Rënia fiskale nga ecuria e dobët e TVSH-së

Rënia fiskale nga ecuria e dobët e TVSH-së 0

🕔08:39, 24.Jul 2013

Një nga treguesit kryesor të mos realizimit të të ardhurave dhe thellimit të deficitit buxhetor është mos realizimi të ardhurave nga Tatimi mbi Vlerën e Shtuar. Kështu të ardhurat totale në buxhet për 6 mujorin 2013 kanë shënuar një rënie

Lexo më shumë
Dollapi, mina me shpërthim të vonuar qeverisë së re

Dollapi, mina me shpërthim të vonuar qeverisë së re 10

🕔10:30, 23.Jul 2013

CEZ Shpërndarje, shoqëria që administrohet aktualisht nga Sahit Dollapi po i vendos “mina” me shpërthim të vonuar qeverisë së re të pas-shtatorit. Pak ditë më parë u njoftua se CEZ Shpërndarja kishte nisur importin e energjisë. Por burime të sigurta

Lexo më shumë
Propozohet shkurtimi i pagave

Propozohet shkurtimi i pagave 1

🕔10:29, 23.Jul 2013

Pak ditë pasi Këshilli i Ministrave miratoi rritjen e pagave dhe pensioneve, Ministria e Financave paralajmëron se mbajtja e buxhetit nën kontroll do të kërkojë shkurtimin e shpenzimeve edhe në këto zëra. Televizioni TCH ka transmetuar dje pamje të variantit

Lexo më shumë
Bashkitë kërkojnë rritje të çmimit të ujit

Bashkitë kërkojnë rritje të çmimit të ujit 0

🕔08:54, 23.Jul 2013

Administrimi i ujit të pishëm për qytetarët është nën menaxhimin e bashkive. Dhe janë këto bashki që kanë kërkuar rritjen e cmimit të ujit, duke patur një faturë të re për qytetarët vitin që vjen. Në këtë mënyrë uji i

Lexo më shumë
93% e parave hua janë marrë që në gjashtë muajt e parë!

93% e parave hua janë marrë që në gjashtë muajt e parë! 1

🕔08:26, 23.Jul 2013

Qeveria në ikje po i lë “trashëgim” qeverisë së re të shtatorit dhe gjithë shqiptarëve financa publike të rrënuara plotësisht. Të dhënat për gjendjen financiare në fund të 6-mujorit të parë 2013 janë më shumë se dëshpëruese. Së pari, të

Lexo më shumë
INSTAT: Shqiptarët udhëtuan më pak jashtë

INSTAT: Shqiptarët udhëtuan më pak jashtë 3

🕔11:20, 22.Jul 2013

Shqiptarët kanë udhëtuar më pak se vitin e kaluar në tre muajt e parë të 2013-s. Duket se arsyet e kufizimit të daljes jashtë vendi për pushime apo për të vizituar të afërmit është ekonomike. Sipas INSTAT, në tre muajt

Lexo më shumë
Ilir Beqja: Do anulojmë Lotarinë Kombëtare dhe koncesionin për ngjyrosjen e karburanteve

Ilir Beqja: Do anulojmë Lotarinë Kombëtare dhe koncesionin për ngjyrosjen e karburanteve 0

🕔11:50, 21.Jul 2013

Koordinatori i Partisë Socialiste për programin e bashkëqeverisjes me LSI, Ilir Beqja, thotë për gazetën Shqip se në sitën e qeverisë së re do të kalojnë të gjitha koncesionet, ashtu siç është premtuar. Sipas tij, brenda 100 ditësh do të

Lexo më shumë
Reuters habitet: Qeveria rrit pagat pavarësisht rënies së të ardhurave (janë dëmet e fundit të Berishës)

Reuters habitet: Qeveria rrit pagat pavarësisht rënies së të ardhurave (janë dëmet e fundit të Berishës) 0

🕔07:52, 21.Jul 2013

Agjencia e njohur Reuters shkruan se në Shqipëri, qeveria në largim ka vendosur që të rrisë pagat të mërkurën pavarësisht rënies së të ardhurave dhe borxhit publik në rritje, duke shpërfillur kështu thirrjet e Bankës Botërore dhe Bankës së Shqipërisë

Lexo më shumë
Në gjashtë muaj 10.4 miliardë lekë më pak të ardhura nga TVSH

Në gjashtë muaj 10.4 miliardë lekë më pak të ardhura nga TVSH 1

🕔08:20, 20.Jul 2013

Që financat shqiptare janë në ditë të hallit, kjo nuk përbën më dot lajm vecse frikën e asaj se cfarë po e pret këtë vend. Por kur shifrat mbeten larg pritshmërisë edhe në mbledhjen e të ardhurave, kjo tregon për

Lexo më shumë
FMN-BB në selinë e PS për bashkëpunimin me qeverinë e re

FMN-BB në selinë e PS për bashkëpunimin me qeverinë e re 0

🕔08:15, 20.Jul 2013

Qeveria e re që do të nisë punën në shtator të këtij viti pritet të ketë një marrëveshje të re me Faondin Monetar Ndërkombëtar dhe Bankën Botërore, jo me kushtet e mëparshme shtrënguese, por me fokus në financimin e drejtpërdrejtë

Lexo më shumë