Të bësh biznes? Shqipëria humbet 5 vende për vitin 2013

Të bësh biznes? Shqipëria humbet 5 vende për vitin 2013 0

🕔09:16, 30.Oct 2013

Banka Botërore e ka renditur Shqipërinë të 90-n në botë, mbi mundësitë e të bërit biznes në vendin tonë. Analiza e mundësive që ekzistojnë për të bërë biznes në 189 vende të botës në “Doing Business 2014”, e [on Shqipërinë

Lexo më shumë
Tatimi progresiv: Edhe Banka Botërore marksiste?

Tatimi progresiv: Edhe Banka Botërore marksiste? 3

🕔13:27, 29.Oct 2013

Ellen Goldstein, drejtore për Evropën Juglindore në Bankën Botërore, në prani të drejtorit ekzekutiv të kësaj Banke për Shqipërinë Piero Cipollone, në konferencën për shtyp në Tiranë më 22 tetor 2013, pyetjes së një gazetari, iu përgjigj: “Kemi theksuar disa

Lexo më shumë
Ministria e Financave nis projekt-buxhetin 2014

Ministria e Financave nis projekt-buxhetin 2014 0

🕔09:13, 29.Oct 2013

Ministria e Financave ka nisur punën për hartimin e projekt-buxhetit për vitin 2014. Burime nga ky dikaster bëjnë të ditur se edhe pse janë me vonesë në hartimin e tij, puna ka nisur me përcaktimin e prioriteteve për buxhetin e

Lexo më shumë
Historia e mashtrimeve me rimbursimin e TVSH-së

Historia e mashtrimeve me rimbursimin e TVSH-së 5

🕔09:27, 28.Oct 2013

Sipas një studimi të FMN-së, mashtrimi me rimbursimin e Tatimit mbi Vlerën e Shtuar (TVSH) e ka zanafillën që në lindje të këtij tatimi, mbi një shekull më parë. Në Hollandë, sipas po këtij studimi, 44 përqind e të gjithë

Lexo më shumë
AKEP drejt licencimit të katërt 3G

AKEP drejt licencimit të katërt 3G 0

🕔09:25, 28.Oct 2013

Autoriteti i Komunikimeve Elektronike dhe Postare (AKEP), me qëllim: nxitjen e një konkurence sa më eficente në tregun e komunikimeve elektronike dhe përdorimin sa më të frytshëm të frekuencave në rastet e kufizimit të tyre sipas pikës 2 të nenit

Lexo më shumë
Kriza: Më pak cigare, më shumë duhan me dredhje

Kriza: Më pak cigare, më shumë duhan me dredhje 0

🕔12:30, 27.Oct 2013

Kriza ekonomike dhe ulja e konsumit po ndikon negativisht edhe në tregun e cigareve. Të dhënat e fundit nga Drejtoria e Përgjithshme e Doganave konfirmojnë rënien e importit të cigareve gjatë gjysmës së parë të këtij viti. Sipas doganave, janë

Lexo më shumë
Humbja më e madhe në TVSH

Humbja më e madhe në TVSH 2

🕔07:23, 26.Oct 2013

Të ardhurat në buxhet arritën në 235 miliardë lekë për periudhën janar-shtator 2013, duke qenë 4 për qind apo rreth 10 miliardë lekë më pak se e njëjta periudhë e vitit të kaluar dhe 23.4 miliardë lekë më pak se

Lexo më shumë
Leku e mbyll javën me rritje kundrejt euros

Leku e mbyll javën me rritje kundrejt euros 0

🕔07:19, 26.Oct 2013

Monedha vendase ka shënuar luhatje me rritje e ulje gjatë kësaj jave, duke u mbyllur javën me kuota mbiçmuese. Të hënën një euro këmbehej me 140.64 lekë, për të arritur të mërkurën në kuotën më të lartë të javës prej

Lexo më shumë
Fullani: Bankat mëma të bashkëpunojnë me degët në rajon për nxitjen e kreditimit

Fullani: Bankat mëma të bashkëpunojnë me degët në rajon për nxitjen e kreditimit 3

🕔11:35, 25.Oct 2013

Guvernatori Ardian Fullani e ka vënë sërish theksin në rëndësinë e rritjes së bashkëpunimit midis grupeve bankare të vendeve të origjinës dhe atyre pritëse jashtë Bashkimit Evropian, teksa ka shprehur disa herë shqetësimin për uljen e ekspozimit dhe investimeve nga

Lexo më shumë
Cani: Bode shpenzoi tërësisht fondin për emergjencat

Cani: Bode shpenzoi tërësisht fondin për emergjencat 1

🕔10:22, 24.Oct 2013

Qeveria “Berisha” ka lënë pas një gropë të madhe financiare, jo pa qëllim. Në fjalën e tij në seancën e sotme, ministri i Financave, Shkëlqim Cani, tha se nga auditimi që u është bërë financave shqiptare është konstatuar se qeveria

Lexo më shumë

Njoftim

Njoftim