Kreditimi, bankat e nivelit të dytë vështirësojnë kushtet dhe me shumë

Kreditimi, bankat e nivelit të dytë vështirësojnë kushtet dhe me shumë 0

🕔11:39, 5.Dec 2012

Ashtu sic e kishim lajmeruar pak ditë më parë në “Dita”, kreditimi mbetet problematik për sipërmarrjen. Fakti tashmë konfirmohet dhe nga shoqata e bankave, duke konfirmuar faktin se kreditimi gjatë këtij viti po rritet me ritme mjaft të ngadalta. Në

Lexo më shumë
Buxheti 2013, rritje borxhi por jo investimesh

Buxheti 2013, rritje borxhi por jo investimesh 1

🕔11:53, 4.Dec 2012

“Nuk do të financohen projekte të reja të mëdha përveç atyre me kredi zhvillimore” Diskutimi i buxhetit të vitit 2013 nëpër komisionet parlamentare, po hedh dritë ditë pas dite në zërat e tij. Dëshmi e qartë është se vec rritjes

Lexo më shumë
Rama: Qeveria të heqë taksën e biznesit të vogël

Rama: Qeveria të heqë taksën e biznesit të vogël 0

🕔13:40, 3.Dec 2012

Socialistët ripërsërisin kërkesën për heqjen e taksës për biznesin e vogël. Gjatë një takimi me bizneset e vogla, në njësinë bashkiake nr 1 në kryeqytet, kryetari i PS-së, Edi Rama, i bëri thirrje qeverisë që të heqë nga buxheti i

Lexo më shumë
Borxhi pa frena i Shqipërisë

Borxhi pa frena i Shqipërisë 0

🕔14:42, 2.Dec 2012

« Buxheti i tejfryrë është ballona më e rrezikshme e varur në qafë të një kombi », Franco Modigliani, çmim Nobel për Ekonominë   Festa e Pavarësisë kaloi shpejt dhe shqetësimi për borxhin publik tejet mase të rritur të vendit është i

Lexo më shumë
Viti 2012, 2 mln persona humbin vendin e punës

Viti 2012, 2 mln persona humbin vendin e punës 0

🕔14:40, 2.Dec 2012

Mbi 2 milionë vende pune janë mbyllur përgjatë vitit që po lëmë pas në vendet e Eurozonës.i. Kriza e borxheve, masat shtrënguese dhe recesioni kanë çuar në 18,7 milionë numrin e të papunëve në 17 vendet anëtare të Eurozonës, ose

Lexo më shumë
Dragi: Europa nuk del nga kriza deri në gjysmën e dytë të 2013-s

Dragi: Europa nuk del nga kriza deri në gjysmën e dytë të 2013-s 0

🕔15:24, 30.Nov 2012

Europa nuk do të mund ta kapërcejë krizën deri në gjysmën e dytë të viti të ardhshëm. Ky është paralajmërimi që vjen nga presidenti i Bankës Qendrore Europiane, Mario Dragi. Si për të konfirmuar deklaratën e Dragit për krizën europiane

Lexo më shumë
CEFA: Së bashku me Klik Ekspo Group për ngritjen e Qendrës së Panaireve

CEFA: Së bashku me Klik Ekspo Group për ngritjen e Qendrës së Panaireve 0

🕔15:24, 30.Nov 2012

Presidenti i CEFA-së, Matthias Limbeck deklaron në Kongresin e Aleancës së Panaireve të Evropës Qendrore:   CEFA, Aleanca e Panaireve të Evropës Qendrore do të mbështesë Klik Ekspo Group për ngritjen në Shqipëri të një qendre panairesh të standarteve më

Lexo më shumë
Bie kreditimi nga bankat

Bie kreditimi nga bankat 0

🕔15:19, 30.Nov 2012

Depozitat bankare rriten pothuajse sa dyfishi i kreditimit   Ashtu sic vetë sipërmarrja e ka paralajmëruar kreditimi për të ka rënë ndjeshëm nga bankat e nivelit të dytë. Një fakt i tillë publikohet dhe nga raporti më i fundit i

Lexo më shumë
Viti 2012 me importin më të lartë të energjisë

Viti 2012 me importin më të lartë të energjisë 0

🕔15:18, 30.Nov 2012

Kriza energjetike dhe nevoja për furnizim të pandërprerë me energji ka sjellë në rritjen e importit për këtë produkt, duke sjellë një shifrë të lartë për vitin që po lëmë pas. Që nga viti 1998 dhe deri në 6-mujorin e

Lexo më shumë
Projektbuxheti 2013, debate në Komisionin  e Ekonomisë

Projektbuxheti 2013, debate në Komisionin e Ekonomisë 0

🕔11:32, 30.Nov 2012

Mbledhja e sotme e Komisioni Parlamentar të Ekonomisë është shoqëruar me debate mbi projektbuxhetin e vitit 2013. Sipas zv.ministrit të Financave, Alfred Rushaj, mosrealizimi i të ardhurave ka ardhur për shkaqe që nuk varen nga Financat. “Ka ndikuar moti i

Lexo më shumë