Rekord i ri, interesi i bonove të thesarit bie në 3.85%

Rekord i ri, interesi i bonove të thesarit bie në 3.85% 0

🕔09:58, 9.Oct 2013

Interesi i bonove të thesarit regjistroi rekorde tjetër ditën e djeshme. Në ankandet e zhvilluara në Bankën e Shqipërisë, bonot me maturim 12-mujor zbritën poshtë nivelit 4 për qind dhe u emetuan me një normë mesatare të ponderuar interesi prej

Lexo më shumë
Ministria e Financave merr 110 deklarimet e para të biznesit për borxhet e ish qeverisë

Ministria e Financave merr 110 deklarimet e para të biznesit për borxhet e ish qeverisë 0

🕔09:10, 9.Oct 2013

Sipërmarrësit që qeveria ju ka borxhin e pakthyer (ku sipas përllogaritjeve të qeverisë së re, shkon deri në 600 milionë dollarë) kanë nisur procesin e deklarimit të dokumentacioneve pranë Ministrisë së Financave. Burime nga kjo ministri bëjnë të ditur që

Lexo më shumë
A mjaftojnë dorëheqjet?

A mjaftojnë dorëheqjet? 16

🕔11:08, 8.Oct 2013

Dje u dorëhoq administratori shtetëror i Cez Shpërndarje, Sahit Dollapi. Duket sikur me këtë akt, ky administrator i një kompanie të pamatë do të kalojë në heshtje. Por në heshtje nuk duhet të kalojnë aktet e tij. Por a mjafton

Lexo më shumë
Qershor-gusht 2013: si humbën 70 milionë dollarë?

Qershor-gusht 2013: si humbën 70 milionë dollarë? 9

🕔11:00, 8.Oct 2013

Shpenzimet për borxhin arritën deri në 48 miliardë lekë, gati 95 për qind e kufirit për të gjithë vitin, vetëm në këto muaj të papërgjegjshmërisë totale qeverisëse. Në muajt qershor-gusht 2013, menaxhimi i Buxhetit të Shtetit doli tërësisht jashtë kontrollit. Sidomos mbledhja e të

Lexo më shumë
Inflacioni 1.7%, rritja e çmimeve  përqendrohet tëk ushqimet

Inflacioni 1.7%, rritja e çmimeve përqendrohet tëk ushqimet 0

🕔10:13, 8.Oct 2013

Inflacioni qëndroi në nivele të ulëta edhe gjatë muajit Shtator. Sipas të dhënave të publikuara dje nga INSTAT , inflacioni vjetor ishte 1.7 për qind, në rritje nga vlera 1.2 për qind e muajit Gusht, por ndjeshëm poshtë objektivit prej 3 për qind të Bankës së

Lexo më shumë
Sipërmarrësit pak deklarime për shlyerjen e borxhit

Sipërmarrësit pak deklarime për shlyerjen e borxhit 2

🕔09:31, 7.Oct 2013

Ministria e Financave ka marrë pak deklarime të biznesit për borxhin që qeveria u ka atyre për punët e kryera publike. Data 20 tetor është afati i fundit i deklarimit të të dhënave. Në fillim të javës që lamë pas Ministria e Financave

Lexo më shumë
Konfindustria i kërkon qeverisë borxhin dhe interesat

Konfindustria i kërkon qeverisë borxhin dhe interesat 12

🕔14:07, 6.Oct 2013

Dy ditë më parë, kryeministri Rama shprehu vendosmërinë e qeverisë së tij për t’i shlyer biznesit të gjitha detyrimet që i ka shteti. Konfindustria ka reaguar, duke u shprehur se do të kërkojë zyrtarisht nga ekzekutivi shqiptar, që të zbatojë

Lexo më shumë
Gjoba pa apelim

Gjoba pa apelim 3

🕔12:04, 6.Oct 2013

Rikthehet historia e ligjit të gjobave, por tashmë në një tjetër kontekst. Bizneset nuk duan të paguajnë detyrimin para apelimit në tatime, por në gjykatë. Ligji i procedurave tatimore, miratuar rreth 4 vjet më parë, shkaktoi jo pak debate për

Lexo më shumë
Ç’është nisma Delivery Unit që do aplikojë BB e Blair për Shqipërinë

Ç’është nisma Delivery Unit që do aplikojë BB e Blair për Shqipërinë 8

🕔09:55, 5.Oct 2013

Banka botërore njoftoi se ajo së bashku me ish kryeministrin britanik Tony Blair do të ofrojnë asistencën e tyre teknike në mbështetje të një nisme ku janë përfshirë gjashtë vende të botës Etiopia, Gana, Haiti, Malawi, Senegali dhe Shqipëria. Udhëheqësit

Lexo më shumë
Rama: Do t’i shlyejmë borxhin biznesit

Rama: Do t’i shlyejmë borxhin biznesit 5

🕔08:21, 5.Oct 2013

Kryeministri i vendit, Edi Rama i ka premtuar sipërmarrësve kthimin e detyrimit që qeveria u ka atyre për punët publike të bëra në vend. Duke e konsideruar këtë si një borxh që e ka qeveria, pra që është bërë nën

Lexo më shumë

Njoftim

Njoftim

Njoftim