Sa e njohin shqiptarët Pallatin e Brigadave dhe arkitektët që e projektuan atë!?…

Sa e njohin shqiptarët Pallatin e Brigadave dhe arkitektët që e projektuan atë!?… 2

🕔17:24, 15.Aug 2016

Gjon Fierza Agjencia Kombëtare e Mjedisit   Që në vitet e Shkollës Mesme Pyjore, por dhe në Fakultetin e Pyjeve, tek mësonim lëndën e Dendrologjisë (që studion morfologjinë dhe ekologjinë e drurëve dhe shkurreve pyjore), pedagogët na shpjegonin se disa

Lexo më shumë
Në kërkim të At Pando Sinicës

Në kërkim të At Pando Sinicës 0

🕔14:26, 15.Aug 2016

Fuat Memelli, Boston Prej vitesh kisha dashur të shkruaj për priftin patriot sinicar, At Pando Sinica. Informacionin e parë për atë e kam patur nga një fotografi si dhe pak radhë poshtë fotos së tij, të cilat ndodheshin në muzeun

Lexo më shumë
Shqipëria e fillim-viteve ’60 sipas albanologes ruse Smirnova

Shqipëria e fillim-viteve ’60 sipas albanologes ruse Smirnova 9

🕔10:28, 15.Aug 2016

Cila ishte atmosfera në prag të prishjes së marrëdhënieve midis Shqipërisë dhe Bashkimit Sovjetik. Historiania ruse, Nina Smirnova, në librin “Historia e Shqipërisë përgjatë shekullit XX”, botuar nga “Ideart”, sjell raportime përmes shfrytëzimit të arkivave të panjohura të Moskës, Beogradit, Parisit,

Lexo më shumë
UNË E VRAVA CARIN… (Dëshmi të forta nga arkivat e Moskës, në shqip nga Pëllumb Kulla)

UNË E VRAVA CARIN… (Dëshmi të forta nga arkivat e Moskës, në shqip nga Pëllumb Kulla)

🕔23:27, 13.Aug 2016

Masakra që iu bë familjes së Romanovëve, car Nikollës të Dytë dhe familjes së tij, edhe pas shumë e shumë vjetësh nga shuarja e dinastisë, është akoma një gurrë e pashterrëshme kundërthëniesh dhe dëshmirash që nuk përputhen. Dy çekistë që

Lexo më shumë
Ju rrëfej shqiptarin që bëri burg dyfishin e Mandelës

Ju rrëfej shqiptarin që bëri burg dyfishin e Mandelës 18

🕔01:00, 13.Aug 2016

  Para pak ditësh, më 1 gusht, Instituti i Integrimit të të Përndjekurve Politikë të diktaturës komuniste me iniciativën e drejtorit Bilal Kola, organizoi një takim përkujtimor për Sami Dangëllinë, njeriun rekordmen që ka vuajtur më shumë vite burg në

Lexo më shumë
Unë, kryeministri i Stabilitetit

Unë, kryeministri i Stabilitetit 9

🕔10:38, 11.Aug 2016

Rrëfim (jo vetëm) për veten Duke vajtur në takimin e thirrur nga presidenti, mendja i shkoi se mund t’i propozohej detyra e kryeministrit Dhe ai propozim u bë, shkurt e saktë: “Ylli, kam vendosur, pasi jam konsultuar edhe me shokët

Lexo më shumë
Ballistët i përgjigjen Fan S. Nolit

Ballistët i përgjigjen Fan S. Nolit 30

🕔12:59, 9.Aug 2016

  Para pak ditësh gazeta ‘DITA’ botoi dy shkrime të Fan Nolit në vitet 1947 dhe 1949 për ballistët. Kryetari i Ballit Kombëtar, Adriatik Alimadhi, na dërgoi dje përgjigjen që Balli i ka dhënë Nolit në vitin 1949, duke shtuar

Lexo më shumë
Si janë ndëshkuar bashkëpunëtorët e fashizmit në Europë

Si janë ndëshkuar bashkëpunëtorët e fashizmit në Europë 25

🕔10:06, 8.Aug 2016

  Nga Shaqir Vukaj   (Vijon nga numri i djeshëm) Por francezët e ndershëm e patriotë i mundonte fakti se disa nga kolaboracionistët kishin fshehur veprimtarinë e tyre, nuk kishin marrë dënimin e merituar dhe, pavarësisht se dukej se gjithçka

Lexo më shumë
Elisabeth Carnarvon & Habry Erbert / Nënë e bir, emra të gdhendur thellë në zemrën e shqiptarëve

Elisabeth Carnarvon & Habry Erbert / Nënë e bir, emra të gdhendur thellë në zemrën e shqiptarëve 2

🕔09:51, 8.Aug 2016

Zylyftar Hoxha Lady Elisabeth Carnarvon, bashkëshortja e lordit Henry Howard Herbert-Carnarvon erdhi në Shqipëri në fund të vitit 1923, fill mbas vdekjes së të birit Habry Erbert. Ndryshe nga udhëtaret e tjera të huaja, asaj nuk i ra në sy

Lexo më shumë
Fati i kolaboracionistëve

Fati i kolaboracionistëve 21 Updated

🕔12:33, 7.Aug 2016

  Fakte tronditëse dhe dëshmi autentike mbi kolaboracionizmin në Europë dhe Shqipëri dhe qëndrimin ndaj bashkëpunëtorëve të fashizmit gjatë dhe pas Luftës së Dytë  Botërore   Nga Shaqir Vukaj   Mbas përfundimit të Luftës Dytë Botërore, në fjalorin politik hyri

Lexo më shumë