare e dobët

Shefja e BB, para largimit: Ekonomia shqiptare e dobët 1

🕔08:10, 12.Jul 2013

Ashtu sic ishte deklaruar dy ditë më parë shefja e misionit të Bankës Botërore në Shqipëri, para largimit të saj nga vendi ynë ka bërë një përmbledhje të situatës ekonomike në vendin tonë si dhe ka dhënë disa sugjerime për

Lexo më shumë
Shtyhet vendimi për rritjen e rrogave dhe pensioneve

Shtyhet vendimi për rritjen e rrogave dhe pensioneve 11

🕔13:42, 11.Jul 2013

As dje nuk u bë pjesë e vendimarrjes qeverisëse rritja e rrogave dhe pensioneve edhe pse Berisha deklaroi para pak ditësh në faqen e tij në Facebook se do ti rrisë pagat dhe pensionet. Kryeministri në ikje disiplininon shpenzimet. Asnjë

Lexo më shumë
Javën tjetër nis “skanimi” i financave nga FMN dhe BB

Javën tjetër nis “skanimi” i financave nga FMN dhe BB 0

🕔08:29, 11.Jul 2013

Ashtu sic ishte paralajmëruar që në fund të muajit të kaluar, pritej që përfaqësues të Fondit Monetar Ndërkombëtar dhe Bankës Botërore të vinin në vendin tonë për të parë gjendjen financiare të Shqipërisë, si një mundësi për të dhënë mbështetje

Lexo më shumë
Rritja e borxhit publik, frenon rritjen ekonomike

Rritja e borxhit publik, frenon rritjen ekonomike 0

🕔08:28, 11.Jul 2013

Kalimi i kufirit të borxhit në shifra të larta deri në 64 për qind, pritet të japë efekte negative në rritjen ekonomike. Kjo konfirmohet nga një studim i kryer prej specialistëve të Bankës së Shqipërisë, duke pohuar që tashmë borxhi

Lexo më shumë
INSTAT raporton rritje të shifrës së afarizmit për bizneset, por tkurre të konsumit

INSTAT raporton rritje të shifrës së afarizmit për bizneset, por tkurre të konsumit 0

🕔08:38, 10.Jul 2013

Instituti i Statistikave raporton për rritje pozitive të sektorëve të ndryshëm të ekonomisë, por ama shifrat flasin për ulje të ndjeshme të konsumit. Sipas këtyre të dhënave afatshkurtra të INSTAT në raport me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar,

Lexo më shumë
Shiten 25.4 miliardë lekë bono thesari, interesat bien në 5.35 për qind

Shiten 25.4 miliardë lekë bono thesari, interesat bien në 5.35 për qind 1

🕔08:34, 10.Jul 2013

Ashtu sic ishte parashikuar që javën e kaluar dje u zhvillua ankandi për blerjen e borxhit nga qeveria shqiptare nëpërmjet bonove të thesarit. Por pavarësisht rritjes në shifra rekort të borxhit publik, që në mënyrë të pashmangshme ka cuar në

Lexo më shumë
Rënia e konsumit dhe efektet sezonale ulin çmimet në qershor

Rënia e konsumit dhe efektet sezonale ulin çmimet në qershor 0

🕔08:36, 9.Jul 2013

Çmimet në muajin qershor 2013, shënuan një ulje prej 0.6 përqind krahasuar me muajin e mëparshëm, njoftoi INSTAT, kryesisht si rrjedhojë e produkteve bujqësore më të lira, teksa kanë dalë në treg produktet vendase. Megjithatë, ndryshimi vjetor është pak më

Lexo më shumë