Back to homepage

Europa/Analize

Bie besimi i shqiptarëve ndaj BE-së

Bie besimi i shqiptarëve ndaj BE-së

🕔12:39, 14.Aug 2017

Opinioni publik shqiptar, i monitoruar nga sondazhi i përvitshëm i Komisionit Evropian, Eurobarometër* shfaq një sërë të dhënash interesante. Të dhëna, që evidentojnë gjykimin dhe vlerësimin e tij ndaj situatave ekonomike dhe politike të brendshme kombëtare, por edhe evropiane. Besimin,

Lexo më shumë
Breksit mes ambicieve dhe përplasjeve

Breksit mes ambicieve dhe përplasjeve

🕔11:20, 9.Aug 2017

Për Breksit, nuk ka pushime, edhe pse institucionet evropiane kanë marrë pushimet verore. Ndërkohë që një raund i ri negocimesh do të mbahet në fund të këtij muaji, më 28 gusht, britanikët do të rikuperojnë vonesën e tyre ndaj homologëve evropianë, duke

Lexo më shumë
Evropianët sërish kundër zgjerimit

Evropianët sërish kundër zgjerimit

🕔13:30, 8.Aug 2017

Qytetarët evropianë janë shprehur sërish kundër zgjerimit të BE-së, ndaj vendeve të tjera në të ardhmen. Refuzimi i zgjerimit të BE-së ndaj vendeve të tjera shfaqet i lartë tek qytetarët e Austrisë (69%),  të Gjermanisë (68%), të Francës (67%), të Holandës (66%), të Finlandës (63%),

Lexo më shumë
Ka ende shpresë…

Ka ende shpresë…

🕔09:04, 31.Jul 2017

Një sërë deklaratash kanë tërhequr vëmendjen kohët e fundit, në lidhje me daljen e Britanisë së Madhe nga Unioni. Në një intervistë, katër ditë më parë për të përditshmen holandeze “Gazeta e Popullit”, kryeministri i Maltës Zhozef Muskat do të shprehte besimin e tij se

Lexo më shumë
Nuk bëhet shaka me miellin e gjermanit !

Nuk bëhet shaka me miellin e gjermanit !

🕔14:48, 26.Jul 2017

Berlini dhe Ankaraja kanë ashpërsuar së fundmi, tonet diplomatike mes tyre. Pak ditë më parë, shefi i diplomacisë gjermane Gabriel, do ta konsideronte Turqinë një vend jo të sigurt. Ai iu bëri thirrje turistëve, si edhe sipërmarrësve të botës së biznesit të bënin kujdes,

Lexo më shumë
Gati t’i verë zjarrin vendit, vetëm për Hakmarrje!

Gati t’i verë zjarrin vendit, vetëm për Hakmarrje!

🕔20:41, 21.Jul 2017

Polonia po rrëshqet drejt një sistemi gjithnjë e më shumë autoritar. Shteti i së drejtës dhe sundimi i ligjit po shkatërrohen nën drejtimin e nacionalistëve konservatorë të Partisë për Ligj dhe Drejtësi (PiS). Pas neutralizimit të Gjykatës Kushtetuese vitin e kaluar

Lexo më shumë
Kufijtë inteligjentë të elektoratit evropian

Kufijtë inteligjentë të elektoratit evropian

🕔21:23, 19.Jul 2017

Ekstremi i djathtë ka njohur një zgjerim të konsiderueshëm thuajse në çdo zgjedhje lokale, apo legjislative në një sërë vendesh evropiane. Faktorë të ndryshëm kanë ndikuar në zhvillimin dhe zgjerimin e tij duke nisur nga kriza ekonomike, rritja e shifrave

Lexo më shumë
Konkurrencë për dominim

Konkurrencë për dominim

🕔22:02, 17.Jul 2017

Franca po kërkon të shfrytëzojë Breksitin, për të dobësuar Britaninë e Madhe dhe sektorin financiar të Londrës. Ky është shqetësimi i fundit, i bërë publik nga përfaqësuesi i Londrës pranë BE-së, në një memo të publikuar dje, në shtypin britanik. Në fakt, që

Lexo më shumë
Civilizimi kundër Barbarisë 

Civilizimi kundër Barbarisë 

🕔21:11, 13.Jul 2017

100 vjet më parë, SHBA do të kryente një prej kthesave të mëdha të saj, në fushën e marrëdhënieve ndërkombëtare, duke dalë nga gjendja e neutralitetit, për t’i ardhur në ndihmë kontinentit të vjetër, Evropës. E pozicionuar në neutralitet në nisjen e konfliktit më

Lexo më shumë
E ardhmja e Evropës, optimizëm në rritje

E ardhmja e Evropës, optimizëm në rritje

🕔15:21, 9.Jul 2017

Menjëherë pas vendimit për dalje të Britanisë së Madhe nga BE, qytetarët evropianë do të shfaqeshin si rrallëherë të bashkuar dhe të konsoliduar. Një prej sondazheve të kryer menjëherë pas Breksit, në 6 vendet më të mëdha të BE-së, do të shfaqte një

Lexo më shumë