“Islami i dha Lesit foton time për 500 USD. Për para, shet babën”

“Islami i dha Lesit foton time për 500 USD. Për para, shet babën” 11

🕔12:05, 19.Jun 2016

Servet Pëllumbi, si përgjigje ndaj reagimit të bërë nga deputeti Kastriot Islami, duke e cilësuar “sovjetik të rrymës marksiste”, e cilëson atë kryearrivist. Në ditarin e tij politik, profesor Pëllumbi sjell në vëmendje një episod pas vizitës së tij në

Lexo më shumë
Nëna që mbante në shtëpi eshtrat e djalit dëshmor

Nëna që mbante në shtëpi eshtrat e djalit dëshmor 10

🕔11:23, 19.Jun 2016

Nga Maman Saliu*   Historikisht, Labëria në të gjitha momentet kyçe që ka kaluar vendi ynë, ka dhënë një kontribut të shquar. Nga gjiri i saj dolën kapedanë dhe luftëtarë sypatrembur, që e kanë sfiduar vdekjen me këngë në gojë.

Lexo më shumë
Kur udhëheqësit shqiptarë “përqafuan” revolucionin e Maos

Kur udhëheqësit shqiptarë “përqafuan” revolucionin e Maos 8

🕔13:40, 18.Jun 2016

  Vijon nga numri i kaluar Kërkesat bilaterale politike dhe ekonomike Vizitat partiake dhe shtetërore një mujore të kryesuara nga Hysni Kapo e Beqir Balluku, të pasuara më vonë edhe me vizita të tjera të udhëheqësve shqiptarë në Kinë, sidomos

Lexo më shumë
Frederiku dhe PS, një histori shkodrane për të majtën

Frederiku dhe PS, një histori shkodrane për të majtën 8

🕔13:18, 18.Jun 2016

    Nga Bedri Islami   Nuk kam qenë në miqtë e ngushtë të Frederik Reshpjes. Nuk e kam pasur këtë fat. Por kemi qenë miq të mirë, megjithëse ka qenë një miqësi me mungesa të zgjatura. Herë-herë mungesën e

Lexo më shumë
Udhëheqja shqiptare e përfshirë nga revolucioni kultural kinez

Udhëheqja shqiptare e përfshirë nga revolucioni kultural kinez 6

🕔10:24, 17.Jun 2016

  Prof. Dr. Dine Merja   (Vijon nga dje) Nga fundi i specializimit, kalova në Pekin, në Institutin e Energjisë Atomike dhe në disa institute të tjera shkencore të Akademisë së Shkencave të Kinës në rajonin e Pekinit. Gjatë kësaj

Lexo më shumë
50 vjet nga “Revolucioni Kultural” dhe pasojat në regjimin e Tiranës

50 vjet nga “Revolucioni Kultural” dhe pasojat në regjimin e Tiranës 9

🕔17:35, 16.Jun 2016

Nga Prof.Dr. Dine MERJA   Prologu 50 vjet më parë, në qershor të vitit 1966, së bashku me të ndjerët: Prof.Petrit Radovicka, Prof.Petraq Pilika dhe Doc. Ali Dedej, që të katërt pedagogë të Universitetit Shtetëror të Tiranës, u nisëm për

Lexo më shumë
REPLIKË / Enveri si Sulejmani, Mehmeti si Ibrahimi

REPLIKË / Enveri si Sulejmani, Mehmeti si Ibrahimi 44

🕔14:58, 16.Jun 2016

Nga Andrea Stefani Qeverisjet me liderë të gjithëpushtetshëm dhe të përjetshëm nuk mund të mos gërryhen nga paranoja e dyshimit, intriga dhe krimi. “Dita” sapo ka botuar disa dëshmi të Maliq Sadushit, ish zyrtar i lartë i nomeklaturës së regjimit

Lexo më shumë
Enver Gaba, ushtaraku që shmangu kasaphanën

Enver Gaba, ushtaraku që shmangu kasaphanën 30

🕔11:16, 15.Jun 2016

Nga GURI SHYTI   Është një emër jo dhe aq i njohur, ndonëse duhej të ishte më i vlerësuar, veçanërisht për meritat që ka pasur lidhur me ngjarjet dramatike të 2 prillit 1991, në Shkodër, ngjarje që ndikuan drejtpërdrejt në

Lexo më shumë
Moikom Zeqo: Refleksion në 25-vjetorin e themelimit të PS

Moikom Zeqo: Refleksion në 25-vjetorin e themelimit të PS 8

🕔10:43, 14.Jun 2016

Më 12 qershor 1991, 25 vjet më parë (e habitshme vërtet sesi ikën kaq shpejt vitet!) u krijua Partia Socialiste e Shqipërisë. 25 vjet janë një çerek shekulli. Një periudhë kohore relativisht e konsiderueshme, për politikën dhe historinë. Kam pritur

Lexo më shumë
PS, 25 vjet më parë

PS, 25 vjet më parë 3

🕔10:10, 14.Jun 2016

Kongresi i 10-të i Partisë së Punës u mbajt në datat 10-13 qershor 1991. Në këtë Kongres u themelua Partia Socialiste e Shqipërisë. Si një nga delegatët e atij Kongresi kujtoj se si intelektualë të njohur u distancuan hapur dhe

Lexo më shumë