Ndërlidhja, nga Zogu te lufta NAÇL

Ndërlidhja, nga Zogu te lufta NAÇL 11

🕔09:36, 21.Jun 2016

Nga Fuat Sinani Para vitit 1990, për rreth 40 vjet, Qershori ka qenë muaji me aktivitete të shumta, për personelin ushtarë dhe kuadro në shërbimin e ndërlidhjes në ushtri. Kulmi arrinte më 22 Qershor në shpërndarjen e trofeve të garave

Lexo më shumë
Kosova e veteranëve dhe akademikëve… të rremë

Kosova e veteranëve dhe akademikëve… të rremë 9

🕔09:23, 21.Jun 2016

Nga Sali Bytyçi – Para disa ditësh më erdhi për vizitë një nip nga fshati dhe, bisedë pas bisede, arritëm deri te listat e veteranëve. “M… u bë puna”, u shpreh nipi, kur e pyeta si ka vajtur procesi i listave

Lexo më shumë
Koha “e djegur” e Devollit!…

Koha “e djegur” e Devollit!… 3

🕔18:23, 19.Jun 2016

Sa më shumë largohesh, aq më shumë zvogëlohen pamjet, aq më pak dëgjohen zhurmat dhe zërat, aq më zbehtë dallohen ngjyrat…Por nuk ndodh kështu me jetën e njeriut, me njerëzit e tij me vendlindjen. Unë jam një nga ata mijëra

Lexo më shumë
Stavri Pani, një artist me emër në Amerikë

Stavri Pani, një artist me emër në Amerikë 0

🕔17:50, 19.Jun 2016

Sotir Pani, i cili jeton në Boston, është një muze i gjallë. Sa herë takohemi, ai na tregon një mori kujtimesh, nga puna dhe jeta në Shqipëri. Ai ka një bibliotekë mjaft të pasur, ka një mori dokumentesh e fotografish,

Lexo më shumë
“Islami i dha Lesit foton time për 500 USD. Për para, shet babën”

“Islami i dha Lesit foton time për 500 USD. Për para, shet babën” 11

🕔12:05, 19.Jun 2016

Servet Pëllumbi, si përgjigje ndaj reagimit të bërë nga deputeti Kastriot Islami, duke e cilësuar “sovjetik të rrymës marksiste”, e cilëson atë kryearrivist. Në ditarin e tij politik, profesor Pëllumbi sjell në vëmendje një episod pas vizitës së tij në

Lexo më shumë
Nëna që mbante në shtëpi eshtrat e djalit dëshmor

Nëna që mbante në shtëpi eshtrat e djalit dëshmor 10

🕔11:23, 19.Jun 2016

Nga Maman Saliu*   Historikisht, Labëria në të gjitha momentet kyçe që ka kaluar vendi ynë, ka dhënë një kontribut të shquar. Nga gjiri i saj dolën kapedanë dhe luftëtarë sypatrembur, që e kanë sfiduar vdekjen me këngë në gojë.

Lexo më shumë
Kur udhëheqësit shqiptarë “përqafuan” revolucionin e Maos

Kur udhëheqësit shqiptarë “përqafuan” revolucionin e Maos 8

🕔13:40, 18.Jun 2016

  Vijon nga numri i kaluar Kërkesat bilaterale politike dhe ekonomike Vizitat partiake dhe shtetërore një mujore të kryesuara nga Hysni Kapo e Beqir Balluku, të pasuara më vonë edhe me vizita të tjera të udhëheqësve shqiptarë në Kinë, sidomos

Lexo më shumë
Frederiku dhe PS, një histori shkodrane për të majtën

Frederiku dhe PS, një histori shkodrane për të majtën 8

🕔13:18, 18.Jun 2016

    Nga Bedri Islami   Nuk kam qenë në miqtë e ngushtë të Frederik Reshpjes. Nuk e kam pasur këtë fat. Por kemi qenë miq të mirë, megjithëse ka qenë një miqësi me mungesa të zgjatura. Herë-herë mungesën e

Lexo më shumë
Udhëheqja shqiptare e përfshirë nga revolucioni kultural kinez

Udhëheqja shqiptare e përfshirë nga revolucioni kultural kinez 6

🕔10:24, 17.Jun 2016

  Prof. Dr. Dine Merja   (Vijon nga dje) Nga fundi i specializimit, kalova në Pekin, në Institutin e Energjisë Atomike dhe në disa institute të tjera shkencore të Akademisë së Shkencave të Kinës në rajonin e Pekinit. Gjatë kësaj

Lexo më shumë
50 vjet nga “Revolucioni Kultural” dhe pasojat në regjimin e Tiranës

50 vjet nga “Revolucioni Kultural” dhe pasojat në regjimin e Tiranës 9

🕔17:35, 16.Jun 2016

Nga Prof.Dr. Dine MERJA   Prologu 50 vjet më parë, në qershor të vitit 1966, së bashku me të ndjerët: Prof.Petrit Radovicka, Prof.Petraq Pilika dhe Doc. Ali Dedej, që të katërt pedagogë të Universitetit Shtetëror të Tiranës, u nisëm për

Lexo më shumë