Ambasadori italian sugjeron zhvillim ekonomik bazuar në bujqësi

Ambasadori italian sugjeron zhvillim ekonomik bazuar në bujqësi 2

🕔10:06, 21.Jun 2013

Ekonomia shqiptare duhet të bazohet te bujqësia dhe është detyrë e klasës politike ndërmarrja e strategjive që të stimulojnë këtë zhvillim. Ky ka qenë apeli i ambasadorit italian në Shqipëri, Massimo Gaiani. Ambasadori vlerësoi arritjet që ka bërë vendi gjatë

Lexo më shumë
Udhëzimi i Ministrit të Financave: Ja gjobat e reja për biznesin

Udhëzimi i Ministrit të Financave: Ja gjobat e reja për biznesin 10

🕔10:06, 20.Jun 2013

Legjislacioni tatimor pëson sërish ndryshime pak ditë para zgjedhjeve të përgjithshme parlamentare, në rritje të penalitetit për sipërmarrjen. Përmes një ndërhyrje të posaçme për disa shtesa e ndryshime në udhëzimin nr.24, datë 2.9.2008 “Për procedurat tatimore në Republikën e Shqipërisë”,

Lexo më shumë
Konfirmimi i gropës së buxhetit: Qeveria merr borxh 1.2 miliarë lekë, thellohet deficiti 5-mujor

Konfirmimi i gropës së buxhetit: Qeveria merr borxh 1.2 miliarë lekë, thellohet deficiti 5-mujor 0

🕔08:55, 20.Jun 2013

Qeveria shqiptare nuk mundet më ta fshehë gropën e thellë të buxhetit. Kriza që po kalon buxheti i shtetit me një borxh publik që ka shkuar tej cdo parashikimi, afërsisht në nivelin e 64 për qindëshit, mos realizimi i të

Lexo më shumë
Raporti i Bankës Botërore: Shqipëria, rritje modeste për 2013

Raporti i Bankës Botërore: Shqipëria, rritje modeste për 2013 24

🕔08:12, 19.Jun 2013

Raporti i djeshëm i Bankës Botërore për zhvillimet ekonomike në vendet e Europës Juglindore, tregon se Shqipëria do të ketë një rritje modeste ekonomike, kjo e bazuar vetëm në eksporte. “Shqipëria parashikohet të rritet me një normë pak më të

Lexo më shumë
Autostrada e Baldushkut, krimi ekonomik dhe tuneli i Krrabës

Autostrada e Baldushkut, krimi ekonomik dhe tuneli i Krrabës 27

🕔13:25, 18.Jun 2013

Opinioni publik jetoi për një kohë të gjatë me përpjekjet e zbulimit të Korridorit Qendror  Jugor (Boshti  Jugut), përjetoi me vetë sakrificat për të ndërtuar segmentin e parë rrugor me financime private ose siç  quhet me format e pastra konçesionare.

Lexo më shumë
21 subjekte financiare jobanka

21 subjekte financiare jobanka 0

🕔08:30, 18.Jun 2013

Viti 2012 shënon sipas Bankës së Shqipërisë 21 subjekteve financiare jobanka, për shkak të shtimit të dy subjekteve të reja me këtë profil.  Dhënia e licencave gjatë vitit 2012 konsistoi në licencimin  rishtas  edhe të dy subjekteve financiare jobanka. Këto

Lexo më shumë
TAP, vendimi më 28 qershor: Zvicerianët e Fluxys, interes për t’u bashkuar në projekt

TAP, vendimi më 28 qershor: Zvicerianët e Fluxys, interes për t’u bashkuar në projekt 5

🕔08:27, 18.Jun 2013

Vendimi për përzgjedhjen e projektit fitues që do të transportojë gazin nga deti Kaspik drejt Europës do të merret në datë 28 Qershor. Konsorciumi i Shah-Deniz II, që drejtohet nga kompania britanike “BP” dhe që është përgjegjës për marrjen e

Lexo më shumë
Viti 2012, rritet kredia me probleme, bie kreditimi për biznesin

Viti 2012, rritet kredia me probleme, bie kreditimi për biznesin 5

🕔09:44, 17.Jun 2013

Bie kredidhënia si për biznesin ashtu dhe për individët. Në dhjetor 2012, kredia për individë  zinte  25.9 për qind  të portofolit ose 0.4 pikë përqindjeje më pak krahasuar me vitin 2011. Në të vërtetë Banka Qëndrore nuk ka thënë ndonjë

Lexo më shumë
“Zhduken” investimet publike

“Zhduken” investimet publike 14

🕔08:40, 17.Jun 2013

Investimet publike në harkun e pesë viteve të fundit janë përgjysmuar në terma realë. Ato këtë vit do të jenë sa 5 për qind e Prodhimit të Brendshëm Bruto, pothuajse sa gjysma e vitit 2008. Në vitin e kaluar (2012),

Lexo më shumë
Ç’po ndodh me faturat e energjisë?

Ç’po ndodh me faturat e energjisë? 10

🕔09:58, 16.Jun 2013

Enti Regullator i Energjisë ka botuar kohët e fundit një raport në faqen e vet zyrtare http://www.ere.gov.al/mat.php?lang=1&idm=488&idr=189 mbi veprimtarine e CEZ Shperndarje ne administrim te perkohshem. DITA i drejtoi ERE-s një paketë pyetjesh lidhur me këtë raport.  Pyetjet me poshte,

Lexo më shumë

SONDAZH

NËSE NË TIRANË KANDIDATI PS + RILINDJE, ERION VELIAJ DO TË KISHTE PËRBALLË SI KANDIDAT TË PD, LULZIM BASHËN, PËR KË DO TË VOTONIT:

Shiko rezultatin