Back to homepage

Europa/Analize

Martin Schulzi duhet të dridhet

Martin Schulzi duhet të dridhet 3

🕔10:54, 20.Jan 2018

Martin Schulzi duhet të dridhet. Nëse këtë të dielë në kongresin e partisë socialdemokrate votohet kundër rezultatit të bisedimeve paraprake për qeverinë e koalicionit, atëherë ka marrë fund jo vetëm koalicioni, por edhe Schulzi si kryetar partie. Më shpejt dhe

Lexo më shumë
Tabuja e Britanisë së Madhe

Tabuja e Britanisë së Madhe

🕔15:45, 5.Dec 2017

BE dhe Britania e Madhe dështuan dje të arrinin në një marrëveshje të përbashkët, mbi fazën e parë të negociatave të divorcit. Për të bërë të mundur kalimin në fazën e dytë të negocimeve, duhet të përmbyllen disa çështje që gjykohen të rëndësishme, si fatura

Lexo më shumë
Ana e panjohur e punëtorëve të varfër në Evropë

Ana e panjohur e punëtorëve të varfër në Evropë

🕔17:09, 30.Nov 2017

Punojnë, por janë të varfër. Puna në Evropë, prej kohësh nuk është më një barrierë, që të mbron nga varfëria. Në vitin 2007, para fillimit të krizës ekonomike dhe financiare në Evropë 7,9 % e popullatës në gjendje pune (18-vjeç e sipër) konsideroheshin

Lexo më shumë
Tërheqja graduale e BE-së përballë Rusisë

Tërheqja graduale e BE-së përballë Rusisë

🕔20:12, 25.Nov 2017

Samiti i kësaj jave i zhvilluar në Bruksel, mes BE-së dhe 6 vendeve të ish-Bashkimit Sovjetik, nuk u shfaq në nivelin e pritshëm të kornizës së rëndësisë, që normalisht kanë samite të tilla. Mos pjesëmarrja e presidentit francez dhe lajmërimi i pjesëmarrjes së kancelares

Lexo më shumë
Më pak Liri për më shumë Siguri

Më pak Liri për më shumë Siguri

🕔12:24, 20.Nov 2017

Sot, Këshilli miratoi rregulloren, që i shton lëvizjes së lirë pa viza të udhëtarëve në Shengen kushte të reja, përmes plotësimit të autorizimit të udhëtimit. Për BE-në, kjo iniciativë konsiderohet një sukses i mëtejshëm, pasi vlerësohet se do të bëhet i mundur

Lexo më shumë
Humbja e Arsyes

Humbja e Arsyes

🕔23:59, 15.Nov 2017

Zhvillimet që prekin shtetin e së drejtës në Poloni, janë në fokus të shqetësimeve evropiane. Parlamenti Evropian ka ndërmarrë hapa të mëtejshëm ndaj Polonisë, për të nisur fazën e parë të procedurës që lidhet me aktivizimin e “Nenit 7”. Sot u vendos

Lexo më shumë
Paqja e brishtë 

Paqja e brishtë 

🕔13:19, 11.Nov 2017

11 Nëntori i vitit 1918, ka hyrë në histori si dita e armëpushimit të një prej konflikteve më të përgjakshme në kontinentin e vjetër. Por, teksa përpiloheshin traktatet dhe klauzolat e tyre nga kampi fitues, bashkë me to dukej se po parashkruhej rinisja e

Lexo më shumë
Ngacmimet seksuale në Parlamentin Europian

Ngacmimet seksuale në Parlamentin Europian

🕔15:10, 6.Nov 2017

Çështja Weinstein dhe fushata “#MeToo” (unë gjithashtu) përmes së cilës shumë femra arritën të shprehen mbi kërcënimet dhe abuzimet seksuale, që kishin pësuar do të provokonte një ndërgjegjësim të përgjithshëm mbi një subjekt shpesh të nën-raportuar, për hir të pozicionit delikat në të

Lexo më shumë
Lideri i Katalonjës në Belgjikë dhe orët e vendimmarrjes….

Lideri i Katalonjës në Belgjikë dhe orët e vendimmarrjes….

🕔12:00, 1.Nov 2017

Që me rritjen e klimës së tensionit në Spanjë dhe përdorimin e forcës fizike nga ana policore, për të mos lejuar zhvillimin e referendumit, Belgjika do të tërhiqte vëmendjen. Kjo, për faktin se kryeministri i saj do të ishte drejtuesi i parë i

Lexo më shumë
Evropa lë pas krizën, qytetarët janë optimistë

Evropa lë pas krizën, qytetarët janë optimistë

🕔15:48, 27.Oct 2017

Anketimi i fundit “Parlemetre 2017”, ka sjellë të dhëna mjaft interesante në lidhje me evoluimin e opinionit publik evropian. Qëllimi i tij, ishte analizimi i optikës qytetare, mbi një sërë temash që kanë interes. Kryesisht mbi Unionin dhe sfidat e tij

Lexo më shumë