Histeri antishqiptare për të fshehur krimin

Histeri antishqiptare për të fshehur krimin 0

🕔21:07, 11.May 2017

Maqedonia gjendet në krizë politike, por partitë nacionaliste thellojnë ndarjen midis kombeve në Maqedoni, shkruhet në një informacion nga Shkupi të revistës gjermane “Der Spiegel.” “Një gjest i vogël, por me përmbajtje eksplozive: pas zgjedhjes së Kryetarit të ri të

Lexo më shumë
Është shkatërruar demokracia sociale?

Është shkatërruar demokracia sociale? 0

🕔21:04, 11.May 2017

Ajo është rikthyer. Që tani. Zakonisht, kandidati humbës “zhduket” pas zgjedhjeve. Por jo Hillary Clintoni. Të martën, ajo u rikthye në skenën politike. “Nëse zgjedhjet do të ishin mbajtur në 27 tetor, unë do të isha presidentja juaj”, i tha

Lexo më shumë
Integrimi në Ballkan, si parakusht për anëtarësimin në BE

Integrimi në Ballkan, si parakusht për anëtarësimin në BE 0

🕔21:03, 11.May 2017

Ekonomitë e Ballkanit Perëndimor vazhdojnë përgatitjet për Samitin e  Triestes Sarajevë – Përfaqësuesit e gjashtë vendeve të Ballkanit Perëndimor (BB) (nga ministritë përgjegjëse për punën, arsimin, tregtinë, investimet, axhendën dixhitale, punët e jashtme si dhe përfaqësuesit e kryeministrave) u mblodhën

Lexo më shumë
67 fjalët që ndryshuan jetën e izraelitëve dhe palestinezëve

67 fjalët që ndryshuan jetën e izraelitëve dhe palestinezëve 0

🕔15:13, 1.Mar 2017

Deklarata e Balfurit, një shekull më parë, i hapi rrugën krijimit të shtetit të Izraelit dhe mbolli farën e konfliktit izraelito-palestinez që vazhdon edhe sot të ndajë Lindjen e Mesme. Bëhet fjalë për 67 fjalë të shkruara në një vend të

Lexo më shumë
Publikohen shkrimet profetike të Churchill për jetën në planetë të tjerë

Publikohen shkrimet profetike të Churchill për jetën në planetë të tjerë 0

🕔14:57, 17.Feb 2017

Historianët amerikanë kanë publikuar një artikull të pabotuar më parë të ish-kryeministrit të Britanisë së Madhe, Winston Churchill, për ekzistencën e jetës në planetë të tjerë. Artikulli me titull “A jemi të vetëm në Univers?” dhe i shkruar në fund

Lexo më shumë
Deklaratat e një serbi lunatik dhe pyetja: Kush u fut në politikë pas ’91?

Deklaratat e një serbi lunatik dhe pyetja: Kush u fut në politikë pas ’91? 99

🕔13:00, 8.Jan 2017

“Doni të shkatërroni shqiptarët…? Vrisni një katolik dhe më pas akuzoni një mysliman… Shteti shqiptar është lehtësisht i mundshëm të shkatërrohet nëse ekziston vullneti te shërbimet sekrete serbe… Nëntoka serbe, me mbështetjen e shërbimeve të inteligjencës mund të shkaktojë në

Lexo më shumë
Një histori e rrallë mes Enver Hoxhës, Myslym Pezës dhe kryeministrit kuisling të ’44-s

Një histori e rrallë mes Enver Hoxhës, Myslym Pezës dhe kryeministrit kuisling të ’44-s 25

🕔20:00, 31.Dec 2016

Marrëdhënia dhe relatat janë komplekse, ato janë një ndërthurje e politikës, luftës, ndjesive të forta personale, miqësive të konsoliduara në dekada si dhe detyrimeve strikte familjare. “DITA” ofron sot historinë e rrallë të bashkëpunimit dhe ndihmës reciproke mes një ish-aktivisti

Lexo më shumë
29 Nëntori sipas ish-ushtarakut me ‘baba partizan’ dhe ‘nënë balliste’

29 Nëntori sipas ish-ushtarakut me ‘baba partizan’ dhe ‘nënë balliste’ 56

🕔19:31, 28.Nov 2016

Armand Vinçani, ish-zv.shef i Shtabit të Përgjithshëm, që tashmë jeton në SHBA ka një histori familjare të veçantë:  nga ana e babait vjen nga një familje që u lidh tërësisht me lëvizjen nacional-çlirimtare. Një nga xhaxhallarët e tij ishte nga

Lexo më shumë
Çfarë ndodhte në ditët e fundit të sundimit turk në Shqipëri

Çfarë ndodhte në ditët e fundit të sundimit turk në Shqipëri 9

🕔15:30, 28.Nov 2016

Nga Lumo Skëndo*   Gjith ajo godi ushtarake e moçme, ajo Tyrqi me àqë faqe të famëshme në analet e botësë per Jeniçerët e pamundshmë té saj-, ishte tani rrëzuarë mbërdhé si një kështiellë prej kartoni: Bullgarët’ në Kërk Kilise

Lexo më shumë

A u përfshinë francezët në vrasjen e njeriut të fortë të Ismail Qemalit? 6

🕔11:24, 11.Oct 2016

Ai njihej si “gjenerali me qeleshe të bardhë”. Nuk e hiqte kurrë kostumin popullor dhe thuhet se mbante një kobure të fshehur kudo që shkonte. Ishte njeriu i fortë i Ismail Qemalit dhe organizoi forcat e armatosura për mbrojtjen e

Lexo më shumë