Gjykata Administrative, Drejtësia i ka zgjedhur “gjyqtarët”

Gjykata Administrative, Drejtësia i ka zgjedhur “gjyqtarët” 1

🕔09:32, 26.Mar 2013

Edhe Gjykata Administrative si një hallkë që konsiderohet zgjidhje për sipërmarrësit nuk është vënë ende në funksion Ministria e Drejtësisë, i ka përzgjedhur “gjyqtarët” që do të shërbejnë në këtë strukturë.  Kështu ditën e djeshme Ministria e Drejtëisë ka nisur

Lexo më shumë
Thellohet deficiti, INSTAT: Rritet me 8.2 përqind

Thellohet deficiti, INSTAT: Rritet me 8.2 përqind 0

🕔22:56, 25.Mar 2013

Eksportet e produkteve shqiptare kanë rënë gjatë muajit mars dhe kjo ka ndikuar në rritjen e deficitet tregtar. Sipas INSTAT gjatë muajit mars është ulur ndjeshëm eksporti i energjisë dhe mineraleve, me afro 31.9 %. Deficiti në mars u rrit

Lexo më shumë
Humbjet e energjisë në 2012 arritën në 41%

Humbjet e energjisë në 2012 arritën në 41% 0

🕔11:31, 25.Mar 2013

  Humbjet e energjisë elektrike në rrjet gjatë vitit 2012 pësuan një rritje alarmuese. Sipas të dhënave nga Instituti i Statistikave, humbjet totale arritën në afro 41%, nga të cilat rreth 39% ishin në sistemin e shpërndarjes. Kjo statistikë përfaqëson

Lexo më shumë
Borxhi publik, 7.18 për qind më i lartë në vitin 2012

Borxhi publik, 7.18 për qind më i lartë në vitin 2012 2

🕔22:25, 24.Mar 2013

Në vitin 2012 stoku i borxhit publik shënoi vlerën 827 987 milion lekë. Kjo vlerë është 7.18% më e lartë se viti pararendës që në ishte në vlerën 772 525 milion lekë Qeveria shqiptare ka rritur vlerën e stokut të

Lexo më shumë
Falimenton firma austriake, e njohur për lidhjet e ngushta me Fahri Balliun

Falimenton firma austriake, e njohur për lidhjet e ngushta me Fahri Balliun 10

🕔10:38, 24.Mar 2013

Falimenton kompania e preferuar e qeveritarëve, Alpine Bau. Emri i kompanisë së lidhur me botuesin Fahri Balliu figuron në listën e publikuar nga Drejtoria e Tatimeve, me 164 subjekte të falimentuara. Lajmi publikohet sot në të përditshmen Shqiptarja.com. Alpine Bau

Lexo më shumë
Topalli nuk kursehet në dhurata

Topalli nuk kursehet në dhurata 11

🕔12:42, 23.Mar 2013

Mungesa e lekëve në një vit të vështirë, nuk e ka penguar kryeparlamentaren që të shpenzojë për udhëtime dhe për shpenzime të ndryshme luksi. Me çeljen e buxhetit të ri, Kryetarja e Kuvendit ka menduar që në fund të mandatit

Lexo më shumë
Tenderi i Albpetrolit u anulua për shkak të korrupsionit

Tenderi i Albpetrolit u anulua për shkak të korrupsionit 0

🕔11:21, 23.Mar 2013

 Tenderi për Albtelekomin u anulua për shkak të korrupsionit. Kështu shkruan agjencia e lajmeve “Oil Price”, një burim kryesor i lajmeve nga fusha e naftës dhe energjisë. Sipas kësaj agjencie, koha për tenderin ka mbaruar dhe një tender i ri

Lexo më shumë
Bashkia e Tiranës bëhet pjesë e premtimeve elektorale

Bashkia e Tiranës bëhet pjesë e premtimeve elektorale 3

🕔18:14, 22.Mar 2013

Në një takim me bizneset në Tiranë, nënkryetarja e bashkisë, Jorida Tabaku ka deklaruar se politikat që po ndiqen nga ky institucionet në drejtim të bizneseve janë favorizuese dhe lehtësuese, krahasuar me atë që ka bërë pararadhësit e tyre. Ajo

Lexo më shumë
Kriza ul kredinë në euro, rrit atë në lekë

Kriza ul kredinë në euro, rrit atë në lekë 0

🕔11:37, 22.Mar 2013

Nëse flasim për kreditim në ulje, deri në nivelet më të dobëta të saj, shihet dhe një fenomen tjetër. Është ulur kreditimi në valutë dhe shqiptarët kanë preferuar të marrin kredi në monedhën e tyre. Sipas statistikave zyrtare të Bankës

Lexo më shumë
Çfarë fitojnë shqiptarët nga tatimi progresiv?

Çfarë fitojnë shqiptarët nga tatimi progresiv? 0

🕔11:36, 22.Mar 2013

Qëllimi i taksimit progresiv nuk është penalizimi i atyre që ia dalin, por mbrojtja e atyre që nuk ia arrijnë, dhe të pasurit paguajnë shumë taksa sepse ata përfitojnë shumë nga të ardhurat kombëtare Së pari, një sistem fiskal të

Lexo më shumë