HEC-et, shteti  shqiptar paguan dëmet nëse prish kontratat

HEC-et, shteti shqiptar paguan dëmet nëse prish kontratat 18

🕔15:48, 27.Jan 2019

Prishja e kontratave koncesionare nga ana e Ministrisë së Infrastrukturës dhe Energjisë për ndërtimin e hidrocentraleve mund të përkthehet në një faturë të lartë financiare për buxhetin e shtetit. Pas njoftimit të bërë nga ministrja, Belinda Balluku për skanimin e

Lexo më shumë
Çmimet e larta të apartamenteve të reja, Tirana drejt “flluskës”?

Çmimet e larta të apartamenteve të reja, Tirana drejt “flluskës”? 9

🕔09:54, 27.Jan 2019

Ofertat në tregun e apartamenteve në Tiranë sa vijnë e po shtohen, në kontrast me ritmet e përshpejtuara të emigracionit. Aktorët e tregut shprehen se ka një mospërputhje mes kërkesës së individëve për shtëpi, të cilët duan çmime ekonomike, dhe

Lexo më shumë
Ligji i ri i PPP-ve, Konfindustria: Ndryshimet të pamjaftueshme

Ligji i ri i PPP-ve, Konfindustria: Ndryshimet të pamjaftueshme 3

🕔13:54, 26.Jan 2019

Konfindustria i vlerëson të pamjaftueshme ndryshimet e propozuara në ligjin për koncesionet dhe partneritetin publik-privat. Me një deklaratë për mediat, shoqata e bizneseve prodhuese shprehet se ndërhyrjet e parashikuara në projekt ligj janë të paplota dhe sërish lënë hapësira të

Lexo më shumë
Lezhë, biznesi ankohet për Hipotekën: Veprimtari me dy standarde!

Lezhë, biznesi ankohet për Hipotekën: Veprimtari me dy standarde! 0

🕔17:11, 25.Jan 2019

Përfaqësues të biznesit në Lezhë u ankuan për problemet e mëdha që hasin me shërbimin e kërkuar pranë Zyrës së Regjistrimit të Pasurive të Paluajtshme në qytet. Vonesa në regjistrimin e pronës, sorollatje, veprimtari me dy standarte ishin çështjet që

Lexo më shumë
Drejtësia e re, Arta Marku: S’ka fonde për pagat e policisë gjyqësore

Drejtësia e re, Arta Marku: S’ka fonde për pagat e policisë gjyqësore 0

🕔20:32, 24.Jan 2019

Prokurorja Arta Marku ka kërkuar mendim dhe informacion nga prokuroritë e Shkallës së Parë dhe Apelit në rrethe në lidhje me rritjen e pagave të oficerëve të policisë gjyqësore duke nisur nga 1 janari 2019, thuhet në një kronikë të transmetuan

Lexo më shumë
HEC-et në “sitë”, pezullohen të gjitha kontratat jo operative

HEC-et në “sitë”, pezullohen të gjitha kontratat jo operative 7

🕔13:56, 24.Jan 2019

Ministre e Infrastrukturës dhe Energjisë Belinda Balluku, në daljen e parë për mediat nga marrja në detyrë, ka bërë me dije për nisjen e një procesi skanimi për të gjithë kontratat e dhëna nga institucioni dhe ngrirjen e kontratave jooperative

Lexo më shumë
Ligji i ri: Politikanët nën vëzhgim edhe 10 vjet pas lënies së funksionit

Ligji i ri: Politikanët nën vëzhgim edhe 10 vjet pas lënies së funksionit 5

🕔10:23, 24.Jan 2019

Një ndryshim tjetër në ligjin e pastrimit të parave  ka të bëjë me politikanët dhe familjarët e tyre. Projekti planifikon që tek personat e ekspozuar politikisht vëzhgimi do të shtrihet edhe për një periudhë 10-vjeçare pas lënies së detyrës Kjo

Lexo më shumë
Rama: Rezervat e naftës dhe gazit që mund të ketë Shpiragu, impakt të madh në ekonomi

Rama: Rezervat e naftës dhe gazit që mund të ketë Shpiragu, impakt të madh në ekonomi 20

🕔15:48, 23.Jan 2019

Kryeministri Edi Rama bën me dije se ka zhvilluar një takim me kompaninë amerikane SHELL, e cila do bëjë kërkime për naftë dhe gaz në Shqipëri. Përmes një postimi në Twitter, Rama thotë se të dhënat janë inkurajuese, pasi flasin

Lexo më shumë
Pas Unazës, edhe ritenderimi në OST shpëton miliona euro të tjera

Pas Unazës, edhe ritenderimi në OST shpëton miliona euro të tjera 7

🕔15:22, 23.Jan 2019

Përsëritja e tenderit të linjës elektrike Burrel-Peshkopi pas skandalit me kompaninë “DH Albania” ka rezultuar me çmime ndjeshëm më të ulëta. Ashtu si në rastin e Unazës së Re, edhe për linjën Burrel-Peshkopi ofertat kanë rënë deri në 20%, duke

Lexo më shumë
Pabarazia është ulur, por 42% e banorëve në fshat janë të varfër

Pabarazia është ulur, por 42% e banorëve në fshat janë të varfër 3

🕔09:01, 23.Jan 2019

Pabarazia në Shqipëri është ulur përgjatë dekadës së fundit, por gati gjysma e popullsisë në fshat vazhdon të jetojë në varfëri. Koeficineti Gini, i cili mat indeksin e pabarazisë është ulur përgjatë dekadës së fundit (2008-2018) sipas raportit “Demografia dhe

Lexo më shumë