Back to homepage

Europa/Analize

BE, në frikë për aplikimin e fazës së tretë të sanksioneve

BE, në frikë për aplikimin e fazës së tretë të sanksioneve

🕔11:18, 21.Mar 2014

Ndryshe nga çfarë pritej, nga mbledhja e krerëve të BE-së, gjatë Samitit dy-ditor të zhvilluar dje dhe që po vazhdon ende në këto momente në Bruksel, faza e tretë e sanksioneve nuk u miratua. Liderët e BE-së, kanë vendosur të

Lexo më shumë
‘Kurthi’ i Marrëveshjes së Asocimit, BE-Ukrainë

‘Kurthi’ i Marrëveshjes së Asocimit, BE-Ukrainë 0

🕔17:16, 20.Mar 2014

Marrëveshja e Asocimit (AA), që pritet të nënshkruhet ditën e dytë të Samitit të krerëve të BE-së, që po mbahet në këto momente në Bruksel, përfshin vetëm kapitujt politikë. Kapitujt ekonomikë dhe ato mbi tregtinë, janë shkëputur dhe nuk figurojnë

Lexo më shumë
Pafuqia diplomatike e BE-së, në konfliktin ukrainas

Pafuqia diplomatike e BE-së, në konfliktin ukrainas

🕔17:37, 15.Mar 2014

Konkluzionet e Këshillit Europian, të mbledhur më 6 mars në Bruksel, fokusoheshin mbi kategorizimin në dy faza të sanksioneve përballë Rusisë. Faza e parë, përfshinte pezullimin e bisedimeve bilaterale me Federatën Ruse, mbi çështjen e vizave si edhe bisedimet për

Lexo më shumë
Nacionalizmi holandez dhe politikat ekstremiste të Wilders

Nacionalizmi holandez dhe politikat ekstremiste të Wilders 0

🕔22:41, 13.Mar 2014

Holanda, një nga pesë vendet refuzuese të statusit për Shqipërinë, ka spikatur në arenën ndërkombëtare për traditën e saj multikulturore dhe tolerante. Këto tendenca identifikuese të shtetit dhe shoqërisë holandeze, njohën një ekspozim të rëndësishëm, sidomos përgjatë valëve të mëdha

Lexo më shumë
Pas Zvicrës, Franca në referendum anti-imigracion

Pas Zvicrës, Franca në referendum anti-imigracion

🕔21:35, 10.Mar 2014

Referendumi i 9 shkurtit, mbi kufizimin e imigracionit në Zvicër dhe rifutja e kuotave për qytetarët e BE-së, kanë shkaktuar një reaksion zinxhir në marrëdhëniet dypalëshe. Megjithëse ka tre vjet kohë për të aplikuar në praktikë rezultatin e referendumit, Zvicra

Lexo më shumë
Britania e Madhe, jashtë apo brenda BE-së më 2017

Britania e Madhe, jashtë apo brenda BE-së më 2017

🕔21:25, 10.Mar 2014

Britania një nga vendet refuzuese të statusit mbi Shqipërinë, dallohet për nivelin më të lartë të euroskepticizmit në BE. Kundërshtimi ndaj integrimit evropian apo politikave institucionale të BE-së, vazhdon të jetë një element i rëndësishëm, karakterizues i klasës politike britanike

Lexo më shumë