Back to homepage

Europa/Analize

Nisma e gabuar për të çuar Kosovën në Këshillin e Sigurimit

Nisma e gabuar për të çuar Kosovën në Këshillin e Sigurimit 17

🕔23:59, 19.Mar 2019

Nga Shaban Murati Përfaqësuesja e lartë e BE për çeshtjet e jashtme dhe politikën e sigurisë, Federica Mogherini, në 12 mars në Këshillin e Sigurimit të OKB-së parashtroi një raport të politikës së ndjekur nga KomisioniEuropian në rajonetëndryshme të botës

Lexo më shumë
Sjellja e Beogradit, Brukseli që nuk pipëtin, ç’duhet të bëjë Tirana

Sjellja e Beogradit, Brukseli që nuk pipëtin, ç’duhet të bëjë Tirana 16

🕔13:01, 6.Mar 2019

Nga Shaban Murati Nuk është aspak e qartë se çfarë ia ka mbyllur gojën Bashkimit Europian, që nuk reagon ndaj kundërvënieve, që Serbia po u bën vazhdimisht qendrimeve dhe politikës së jashtme të BE. Rasti më i freskët është ai

Lexo më shumë
Greqisë po i çahet thesi i minoriteteve

Greqisë po i çahet thesi i minoriteteve 53

🕔02:13, 27.Feb 2019

Nga Shaban Murati* Të vërtetat historike, sado që disa qeveri apo një shtet të mundohen t’i mbyllë e t’i varrosë për dekada e shekuj, vjen një ditë dhe ato shpërthejnë kur nuk e pret, sepse historia i ka pjekur kushtet

Lexo më shumë
Bernard-Henri Lévy: Europa, utopia dhe shpresa e fundit e gjeneratës sonë

Bernard-Henri Lévy: Europa, utopia dhe shpresa e fundit e gjeneratës sonë 6

🕔21:27, 23.Feb 2019

Si gjithmonë me këmishën e bardhë të zbërthyer nën xhaketën e zezë, Bernard-Henri Lévy po bëhet gati për një interpretim të ri. Për luftë teatrosh, pasi luftëra të vërteta dhe të rrezikshme ka kaluar disa: Pakistanin, Bosnjen, frontin kurd në

Lexo më shumë
Kalendari subversiv i Putin për 2019

Kalendari subversiv i Putin për 2019 3

🕔00:07, 2.Feb 2019

Nga Janusz Bugajski Ekskluzive DITA – Në vitin ku kemi hyrë, Kremlini i Vladimir Putinit do të shfrytëzojë mundësitë më premtuese për të minuar kohezionin e Perëndimit. Ndërkohë që ekonomia e Rusisë bie dhe rritet pakënaqësia e publikut, Putini do

Lexo më shumë
Turkish Stream / Gazjellësi rus në Ballkan me sherre gjeopolitike

Turkish Stream / Gazjellësi rus në Ballkan me sherre gjeopolitike 6

🕔04:09, 30.Jan 2019

Nga Shaban Murati* Rusia ka shpallur se në fund të vitit 2019 do të përfundojë gazsjellësi i saj i ri, që do të kalojë nëpër Ballkan, dhe që ka marrë emrin “Turkish stream”, sepse nga Turqia do shpërndahet gazi rus.

Lexo më shumë
Letër e hapur zëvendësministrit të jashtëm, z. Gent Cakaj

Letër e hapur zëvendësministrit të jashtëm, z. Gent Cakaj 156

🕔02:45, 26.Jan 2019

I nderuar z. Cakaj, Këto radhë në gazetën Dita i shkruaj në kundërshtim me këshillën e disa prej miqve të mi më të mirë, me të cilët u konsultova, pasi nuk mund të rrija pa e shprehur shqetësimin që kam.

Lexo më shumë
BALLKANIZIMI I BRITANISË

BALLKANIZIMI I BRITANISË 8

🕔02:40, 26.Jan 2019

Nga Janusz Bugajski Ekskluzive Dita – Ndërkohë që po afrohet ora e largimit të Britanisë nga Bashkimi Evropian, vendi jo vetëm që përballet me beteja të mëdha politike dhe kërcënime ekonomike por edhe me mundësinë e copëzimit. Ndërsa pavarësia e

Lexo më shumë
Janusz Bugajski, kolumnë javore në DITA nga Uashingtoni

Janusz Bugajski, kolumnë javore në DITA nga Uashingtoni 22

🕔01:11, 20.Jan 2019

Për lexuesit dhe kolegët e mediave: Prej së dielës 2o janar 2019, Janusz Bugajski, do jetë pjesë e stafit të analistëve në DITA. Shkrimet ekskluzive të z.Bugajski një prej ekspertëve më të mirë për çështjet e Ballkanit, do të botohen

Lexo më shumë
Njihni Deep State: Thellësia duhet fshehur. Ku? Në sipërfaqe

Njihni Deep State: Thellësia duhet fshehur. Ku? Në sipërfaqe 0

🕔08:45, 1.May 2018

E pamundur ta kuptosh Francën pa eksploruar më parë burokracinë e saj. Praktikat dhe kontradiktat e saj shërbejnë si kufij. Nga ana tjetër, ai që ka shpikur termin «burokraci», është ekonomisti francez Vincent de Gournay, që në mesin e ‘700

Lexo më shumë