Back to homepage

Europa/Analize

Drejtësia përballë abuzimit të pushtetit

Drejtësia përballë abuzimit të pushtetit

🕔09:58, 6.Oct 2017

Parlamenti Evropian, ka miratuar ditën e djeshme krijimin e Prokurorisë Evropiane, duke shënuar një prej arritjeve historike, në fushën e ndërtimit të Bashkimit Evropian. Do të ishte Këshilli i “Drejtësisë” i muajit qershor, gjatë të cilit ministrat e Drejtësisë të Unionit,

Lexo më shumë
Mposhtja nuk është Bindje 

Mposhtja nuk është Bindje 

🕔17:25, 2.Oct 2017

Spanja ka hyrë në një prej krizave më të rënda politike që prej rikthimit të demokracisë, në vitin 1978. Dhuna shtetërore, aspak proporcionale nuk mund të krijojë bindje, për të imponuar respektimin e ligjit. Kjo, pasi mposhtja fizike, nuk ka pasur

Lexo më shumë
Më mirë do bëhet !

Më mirë do bëhet !

🕔12:04, 29.Aug 2017

Kriza globale financiare, që nisi thuajse dhjetë vite më parë, nuk kurseu as Bashkimin Evropian. Duke e futur atë në recesionin më të keq, të njohur, në historinë e tij prej gjashtë dekadash. Por, BE u përpoq të reagonte ndaj krizës me vendosmëri, për të luftuar

Lexo më shumë
Para dhe politikë

Para dhe politikë

🕔20:03, 24.Aug 2017

Evropa kërkon të vëzhgojë në mënyrë të kujdesshme investimet e mëdha strategjike të huaja, që bëhen në territorin e saj. Qëllimi, është të lokalizojë motivacionet politike, që fshihen pas tyre. Gjatë semestrit të parë të këtij viti, ka pasur 117 riblerje, blerje

Lexo më shumë
Breksit dhe Drejtësia e BE-së

Breksit dhe Drejtësia e BE-së

🕔10:02, 23.Aug 2017

Pas mbylljes së procesit të Breksit, Britania e Madhe nuk do të njohë më kompetencat e drejtpërdrejta të Gjykatës së Drejtësisë të Bashkimit Evropian. Kjo ka qenë një prej kërkesave të mëdha dhe të vazhdueshme të përkrahësve të Breksit, pra marrja

Lexo më shumë
Kohë përplasjesh!

Kohë përplasjesh!

🕔11:57, 19.Aug 2017

Teksa aleatët e vjetër përplasen për interesa lokale ekonomike, që gjenerojnë politikat e sanksioneve, Kremlini vazhdon i qetë, ndjekjen e objektivave të tij gjeopolitikë. Së fundmi, është urdhëruar mbyllja e trafikut detar të ngushticës së Kërçit. Ngushtica, e pozicionuar gjeografikisht

Lexo më shumë
Bie besimi i shqiptarëve ndaj BE-së

Bie besimi i shqiptarëve ndaj BE-së

🕔12:39, 14.Aug 2017

Opinioni publik shqiptar, i monitoruar nga sondazhi i përvitshëm i Komisionit Evropian, Eurobarometër* shfaq një sërë të dhënash interesante. Të dhëna, që evidentojnë gjykimin dhe vlerësimin e tij ndaj situatave ekonomike dhe politike të brendshme kombëtare, por edhe evropiane. Besimin,

Lexo më shumë
Breksit mes ambicieve dhe përplasjeve

Breksit mes ambicieve dhe përplasjeve

🕔11:20, 9.Aug 2017

Për Breksit, nuk ka pushime, edhe pse institucionet evropiane kanë marrë pushimet verore. Ndërkohë që një raund i ri negocimesh do të mbahet në fund të këtij muaji, më 28 gusht, britanikët do të rikuperojnë vonesën e tyre ndaj homologëve evropianë, duke

Lexo më shumë
Evropianët sërish kundër zgjerimit

Evropianët sërish kundër zgjerimit

🕔13:30, 8.Aug 2017

Qytetarët evropianë janë shprehur sërish kundër zgjerimit të BE-së, ndaj vendeve të tjera në të ardhmen. Refuzimi i zgjerimit të BE-së ndaj vendeve të tjera shfaqet i lartë tek qytetarët e Austrisë (69%),  të Gjermanisë (68%), të Francës (67%), të Holandës (66%), të Finlandës (63%),

Lexo më shumë
Ka ende shpresë…

Ka ende shpresë…

🕔09:04, 31.Jul 2017

Një sërë deklaratash kanë tërhequr vëmendjen kohët e fundit, në lidhje me daljen e Britanisë së Madhe nga Unioni. Në një intervistë, katër ditë më parë për të përditshmen holandeze “Gazeta e Popullit”, kryeministri i Maltës Zhozef Muskat do të shprehte besimin e tij se

Lexo më shumë