Mohikani i fundit i fizikës klasike (Kush ishte fizikani Maks Plank)

Mohikani i fundit i fizikës klasike (Kush ishte fizikani Maks Plank) 2

🕔11:08, 11.May 2016

Nga Dr.Jorgo Mandili* Nëqoftëse madhështia e Njutonit përcaktohet nga katër revolucionet e tij në shkencë: zbulimi i njehsimit diferencial dhe integral, ligjet e tij të mekanikës klasike, studimet në fushën e optikës dhe ligji i rëndesës, atëherë madhështia e Maks

Lexo më shumë
“Dimri” i Kadaresë, një skanim i komunizmit (II)

“Dimri” i Kadaresë, një skanim i komunizmit (II) 13

🕔10:40, 11.May 2016

    Vijon nga numri i kaluar Të mbajmë mirë parasysh se çdo listë me emra për pushkatim merrte urdhër ekzekutimi vetëm mbasi firmosej nga Sekretari i Parë E. Hoxha. Krimi natyrisht ka qenë i përbashkët. E.Hoxha kryesori. K.Xoxe, njeriu

Lexo më shumë
E meritonte Enver Hoxha heroizimin pas mbledhjes së Moskës?

E meritonte Enver Hoxha heroizimin pas mbledhjes së Moskës? 41

🕔05:08, 11.May 2016

    Studimi i paradokohëve i autorit Met Dervishi “Intertekstualja dhe Disidenca te Dimri i Vetmisë së madhe” më shërbeu si nxitje që të shpreh opinionin e mëposhtëm. Fjala është pёr pёrshkrimin e personazhit tё diktatorit në roman, gjë për

Lexo më shumë
“Jorgo Roze, një emër artisti me rrezatim kombëtar”

“Jorgo Roze, një emër artisti me rrezatim kombëtar” 1

🕔17:42, 9.May 2016

Klarinetisti dhe muzikanti i talentuar Jorgo Roze, është njëri prej intelektualëve më të nderuar të fushës së artit e kulturës, modeli i intelektualit që me devotshmëri, përkushtim e ndjenjë të lartë profesionale, për dekada të tëra i shërbeu artit e

Lexo më shumë
Ja tmerret e kampit famëkeq shfarosës të Mat’hauzenit

Ja tmerret e kampit famëkeq shfarosës të Mat’hauzenit 4

🕔17:38, 9.May 2016

Atë ditë që bisedoja me njeriun që kaloi nëpër pesë kampe naziste të shfarosjes, Abdulla Krutanin, në shtypin e ditës shkruhej se ka një projekt për spostimin e Varrezave të Dëshmorëve të Kombit Shqiptar. Duket të kesh guxim prej të

Lexo më shumë
A kontribuoi vdekja brutale e Mussolinit për vetëvrasjen e Hitlerit?

A kontribuoi vdekja brutale e Mussolinit për vetëvrasjen e Hitlerit? 0

🕔14:54, 9.May 2016

Nga Benjamin Soloway/ Foreign Policy Si sot 71 vjet më parë, partizanët nëpër pyjet e Italisë veriore ekzekutuan në mënyrë të pashpirt Benito Mussolinin pasi arritën të pengonin përpjekjen e diktatorit për t’u arratisur përmes kufirit me Zvicrën. “Mund ta

Lexo më shumë
Intervista e fundit e Nexhmije Hoxhës, del në frëngjisht

Intervista e fundit e Nexhmije Hoxhës, del në frëngjisht 1

🕔08:49, 9.May 2016

Portali frankofon i Ballkanit “Le Courrier des Balkans”, ka botuar sot të plotë, intervistën e fundit që e veja e Enver Hoxhës, Nexhmije Hoxha, dha për gazetaren Rudina Xhunga. Në intervistën e saj, shkruan portali në njoftimin e intervistës, 95

Lexo më shumë
Janaq dhe Milton Manaqi, pionierët e parë të filmit në trevat e Ballkanit

Janaq dhe Milton Manaqi, pionierët e parë të filmit në trevat e Ballkanit 2 Updated

🕔16:00, 8.May 2016

Arti nuk njeh kufij territoresh e shtetesh, ai u shërben të gjithë popujve. Aq më tepër kjo vlen për vendet ballkanike ku ka një përzierje kombësish, besimesh dhe kulturash që i japin njëra tjetrës dhe nuk mund t’i ndash dot.

Lexo më shumë
Vdekja në burg e një antifashisti të madh

Vdekja në burg e një antifashisti të madh 40

🕔14:00, 8.May 2016

Një autokolonë e tërë me makina policie u nis drejt burgut. Lajmi për arrestimin e Shefqet Peçit mori dhenë, mllefi në zonën e Kurveleshit, në gjithë Tepelenën, në Vlorë, në Mallakastër etj., arriti kulmin. Për hir të së vërtetës, duke i

Lexo më shumë
T’i shërbeje mbi katër rrota Ramiz Alisë

T’i shërbeje mbi katër rrota Ramiz Alisë 8

🕔17:49, 7.May 2016

Nga Aleksandër Toti – Luan Kapllani është në mes të të gjashtëdhjetave. Edhe pse në prag pleqërie, punon ende, me duart mbi timon. Por të qënit shofer për të, ka qenë diç më tepër se një profesion i rëndomtë për të

Lexo më shumë

Njoftim

Njoftim