Back to homepage

Jeta ne cift

Lef Nosi, kur dashuria për Shqipërinë paguhet me jetë

Lef Nosi, kur dashuria për Shqipërinë paguhet me jetë 1

🕔16:15, 26.Nov 2012

“Menaxhimi i vendit ishte një angazhim për të ndihmuar bashkëkombasit e vet, por edhe njëkohësisht për të vënë një gjurmë për Shqipërinë etnike që Lef Nosi që e kishte ëndërr dhe ideal”   ELBASAN – Familja Nosi e përcaktuar historinë

Lexo më shumë
Petraq Qafëzezi: Si e shkruajta skenarin e filmit “Lulëkuqet mbi mure”

Petraq Qafëzezi: Si e shkruajta skenarin e filmit “Lulëkuqet mbi mure” 2

🕔16:24, 22.Nov 2012

Ëndrra e pilotit dhe rebelimi i aviatorëve kursantë shqiptarë në ish-Bashkimin Sovjetik   Kritikat e zyrtarëve burokratë partiakë dhe transmetimi i filmit pas aprovimit nga familja e Enver Hoxhës.   Petraq Qafëzezi, inxhinier, aviator, si dhe autor i një sërë

Lexo më shumë
Shtëpi-muze në letra, në realitet janë shkatërruar

Shtëpi-muze në letra, në realitet janë shkatërruar 0

🕔16:01, 19.Nov 2012

Zbulohet banesa e Kristoforidhit, e braktisur që kërkon ndërhyrje. Deliana: Është më karakteristikja e lagjes Kala, meriton të jetë Muze   Banesat tradicionale të Elbasanit në listën e monumenteve të kulturës dhe me vlera të rëndësishme për arkitekturën dhe historinë

Lexo më shumë
Spektatori dhe vetja përballë

Spektatori dhe vetja përballë 0 Updated

🕔19:51, 15.Nov 2012

Në kohën kur teatri “Skampa” kujton përvjetoret e tij, nga drejtuesit vjen sjellja në kujtesë edhe e personave që kanë kontribuar shumë për të. Një prej tyre është edhe aktori Hysen Biza. Bashkim Paheshti, i cili sot drejton Qendrën e

Lexo më shumë
“E lehtë të ndërtosh, e vështirë t’i japësh jetë”

“E lehtë të ndërtosh, e vështirë t’i japësh jetë” 0

🕔14:18, 15.Nov 2012

Ndërtimet pa leje në Qendrën Historike, si një problem mjaft i madh dhe rekomandim i përsëritur i organizatës UNESKO-s, ka qenë gjithashtu një pikë e axhendës së përfaqësueses greke Rijetëzimi, në këndvështrimin e UNESKO-s, mbetet sfida më e vështirë që

Lexo më shumë
Artistët nga Kosova – Të veçuar nga Evropa

Artistët nga Kosova – Të veçuar nga Evropa 0

🕔12:53, 15.Nov 2012

Eshtë në natyrën e artit të kapërcejë kufijtë socialë dhe gjeografikë. Por për artistët nga Kosova kjo e dyta është e pakapërcyeshme. Arma e tyre kundër izolimit hapësinor- Arti. Zyra e tij ndodhet në një rrugicë, jo larg nga qendra

Lexo më shumë
Kalendarë të arsimit shqip

Kalendarë të arsimit shqip 1

🕔13:42, 12.Nov 2012

Ditët e fundit pati në shtyp një polemikë mes studiuesve David Luka dhe Rami Memushaj rreth fillimeve të shkollës shqipe. Intervista e Lukës, që u bë edhe pikënisje për këtë debat, mund të lexohet këtu, replika e Memushajt këtu dhe

Lexo më shumë
Meshari i Gjon Buzukut mbërrin në Shqipëri

Meshari i Gjon Buzukut mbërrin në Shqipëri 0

🕔21:13, 11.Nov 2012

Ka mbërritur nga Selia e Vatikanit në Tiranë kopja origjinale e librit të parë shqip, Meshari  i Gjon Buzukut. Kopja origjinale e Mesharit  e cila daton që nga viti 1555 vjen në Tiranë  me rastin e 100 vjetorit të shpalljes

Lexo më shumë
Tano Karidi në Tiranë? “Kam qenë gjithmonë human!”

Tano Karidi në Tiranë? “Kam qenë gjithmonë human!” 0

🕔21:02, 9.Nov 2012

Ka ardhur në Shqipëri për të marrë pjesë si i ftuar nderi në natën finale të ndarjes së çmimeve të Festivalit të 13-të Filmit shqiptar, aktori i mirënjohur italian Remo Xhirone (Remo Girone). Publiku shqiptar e njeh atë më së

Lexo më shumë
Kur dhe hijes i bëjnë fresk

Kur dhe hijes i bëjnë fresk 0

🕔11:52, 6.Nov 2012

Aktori Astrit Çerma: “Para viteve ’90 ishin të paaftët e përgjegjshëm që drejtonin, sot janë të paaftët e papërgjegjshëm”  Shumë herë përmenden dhe vlerësohen emrat e regjisorëve, si: Lec Shllaku, Tomorr Shishmani, Spiro Duni, Adonis Filipi, po kështu të aktorëve

Lexo më shumë