1996 / Mbërritja e Mario Kempes në Lushnjë. Si u prit ish-kampioni

1996 / Mbërritja e Mario Kempes në Lushnjë. Si u prit ish-kampioni 0

🕔18:08, 5.Feb 2016

Ata që kanë lindur në mesin  e viteve 90 apo edhe diçka më tej, as nuk mund mendojnë se çfarë ishte Shqipëria e 20 viteve më parë. Një vend i cili po ngrihej nga një e shkuar e errët, por

Lexo më shumë
Përmendoret e Orhunit dhe Sami Frashëri

Përmendoret e Orhunit dhe Sami Frashëri 1

🕔10:52, 5.Feb 2016

Gjatë një vizite në Kinë, në njërën nga kullat e Murit të Madh, miku im prof. Gazmend Shpuza më befasoi. Ai më tha se Sami Frashëri, dijetari ynë i pashembullt enciklopedik, në fundin e jetës ka pasur letërkëmbim me disa

Lexo më shumë
Ja, kush e bëri masakrën e 4 Shkurtit në Tiranë

Ja, kush e bëri masakrën e 4 Shkurtit në Tiranë 17

🕔17:26, 4.Feb 2016

Drejt fundit të janarit 1944, Mehdi Frashëri, me anën e Ali Klisurës, më thirri të shkoja në Tiranë. Kur shkova në Regjencë, Mehdi Frashëri më propozoi të qëndroja në Tiranë si komandant i xhandarmërisë së rrethit me cilëndo gradë që

Lexo më shumë
Në Kosovë, si dorë e fortë

Në Kosovë, si dorë e fortë 4

🕔16:42, 4.Feb 2016

Edhe pas largimit nga qeveria, Xhaferr Deva u vu kryekëput në shërbim të gjermanëve, duke luftuar ashpërsisht kundër forcave partizane shqiptare e jugosllave. Hito Çako, një nga drejtuesit e formacioneve partizane në luftë për çlirimin e Kosovës ka shkruar në

Lexo më shumë
Martirët e 4 Shkurtit 1944 dhe borxhet e historisë

Martirët e 4 Shkurtit 1944 dhe borxhet e historisë 8

🕔16:40, 4.Feb 2016

72 vjet më parë, në natën e 4 shkurtit të vitit 1944, kuislingët nën urdhrat e pushtuesve nazistë vranë 84 persona brenda një nate dhe arrestuan 300 të tjerë në Tiranë. Masakra e 4 shkurtit 1944 në Tiranë është ndër

Lexo më shumë
EKSKLUZIVE: Masakra e 4 shkurtit ’44 në dokumentet gjermane

EKSKLUZIVE: Masakra e 4 shkurtit ’44 në dokumentet gjermane 130

🕔11:01, 4.Feb 2016

Raport ditor i Divizionit 297, XXI A.K: 3.2.44  “[…] Gjatë pasdites komunistët organizuan atentate ndaj drejtuesve nacionalistë. Ndër ta ishin edhe ministri Deva dhe Cakrani (Kadri). Si pasojë, grupimet nacionaliste planifikojnë gjatë natës kryerjen e një kundëraksioni. Gjenerali komandues (gjerman)

Lexo më shumë
Një replikë për Masakrën e 4 Shkurtit dhe një përgjigje nga DITA

Një replikë për Masakrën e 4 Shkurtit dhe një përgjigje nga DITA 114

🕔00:12, 4.Feb 2016

Replikë për masakrën e 4 shkurtit Nga Kujtim Cakrani Prej 70 vjetësh komunistë të vjetër dhe të rinj, festojnë një ngjarje imagjinare ose siç e quajnë ata “Masakra e 4 Shkurtit” dhe për 70 vjet rresht këtë masakër këta mundohen

Lexo më shumë
70 vjet më parë, Kristo Frashëri dhe një copë historie

70 vjet më parë, Kristo Frashëri dhe një copë historie 3

🕔18:06, 3.Feb 2016

Qemal Poçi është një emër i njohur si toksikolog, dhe si i tillë është prononcuar herë pas here në DITA. Vdekja e profesor Kristo Frashërit, e nxiti atë të dërgojë në redaksi një foto nga koha e luftës, më saktë

Lexo më shumë
Përmasat botërore të figurës së Dora D’Istrias dhe origjina e saj e pamohueshme

Përmasat botërore të figurës së Dora D’Istrias dhe origjina e saj e pamohueshme 5 Updated

🕔10:01, 3.Feb 2016

Elena Gjika ka lindur në Rumani, por thotë se jam nga “Ngulimi labovit”, i Pargës. Naim Frashëri ka lindur në Turqi, por thotë se unë jam nga Frashëri, Përmet, megjithëse s’ka shkuar asnjëherë atje! Aleksandër Meksi e ka origjinën nga

Lexo më shumë
Flet i biri i Kristo Frashërit: Ja pengu i babait

Flet i biri i Kristo Frashërit: Ja pengu i babait 9

🕔22:16, 1.Feb 2016

Vdekje e bukur që ka lënë pas shumë vepra të mëdha. Kështu e përshkruan ndarjen nga jeta të babait të tij, Gjergji Frashëri. Në një intervistë për Ora News, ai tha se Profesori dhe Akademiku Kristo Frashëri ndërroi jetë për

Lexo më shumë