Borxhi, kredia, biznesi… A po shkon ekonomia drejt humnerës?

Borxhi, kredia, biznesi… A po shkon ekonomia drejt humnerës? 1

🕔08:45, 5.Jun 2013

Qeveria shqiptare në vitet e fundit “ia doli” dhe dështoi të realizojë një qeverisje sociale, për njerëzit në nevojë, përtej propogandës bajate që vetë qeveria na servir. Ajo kurrë nuk pati në vëmendje të saj njeriun shqiptar. Qeveria dështoi, nga

Lexo më shumë
Ja pronat që preken nga ndërtimi i Kaskadës së Devollit

Ja pronat që preken nga ndërtimi i Kaskadës së Devollit 1

🕔08:42, 5.Jun 2013

Pak ditë pas inaugurimit të nisjes së punimeve për ndërtimin e energjetike në Shqipëri, Kaskadës së Devollit, qeveria shqiptare vendos të kalojë në pronësi të Ministrisë së Energjetikës, 1200 prona shtetërore që do të shfrytëzohen nga koncesionari. Vendimi i parashikon

Lexo më shumë
Ekonomia në Luginën e Ferrit

Ekonomia në Luginën e Ferrit 17

🕔13:34, 4.Jun 2013

Në 15 qershor 2012, Ministri i sotëm i Financave deklaronte në një takim të Bankës së Shqipërisë me ekspertë të Universitetit britanik të Oksfordit, se “…kriza aktuale dhe marrja e masave për kapërcimin e saj realisht i ngjajnë ‘Luginës së

Lexo më shumë
Qeveria rrit borxhin e brendshëm, 7.7 mld lekë më shumë se plani

Qeveria rrit borxhin e brendshëm, 7.7 mld lekë më shumë se plani 21

🕔12:33, 4.Jun 2013

Qeveria shqiptare vijon të rrisë borxhin, këtë radhë duke shfrytëzuar të gjitha mundësitë në tregun e humarrjes në vend. Këtë e dëshmojnë vetë të dhënat zyrtare të Ministrisë së Financave.  Aktualisht niveli i huamarrjes arrin për 4  muajt e parë 

Lexo më shumë
Vjedhja përmes kartave bankare, rreziku vjen nga interneti

Vjedhja përmes kartave bankare, rreziku vjen nga interneti 0

🕔10:55, 3.Jun 2013

Rritja e përdoruesve të kartave dhe transfertave bankare ka sjellë edhe një pasojë negative: rritjen e mashtrimit. Në vitin 2011, analistët e sigurisë së kartave bankare u përballën me furinë e mashtrimeve të kartave, klonimi i tyre duke vjedhur të

Lexo më shumë
Lojërat e fatit, qeveria fiton gjyqin në Strasburg

Lojërat e fatit, qeveria fiton gjyqin në Strasburg 0

🕔13:03, 2.Jun 2013

Pas triumfit përpara disa javësh ndaj SkyPetroleum, shoqërisë nga Teksasi që kërkonte 1 miliard USD për zgjidhje të pretenduar të pavlefshme të kontratës nga qeveria shqiptare, Republika e Shqipërisë koleksionon një sukses të ri në Arbitrazh Ndërkombëtar. Këtë radhë bëhej

Lexo më shumë
Papunësia në nivelin më shqetësues

Papunësia në nivelin më shqetësues 0

🕔09:08, 1.Jun 2013

PUNA është pa dyshim nevoja më e madhe që ka aktualisht familja dhe rinia shqiptare. Në fund të vitit 2012, niveli i papunësisë në shkalle vendi për shumë organizata serioze të shoqërisë civile që ndjekin nga afër gjendjen ekonomike, rezultoi

Lexo më shumë
Vjedhja e bankave, sofistikohet mënyra

Vjedhja e bankave, sofistikohet mënyra 1

🕔09:05, 1.Jun 2013

Evolimi i teknologjisë ka bërë që dhe vjedhësit e bankave të jenë më të sofistikuar. Ky rezultat ka dalë dje nga zhvillimi i seminarit të Shoqatës së Bankave, për sigurinë e bankave. Grabitësit kanë sofistikuar format e vjedhjes dhe përballë

Lexo më shumë
Amnisti për një grusht votash!

Amnisti për një grusht votash! 13

🕔09:30, 31.May 2013

Sa herë që një reformë thelbësore e ekonomisë, sikurse realizimi i amnistisë fiskale ofrohet nga një parti në pushtet për të fituar vota tek sipërmarrësit, ajo dështon. Kështu ndodhi në prill 2011, pak javë nga mbajtja e zgjedhjeve vendore, me

Lexo më shumë
Përurohet sistemi i pagesave online për zhdoganimet

Përurohet sistemi i pagesave online për zhdoganimet 0

🕔08:32, 31.May 2013

Tashme çdo biznes mund të bëjë pagesat elektronikisht në bankat tregtare pa patur nevojë të jetë i pranishëm në pikat doganore. Drejtoria e Përgjithshme e Doganave ka finalizuar investimin e rrjetit elektronik e-dogana, në vlerën 80,000 dollarë. Gjatë ceremonisë së

Lexo më shumë