Konica, luftë “Luftës së Vlorës”

Konica, luftë “Luftës së Vlorës” 11 Updated

🕔15:00, 14.Sep 2016

Nga Fitimi Çaushi Vijon nga numri i kaluar Duke fshehur karakterin politik të aksionit kundër Fotit, gazetat e Athinës u munduan ta paraqitin atë si një aksion terrorist. Është krejt antishqiptare vendosja e shenjave të barazimit midis veprimtarisë së çetës

Lexo më shumë
Çështja “Tukaçevski”, kur shërbimi i fshehtë i Stalinit bashkëpunoi me atë të Hitlerit

Çështja “Tukaçevski”, kur shërbimi i fshehtë i Stalinit bashkëpunoi me atë të Hitlerit 10

🕔22:48, 13.Sep 2016

Mikail Tukaçevski është një oficer i lartë brilant i Ushtrisë së Kuqe, protagonist i aksioneve të rëndësishme ushtarake gjatë luftës civile në Rusi. Në vitin 1935 arrin kulmin e karrierës: emërohet Marshall, në moshën 42 vjeç. Shfaq edhe ndonjë ambicie

Lexo më shumë
Dëshmori jetim kërkon një varr

Dëshmori jetim kërkon një varr 21

🕔11:00, 13.Sep 2016

  Nga Prof.Asoc.Dr.Zaho Golemi & Trifon Golemi   Jeta 20 vjeçare e Tajar Prodës ngeli në memorie të kombit sepse u vra për truallin shqiptar. Por kalvari i tij më i rëndë është pasvdekja, ku për mbi 70 vjet ka

Lexo më shumë
Faik Konica, miti i një matrapazi?

Faik Konica, miti i një matrapazi? 24

🕔10:39, 13.Sep 2016

  Nga Fitimi Çaushi Është tjerrë shumë, madje me “erudicion” fals, thënia e Konicës: “Armiqtë më të mëdhenj të Shqipërisë janë vetë shqiptarët”. Po ta vendoste Konica padinë e tij kundër popullit shqiptar në numrin njëjës, me anë të një

Lexo më shumë
Që nga “zgjuesi i njerëzve nga gjumi” deri te … “ndezësit e llambave”, 7 profesionet që sot nuk ekzistojnë më

Që nga “zgjuesi i njerëzve nga gjumi” deri te … “ndezësit e llambave”, 7 profesionet që sot nuk ekzistojnë më 1

🕔11:49, 12.Sep 2016

Progresi teknologjik ka përmirësuar kushtet e përgjithshme të punës dhe ka çuar përfundimisht në pension disa profesione. Shumë prej tyre, kur në një kohë kanë qenë të nevojshëm, sot nuk do të kishte më arsye që të ekzistonin. Në po

Lexo më shumë
Vëzhgim / Dibranen askush nuk e mëson dot si ta pastrojë shtëpinë

Vëzhgim / Dibranen askush nuk e mëson dot si ta pastrojë shtëpinë 7

🕔11:00, 12.Sep 2016

…Dibra nuk e ka rrahur kurbetin. Gjithçka e ka nga vetja. Pastërtinë dhe rregullin shtëpiak e ka në gjak, në shpirt. Gruas dibrane i shndrit veshja në trup, i shndrit shtëpia nga pastërtia. Gruaja Dibrane po nuk e leu shtëpinë

Lexo më shumë
ASGJË E RE

ASGJË E RE 50

🕔14:00, 11.Sep 2016

(Replikë me prof.dr.Shahin Lekën për Luftën Civile) Nga  Uran Butka Përballjet e polemikat përgjithësisht ndihmojnë për të shkuar tek e vërteta. Ndaj edhe unë detyrohem replikoj  me prof.dr. Shahin Leka, i cili ka përshfaqur refleksionet e tij për botimin tim

Lexo më shumë
Në kujtim të shqiptarëve që humbën jetën më 11 Shtator (FOTO)

Në kujtim të shqiptarëve që humbën jetën më 11 Shtator (FOTO) 0

🕔11:48, 11.Sep 2016

Rrok Camaj, Mon Gjonbalaj dhe Simon Dedvukaj ishin disa prej shqiptarëve që punonin në Qendrën Tregtare Botërore, të njohur në gjuhën popullore si “Kullat Binjake”. Ata humbën jetën në sulmin terrorist dhe përkujtohen çdo vit bashkë me viktimat e tjera

Lexo më shumë
Marrëdhëniet diplomatike gjermano-shqiptare  në vitet 1923-1944

Marrëdhëniet diplomatike gjermano-shqiptare në vitet 1923-1944 0

🕔09:57, 11.Sep 2016

  Nga: Marenglen KASMI*   Pas njohjes së shtetit dhe qeverisë shqiptare në Konferencën e Parisit, më 28 janar 1922, Ministri i Jashtëm Fan Noli, me anë të një note zyrtare i kërkoi Ministrit të Jashtëm gjerman Walther Rathenau (Valter

Lexo më shumë
Historia 520-vjeçare e një qyteti. Nga Gjërixha në Korçë

Historia 520-vjeçare e një qyteti. Nga Gjërixha në Korçë 2

🕔13:09, 10.Sep 2016

Nga Vladimir Dino* Vijon nga numri i kaluar Duke përjashtuar vendndodhjen e kalasë së banuar me 25 familje në fushë, në vendin me toponimin lagja “Kala”, mbetet të shqyrtojmë argumentet e grupit tjetër të studiuesve të cilët vendndodhjen e kalasë,

Lexo më shumë