Integrimi në Ballkan, si parakusht për anëtarësimin në BE

Integrimi në Ballkan, si parakusht për anëtarësimin në BE 0

🕔21:03, 11.May 2017

Ekonomitë e Ballkanit Perëndimor vazhdojnë përgatitjet për Samitin e  Triestes Sarajevë – Përfaqësuesit e gjashtë vendeve të Ballkanit Perëndimor (BB) (nga ministritë përgjegjëse për punën, arsimin, tregtinë, investimet, axhendën dixhitale, punët e jashtme si dhe përfaqësuesit e kryeministrave) u mblodhën

Lexo më shumë
67 fjalët që ndryshuan jetën e izraelitëve dhe palestinezëve

67 fjalët që ndryshuan jetën e izraelitëve dhe palestinezëve 0

🕔15:13, 1.Mar 2017

Deklarata e Balfurit, një shekull më parë, i hapi rrugën krijimit të shtetit të Izraelit dhe mbolli farën e konfliktit izraelito-palestinez që vazhdon edhe sot të ndajë Lindjen e Mesme. Bëhet fjalë për 67 fjalë të shkruara në një vend të

Lexo më shumë
Publikohen shkrimet profetike të Churchill për jetën në planetë të tjerë

Publikohen shkrimet profetike të Churchill për jetën në planetë të tjerë 0

🕔14:57, 17.Feb 2017

Historianët amerikanë kanë publikuar një artikull të pabotuar më parë të ish-kryeministrit të Britanisë së Madhe, Winston Churchill, për ekzistencën e jetës në planetë të tjerë. Artikulli me titull “A jemi të vetëm në Univers?” dhe i shkruar në fund

Lexo më shumë
Deklaratat e një serbi lunatik dhe pyetja: Kush u fut në politikë pas ’91?

Deklaratat e një serbi lunatik dhe pyetja: Kush u fut në politikë pas ’91? 103

🕔13:00, 8.Jan 2017

“Doni të shkatërroni shqiptarët…? Vrisni një katolik dhe më pas akuzoni një mysliman… Shteti shqiptar është lehtësisht i mundshëm të shkatërrohet nëse ekziston vullneti te shërbimet sekrete serbe… Nëntoka serbe, me mbështetjen e shërbimeve të inteligjencës mund të shkaktojë në

Lexo më shumë
29 Nëntori sipas ish-ushtarakut me ‘baba partizan’ dhe ‘nënë balliste’

29 Nëntori sipas ish-ushtarakut me ‘baba partizan’ dhe ‘nënë balliste’ 56

🕔19:31, 28.Nov 2016

Armand Vinçani, ish-zv.shef i Shtabit të Përgjithshëm, që tashmë jeton në SHBA ka një histori familjare të veçantë:  nga ana e babait vjen nga një familje që u lidh tërësisht me lëvizjen nacional-çlirimtare. Një nga xhaxhallarët e tij ishte nga

Lexo më shumë
Çfarë ndodhte në ditët e fundit të sundimit turk në Shqipëri

Çfarë ndodhte në ditët e fundit të sundimit turk në Shqipëri 9

🕔15:30, 28.Nov 2016

Nga Lumo Skëndo*   Gjith ajo godi ushtarake e moçme, ajo Tyrqi me àqë faqe të famëshme në analet e botësë per Jeniçerët e pamundshmë té saj-, ishte tani rrëzuarë mbërdhé si një kështiellë prej kartoni: Bullgarët’ në Kërk Kilise

Lexo më shumë

A u përfshinë francezët në vrasjen e njeriut të fortë të Ismail Qemalit? 8

🕔11:24, 11.Oct 2016

Ai njihej si “gjenerali me qeleshe të bardhë”. Nuk e hiqte kurrë kostumin popullor dhe thuhet se mbante një kobure të fshehur kudo që shkonte. Ishte njeriu i fortë i Ismail Qemalit dhe organizoi forcat e armatosura për mbrojtjen e

Lexo më shumë
Historia e Trëndafiles, gruaja gjermane e presidentit Nishani

Historia e Trëndafiles, gruaja gjermane e presidentit Nishani 0

🕔10:41, 6.Oct 2016

  Nga Bashkim Trenova   Haxhi Lleshi ka qenë presidenti apo kryetari i dytë i Presidiumit të Kuvendit Popullor. Presidenti i parë, i zgjedhur në 12 janar të vitit 1946, ka qenë Omer Nishani. Ai qëndroi në këtë post deri

Lexo më shumë
Përkthyesi i Moskës dhe Kadare

Përkthyesi i Moskës dhe Kadare 19

🕔13:26, 5.Oct 2016

Xhevdet Shehu Kjo është pjesa e katërt dhe e fundit e kujtimeve të përkthyesit të Enver Hoxhës për mbledhjen e Moskës, të cilat u botuan për herë të parë ekskluzivisht në ‘DITA’. Myfit Mushi i ngjan një arkivi të gjallë,

Lexo më shumë
Përkthyesi rus: Moska ’60? Hrushovi nuk tha vetëm m…

Përkthyesi rus: Moska ’60? Hrushovi nuk tha vetëm m… 50

🕔13:10, 5.Oct 2016

Ajo ka qenë një sharje e pashembullt në historinë e takimeve ndërkombëtare. I përket Nikita Sergejeviç Hrushovit (1894-1971), udhëheqësit të njërës prej dy superfuqive të viteve 1960, Bashkimit Sovjetik dhe është thënë kundër Enver Hoxhës. DITA botoi për herë të

Lexo më shumë