Reportazh nga Plava e Gucia/ K’tu e kemë pas emnin HESHT

Reportazh nga Plava e Gucia/ K’tu e kemë pas emnin HESHT 2

🕔11:42, 6.Jan 2018

Binak Ulaj, Vuthaj Krahina e Plavës e Gucisë shtrihet në juglindje të Malit të Zi dhe ka një sipërfaqe prej 486 km2. Është vazhdimësi  territoriale e krahinës së Kelmendit, që shtrihet në veri të Shqipërisë shtetërore. Lugina e lumit Luça

Lexo më shumë
Sevo Tarifa: Si e kujtoj ish kryeministrin Adil Çarçani

Sevo Tarifa: Si e kujtoj ish kryeministrin Adil Çarçani 19

🕔10:55, 6.Jan 2018

Rruga nëpër të cilën ka ecur Adil Çarçani ka qenë e ngushtë, me kthesa, e thepisur, gjithë gurë. Pikërisht një rrugë e tillë i bën mire formimit të njeriut, kalitjes së karakterit të tij. “Deri tek fama arrihet rrugëve të

Lexo më shumë
Arkivat angleze: Pse u shpall mbret dhe sa para mori Zogu nga Shqipëria

Arkivat angleze: Pse u shpall mbret dhe sa para mori Zogu nga Shqipëria 56

🕔10:58, 5.Jan 2018

Arkivat e vendeve evropiane të interesuara për Shqipërinë nuk janë shfrytëzuar tërësisht. Historiania dhe studiuesja e njohur angleze Miranda Vickers, mbështetur në arkivat britanike, por edhe në ato italiane dhe serbe, jep një tablo befasuese se si u përgatit terreni

Lexo më shumë
Fjalët e fundit të disa prej njerëzve të mëdhenj përpara vdekjes

Fjalët e fundit të disa prej njerëzve të mëdhenj përpara vdekjes 0

🕔03:00, 5.Jan 2018

Shumë prej njerëzve të mëdhenj, në prag të vdekjes kanë thënë fjali qesharake, të tjerë e kanë sfidur atë. Ja disa prej tyre mbledhur nga Dita: Jim Harkins, aktor: “Dua të vdes i qetë në gjumë, ashtu si gjyshi im,

Lexo më shumë
Ç’ndodhi në ’57 në një nga 42 qytetet e fshehta të ish-Bashkimit Sovjetik

Ç’ndodhi në ’57 në një nga 42 qytetet e fshehta të ish-Bashkimit Sovjetik 2

🕔02:42, 5.Jan 2018

Ekziston një qytet në jug të Rusisë i cili nuk është i shënuar në asnjë hartë. Nuk ka pasur autobusë që ndalonin atje, nuk ka tabela ose shenja rrugore që të tregojnë qytetin. Edhe posta i drejtohet Chelyabinsk-65, edhe pse

Lexo më shumë
DOSSIER / Kriza sovjeto-jugosllave e vitit 1971 dhe një rol i Shqipërisë

DOSSIER / Kriza sovjeto-jugosllave e vitit 1971 dhe një rol i Shqipërisë 8

🕔19:44, 4.Jan 2018

Është shkruar disa herë se përmirësimi i marrëdhënieve me Jugosllavinë në fillim të viteve ’70 lidhej me kërcënimin rus që u lexua si shumë iminent sidomos pas ngajrjeve të Çekosllovakisë në vitin 1968. Në një përmbledhje publikuar në datën 4 dhjetor

Lexo më shumë
A ishte “fetar” Skënderbeu? Kur filloi islamizimi i Shqipërisë?

A ishte “fetar” Skënderbeu? Kur filloi islamizimi i Shqipërisë? 64

🕔23:20, 3.Jan 2018

Autori i librit “Skënderbeu, kryqtari i fundit”, Virgjil Kule tha në emisionin ” Arena” të Dritan Hilës se Skënderbeu nuk kishte një besim fetar, duke i cilësuar lëvizjet e tij fetare më tepër strategji për të lidhur aleanca të ndryshme, veçanërisht

Lexo më shumë
Dosja sekrete: Dëshmia e rrallë e kardiologut të ish-Kryeministrit

Dosja sekrete: Dëshmia e rrallë e kardiologut të ish-Kryeministrit 160

🕔18:06, 3.Jan 2018

DITA posedon dokumentat e arkivës së hetuesisë mbi vdekjen e ish-Kryeministrit Mehmet Shehu, dosje e cila ka siglën Sekret. Në këtë dosje gjendet edhe dëshmia e mjekut Llesh Rroku, i cili ishte kardiologu personal i Shehut 4 vitet e fundit

Lexo më shumë
Dosja sekrete: Dëshmia e rrallë e kardiologut të ish-Kryeministrit

Dosja sekrete: Dëshmia e rrallë e kardiologut të ish-Kryeministrit 14

🕔16:10, 3.Jan 2018

DITA posedon dokumentat e arkivës së hetuesisë mbi vdekjen e ish-Kryeministrit Mehmet Shehu, dosje e cila ka siglën Sekret. Në këtë dosje gjendet edhe dëshmia e mjekut Llesh Rroku, i cili ishte kardiologu personal i Shehut 4 vitet e fundit

Lexo më shumë
Rrëfimi i rrallë: Zogu sipas gruas që për 4 vjet ndau me të shtratin

Rrëfimi i rrallë: Zogu sipas gruas që për 4 vjet ndau me të shtratin 23

🕔19:44, 2.Jan 2018

Është 10 gusht i vitit 1929, një ditë e nxehtë në qytetin bregdetar të Durrësit. Nga Parisi, kërcimtarja e kabareve Tanja Visirova, falë një kontrate të firmosur me Lalë Krosin, ka mbërritur në Shqipëri, një vend që nuk e kishte

Lexo më shumë

Njoftim

Njoftim

Njoftim