Paskal Milo: Kush po i manipulon dhe pse, ato që kam thënë për Skënderbeun

Paskal Milo: Kush po i manipulon dhe pse, ato që kam thënë për Skënderbeun 66

🕔11:18, 29.May 2020

Si gjithnjë, i qartë, lakonik dhe i prerë. Historiani i njohur dhe ish-ministri i Jashtëm i Shqipërisë, Prof. Paskal Milo sqaron se si qëndron e vërteta e deklaratave të tij lidhur me origjinën e nënës së Skënderbeut që çuditërisht u

Lexo më shumë
Enigma e atentatit të Avni Rustemit

Enigma e atentatit të Avni Rustemit 12

🕔13:33, 28.May 2020

Nga Skifter Këlliçi Me rastin e 100-vjetorit të atentatit të famshëm (III)  (Vijon nga numri i kaluar)   Cituam në pjesën e parë të këtij punimi një letër të Mustafa Krujës që lidhet me atentatin e Avni Rustemit. Duhet të

Lexo më shumë
Pse Avni Rustemi nuk ishte i rastësishëm!

Pse Avni Rustemi nuk ishte i rastësishëm! 5

🕔12:36, 27.May 2020

Nga Skifter Këlliçi (Vijon nga numri i kaluar)   Edhe sot e kësaj dite me të drejtë shtrohet pyetja: “Kush e caktoi Avni Rustemin të merrte përsipër vrasjen e e Esat pashës?”. Rreth këtij problemi ka shumë hamendësime, ndër të

Lexo më shumë
24 MAJI / Meritat dhe gabimet e Kongresit të Përmetit, dritëshkurtësia e demokratëve të majtë pa parti, sipas Kristo Frashërit

24 MAJI / Meritat dhe gabimet e Kongresit të Përmetit, dritëshkurtësia e demokratëve të majtë pa parti, sipas Kristo Frashërit 23

🕔19:40, 24.May 2020

Prof. Dr. Kristo Frashëri   Ekskluzive DITA – Lufta Antifashiste Nacionalçlirimtare si revolucion shoqëror. Meritat dhe gabimet e Kongresit të Përmetit dhe dritëshkurtësia e demokratëve të majtë pa parti. Iluzioni i bashkimit kombëtar nën gjermanët si dhe teza qesharake e

Lexo më shumë
“Toptanët, Vrionët dhe familjet tregtare nxitën vajzat në lidhje intime me oficerët aleatë për t’u afruar me Enver Hoxhën pas luftës”

“Toptanët, Vrionët dhe familjet tregtare nxitën vajzat në lidhje intime me oficerët aleatë për t’u afruar me Enver Hoxhën pas luftës” 16

🕔16:33, 24.May 2020

Në botimet e gazetarit amerikan Peter Lucas për hyrjen e komunistëve të Hoxhës në Tiranën e çliruar ka disa paragrafë mbi një pritje në hotel Dajti. Aty përshkruhen përpjekjet e biznesmenëve dhe familjeve të mëdha shqiptare që kishin qenë armiqësorë

Lexo më shumë
“Janë të pafat, por, edhe kur u vjen, e kanë fat të ngatërruar”. Përkufizimi që ka lënë pas për ne shqiptarët një albanologe që e njohim pak

“Janë të pafat, por, edhe kur u vjen, e kanë fat të ngatërruar”. Përkufizimi që ka lënë pas për ne shqiptarët një albanologe që e njohim pak 16

🕔13:45, 24.May 2020

Histori e parë nga larg, dhe jo vetëm nga larg, por edhe ftohtë, pa pragmatizmat e paragjykimet e zakonshme lokale, pa ideologjizimet tona politike ekstreme. Libri quhet “Historia e Shqipërisë përgjatë shekullit XX” dhe sjell dëshmi dhe fakte të reja

Lexo më shumë
Propozimi amerikan në ’45: Shqipëria të japë Shkodrën e të marrë Kosovën, pretendimet greke të ekzagjeruara, Italia të kthejë Sazanin

Propozimi amerikan në ’45: Shqipëria të japë Shkodrën e të marrë Kosovën, pretendimet greke të ekzagjeruara, Italia të kthejë Sazanin 90

🕔10:10, 24.May 2020

“Shqipëria të marrë pjesë nga Jugosllavia e Jugut me popullsi shqiptare dhe ta kompensojë atë mundësisht me Shkodrën e  rrethinat në Veri. Pretendimet greke duhen trajtuar me vëmendje, megjithëse janë të ekzagjeruara. Italianët t’i japin Sazanin Shqipërisë”. Kështu apo pak

Lexo më shumë
VIDEO: Filmimi i rrallë i varrimit të regjentit Fuad Dibra në Tiranën e shkurtit 1944, ku shfaqen drejtuesit e shtetit shqiptar nën pushtimin gjerman

VIDEO: Filmimi i rrallë i varrimit të regjentit Fuad Dibra në Tiranën e shkurtit 1944, ku shfaqen drejtuesit e shtetit shqiptar nën pushtimin gjerman 43

🕔07:11, 23.May 2020

Një video e rrallë e ceremonisë së varrimit të regjentit Fuad Dibra, i cili ndërroi jetë më 22 shkurt 1944 në Tiranë është ripublikuar sot nga DITA. Ky filmim, i nxjerrë nga arkivi gjerman i filmit në Berlin, është një

Lexo më shumë
“Ardhë m’a muar me zor, konkën t’ime shumë të dashur që të m’a vrasin”. Historia e pazakontë e qenit të Lasgush Poradecit e treguar nga vetë ai

“Ardhë m’a muar me zor, konkën t’ime shumë të dashur që të m’a vrasin”. Historia e pazakontë e qenit të Lasgush Poradecit e treguar nga vetë ai 26

🕔21:00, 22.May 2020

Viti 1975. Poeti i madh Lasgush Poradeci, ndodhet në Tiranë për tu kuruar. Me vete nga Pogradeci ka marrë edhe qenushin e tij të quajtur Cuci, ose ndryshe konkën e tij të dashur. Por një ditë befas në banesën ku

Lexo më shumë
“Ata u lanë në baltë nga të gjithë”. Pse shqiptarët kanë një histori që nuk e njohin as vetë. Kur dhe si filloi Europa t’i injoronte dhe t’i izolonte

“Ata u lanë në baltë nga të gjithë”. Pse shqiptarët kanë një histori që nuk e njohin as vetë. Kur dhe si filloi Europa t’i injoronte dhe t’i izolonte 69

🕔06:11, 22.May 2020

Aleksandre Lambert, historian, drejtor akademik i “School of International Training” në Gjenevë, është autor i disa librave dhe artikujve në fushën e relacioneve ndërkombëtare të filozofisë politike, të politikës së sigurisë dhe lidhjeve civile-ushtarake. Lambert ka vizituar Shqipërinë dhe ka

Lexo më shumë

Njoftim

Njoftim