Enver Gaba, ushtaraku që shmangu kasaphanën

Enver Gaba, ushtaraku që shmangu kasaphanën 29

🕔11:16, 15.Jun 2016

Nga GURI SHYTI   Është një emër jo dhe aq i njohur, ndonëse duhej të ishte më i vlerësuar, veçanërisht për meritat që ka pasur lidhur me ngjarjet dramatike të 2 prillit 1991, në Shkodër, ngjarje që ndikuan drejtpërdrejt në

Lexo më shumë
Moikom Zeqo: Refleksion në 25-vjetorin e themelimit të PS

Moikom Zeqo: Refleksion në 25-vjetorin e themelimit të PS 8

🕔10:43, 14.Jun 2016

Më 12 qershor 1991, 25 vjet më parë (e habitshme vërtet sesi ikën kaq shpejt vitet!) u krijua Partia Socialiste e Shqipërisë. 25 vjet janë një çerek shekulli. Një periudhë kohore relativisht e konsiderueshme, për politikën dhe historinë. Kam pritur

Lexo më shumë
PS, 25 vjet më parë

PS, 25 vjet më parë 3

🕔10:10, 14.Jun 2016

Kongresi i 10-të i Partisë së Punës u mbajt në datat 10-13 qershor 1991. Në këtë Kongres u themelua Partia Socialiste e Shqipërisë. Si një nga delegatët e atij Kongresi kujtoj se si intelektualë të njohur u distancuan hapur dhe

Lexo më shumë
Mehmet Shehu, e vërteta e bunkerëve

Mehmet Shehu, e vërteta e bunkerëve 31

🕔10:43, 13.Jun 2016

Maliq Sadushi, ish zv.ministri i Mbrojtjes nën Mehmet Shehun, edhe pas viteve 90-të ka qenë mjaft diskret në prononcimet për mediat, lidhur me periudhën e punës së tij me kryeministrin më jetëgjatë në historinë e vendit. Pas fundit të hidhur

Lexo më shumë
Tetor 1944, SHBA: Greqia do leje për pushtimin e Shqipërisë

Tetor 1944, SHBA: Greqia do leje për pushtimin e Shqipërisë 5

🕔10:02, 13.Jun 2016

Nga Thanas Mustaqi   Duke ditur disponimin antikomunist të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, qarqet ultrashoviniste të Athinës kërkonin të zhvasnin territore shqiptare në kohërat kaotike të Luftës II Botërore, deri dhe me dërgim trupash, ndonëse vetë ishin në flakët

Lexo më shumë
Faleminderit, Libofsha ime!

Faleminderit, Libofsha ime! 29

🕔17:48, 12.Jun 2016

Nga autostrada Tiranë – Fier, në hyrje të Mbrostarit, degëzon djathtas një rrugë e asfaltuar, që nis udhën e saj me një të përpjetë kodre të shkurtër e të butë. Tabela sinjalistike rrugore tregon: Libofshë – 10 km. Libofshë! Një

Lexo më shumë
Bashkësia ortodokse e Tiranës

Bashkësia ortodokse e Tiranës 3

🕔17:46, 12.Jun 2016

Tirana, si vendbanim është themeluar rreth vitit 1614 nga popullsia e fshatrave të malësisë rreth saj,nën drejtimin e Sulejman Pashë Bargjinit nga fshati Mullet, i cili në fillim ndërtoi një xhami, një furrë pjekje dhe një han. Më pas pasardhës

Lexo më shumë
A ishte poliagjent Mehmet Shehu?

A ishte poliagjent Mehmet Shehu? 29

🕔11:57, 12.Jun 2016

Maliq Sadushi, Ish zv.ministri i Mbrojtjes nën Mehmet Shehun, edhe pas viteve 90-të ka qenë mjaft diskret në prononcimet për mediat, lidhur me periudhën e punës së tij me kryeministrin më jetëgjatë në historinë e vendit. Pas fundit të hidhur

Lexo më shumë
Autobiografia e shkrimtarit Haki Stërmilli

Autobiografia e shkrimtarit Haki Stërmilli 3

🕔11:34, 12.Jun 2016

Në vitet 60-70 të shekullit të kaluar jam marrë me hulumtimin dhe studimin e jetës dhe trashëgimisë letrare të shkrimtarit Haki Stërmilli. Bëra kërkime në Arkivin Qendror të Shtetit, mblodha kujtime nga njerëzit e familjes dhe shokët, zbulova në dorëshkrim

Lexo më shumë
Amanetet e Mehmet Shehut në ditën e fundit të jetës

Amanetet e Mehmet Shehut në ditën e fundit të jetës 20

🕔13:56, 11.Jun 2016

Maliq Sadushi, Ish zv.ministri i Mbrojtjes nën Mehmet Shehun, edhe pas viteve 90-të ka qenë mjaft diskret në prononcimet për mediat, lidhur me periudhën e punës së tij me kryeministrin më jetëgjatë në historinë e vendit. Pas fundit të hidhur

Lexo më shumë