Vetërrëfimi i Ali Pashës

Vetërrëfimi i Ali Pashës 2

🕔12:19, 31.Aug 2016

Një intervistë me studiuesin dhe njohësin e mirë të Ali Pashë Tepelenës, për një libër i veçantë mbi pashanë që bëri histori “në të mirë e në të keq”. Tashmë jo duke përmbledhur çfarë thonë të tjerët për të, por

Lexo më shumë
Paule Fercoq de Leslay, një grua mes burrave të Kullës së Oroshit

Paule Fercoq de Leslay, një grua mes burrave të Kullës së Oroshit 0 Updated

🕔16:00, 28.Aug 2016

“Djalli po kalonte nëpër botë. Duke kaluar nga këto anë, thesi që mbante plot gurë u ça dhe rreth e rrotull vendi u mbush me shkëmbinj…” …Këto fjalë të studiuesit francez të shekullit të 19-të, Delagrave, të nxjerra nga një

Lexo më shumë
Kozmai si spiun dhe litar i lënë jashtë i Aliut

Kozmai si spiun dhe litar i lënë jashtë i Aliut 18 Updated

🕔13:00, 28.Aug 2016

Vijon nga numri i kaluar Gjithsesi sot, përveç letrave të plota, njohim mirë produktin e tyre, ndërtimin dhe veprimtarinë për gati 200 vjet të manastirit në Kolkondas, me emrin e murgut grek,  pagëzuar kështu nga Pashai i Tepelenës, për arsyet

Lexo më shumë
A shkruante Nënë Tereza shqip?

A shkruante Nënë Tereza shqip? 9

🕔20:20, 27.Aug 2016

Shumë shpesh është thënë nga media të ndryshme së Nënë Tereza nuk dinte të shkruante gjuhën shqipe, por e vërteta është ndryshe! Albert Ramaj, gjatë kërkimeve nëpër arkiva të vendeve të Evropës zbulon tri letra të nobelistes shqiptare Nënë Tereza

Lexo më shumë
‘Gozhda’ e Kozmait, për të vjelë Myzeqenë

‘Gozhda’ e Kozmait, për të vjelë Myzeqenë 4

🕔11:39, 27.Aug 2016

Vijon nga numri i kaluar Ibrahim Pashai, i rrethuar në Kala, i kërkon Aliut një shteg: ”Më lejo një shteg të lirë, vete të qëndrojë në Vlorë… Çelsat ty ti le përherë… Hyrja triumfuese e Aliut në qytetin kështjellor, në

Lexo më shumë
Ali Pashai dhe Myzeqeja

Ali Pashai dhe Myzeqeja 1

🕔11:39, 26.Aug 2016

Nga Naun Kule      Në kujtesën e banorëve dhe folklorin e krahinës, emri, bëmat dhe gjëmat e Ali Pashë Tepelenës, ruhen ende ndër myzeqarë ndonëse, në dokumentat e shkruar historikë, gjenden me pakicë. Dy janë rrugët dhe “dyert”, përmes të

Lexo më shumë
Vito Kapo: Ç’më tha Enveri për helmimin e Hysniut

Vito Kapo: Ç’më tha Enveri për helmimin e Hysniut 39 Updated

🕔14:00, 25.Aug 2016

Në bisedën time me Vito Kapon, u rreka të trajtoj një spektër sa më të gjerë temash, për aq sa na lejoi koha dhe meraku për të mos e lodhur gruan e moshuar që për pak muaj mbush 94 vjeç.

Lexo më shumë
EKSKLUZIVE – Rrëfimi i Vito Kapos

EKSKLUZIVE – Rrëfimi i Vito Kapos 36

🕔14:59, 24.Aug 2016

Nga Xhevdet Shehu Këto ditë u takova, piva një kafe dhe bisedova me Vito Kapon. Ishte një takim i rastësishëm që u mundësua pas një telefonate të papritur nga miku im i vjetër, Naim Saraçi, një nga truprojat e burrit

Lexo më shumë
Mbishkrimet shqipe të Taganrogut

Mbishkrimet shqipe të Taganrogut 3

🕔12:09, 24.Aug 2016

Në periferi të qytetit të Rusisë jugore Taganrog, u zbuluan germa dhe mbishkrime shqipe. Siç njoftojnë mediat ruse, në një fshat në periferi të Taganrogut u gjetën gjurmë të një populli pak të njohur pwr ruswt. Germat misterioze janë gdhendur

Lexo më shumë
Lufta e Reçit, përgjigje Hamza Kazazit

Lufta e Reçit, përgjigje Hamza Kazazit 32

🕔13:01, 23.Aug 2016

Lufta e Reçit, 1943, është një ngjarje e shënuar në zonën e Shkodrës dhe Malësisë. Është përkujtuar vit pas viti. E ndodhur në një moment vakumi politik në gushtin e 1943-it, kur Italia fashiste po jepte shpirt, kjo përplasje e

Lexo më shumë