Martiri i lirisë së shqiptarëve…

Martiri i lirisë së shqiptarëve… 1

🕔12:34, 25.Feb 2019

Dr. Dorian Koçi  Shteti kombëtar shqiptar lindi shumë i dobët në vitin 1912-1913. Nëse do perifrazonim një shprehje të njohur diplomatike,do të përshkruhej përmes saj se ai lindi si një“fëmijë i gjallë por i mekur”.  Vështirësitë që hasi shteti i

Lexo më shumë
Donika Kastrioti, princesha e Arbërit

Donika Kastrioti, princesha e Arbërit 5

🕔10:16, 25.Feb 2019

Prof. Dr. Bardhosh Gaçe Familja Kastrioti me të drejtë ka zënë një vend të gjerësishëm në historinë shqiptare, duke përcjellë dhe një nga ngjarjet më të rëndësishme të kohës, për shkak të luftës epike që princi i Kastriotëve, Gjergj Kastrioti

Lexo më shumë
1976, si u shkatërrua ferma e Lazaretit me 268 kuaj race

1976, si u shkatërrua ferma e Lazaretit me 268 kuaj race 6

🕔19:34, 24.Feb 2019

Doktor, As.Prof. Qemal Poçi, rrëfen se si u formua ferma e parë e njëthundrakëve në ushtri dhe si u shkatërrua ajo.   Qemal Poçi, i pari veteriner ushtarak, i cili është marrë me kuajt shtatlartë në ushtri, apo të cilësuar

Lexo më shumë
Projektligji i çuditshëm i 1934-s: Shqiptarët që martohen me gra të huaja, të mos punojnë në shtet

Projektligji i çuditshëm i 1934-s: Shqiptarët që martohen me gra të huaja, të mos punojnë në shtet 9

🕔02:11, 24.Feb 2019

Duket e habitshme por në parlamentin shqiptar të vitit 1934 është propozuar që ata shqiptarë që martohen me gra të huaja të mos lejohet të punojnë në shtet. Projektligji u paraqit në seancën plenare të 22 shkurtit të vitit 1934

Lexo më shumë
Çakori dhe Mitrovica

Çakori dhe Mitrovica 1

🕔11:04, 23.Feb 2019

Dilaver Goxhaj Çështja e copëtimit të Kosovës  ka mbetur  dhe vijon të mbetet gangrenë diskutimesh, mosmarrëveshjesh e dyshimesh prej kur kjo temë filloi në pragun e shpërbërjes së Perandorisë 623-vjeçare Osmane, e ndoshta edhe më herët. Kosova , duke qenë

Lexo më shumë
Vranishti u përgjak, por nuk u përgjunj

Vranishti u përgjak, por nuk u përgjunj 19

🕔15:45, 21.Feb 2019

Nga Maman Saliu* Forcat naziste, me synimet e tyre për të ndalur hovin e rezistencës antifashiste në luftën për liri dhe për t’i dhënë një goditje vdekjeprurëse asaj, në dimrin midis viteve 1943-1944 organizuan një nga operaconet më ndëshkimore, që

Lexo më shumë
Çdo familje çame është një fragment historie

Çdo familje çame është një fragment historie 10

🕔14:29, 19.Feb 2019

  Ora e Çamërisë vazhdon, sepse ora e historisë, edhe pse lëviz ngadalë, nuk pushon asnjëherë Nga DHIMITËR SHTËMBARI Të detyruar nga shtypja sistematike greke, shpërngulja e shqiptarëve prej trojeve të tyre stërgjyshore në Çamëri vazhdoi valë – valë në

Lexo më shumë
Dossier/ Ushtria ’80, roli i komandantit, komisarit dhe sekretarit të partisë

Dossier/ Ushtria ’80, roli i komandantit, komisarit dhe sekretarit të partisë 24

🕔17:05, 17.Feb 2019

Flet Hetem Halili: Roli i partisë në ushtri. Asnjë komandant nuk vendoste pa komisarin Nga Leonard VEIZI  Të gjitha repartet e Ushtrisë Shqiptare, duke filluar nga batalioni e deri tek njësitë e mëdha si brigada, divizioni apo korpusi, kishin në

Lexo më shumë
Zbulohen letrat e dashurisë mes sulltaneshës Hyrem dhe Sulejmanit të Madhërishëm

Zbulohen letrat e dashurisë mes sulltaneshës Hyrem dhe Sulejmanit të Madhërishëm 8

🕔15:53, 16.Feb 2019

Letrat e dashurisë, të zbuluara së fundmi nga arkivat presidenciale, të dërguara sulltan Sulejmanit nga sulltanesha Hyrem, kanë hedhur dritë mbi historinë më të bujshme të dashurisë së epokës osmane. Arkivistët i kanë konsideruar letrat e shkruara në kohërat kur

Lexo më shumë
Kur u dha urdhri për përdorimin e lëndëve kimike kundër Jugut

Kur u dha urdhri për përdorimin e lëndëve kimike kundër Jugut 13

🕔11:14, 15.Feb 2019

Kjo pjesë e bashkëbisedimit me deputetin Spartak Braho përqendrohet mbi një dorëshkrim të ish-ministrit të Brendshëm të partisë Demokratike Halit Shamata në vitet 1996-97. Në të vërtetë këto dy vite kanë qenë të ngjeshura me ngjarje dhe konflikte politike,sikurse ishin

Lexo më shumë