Back to homepage

Kendi i Kryeredaktorit

Historia e një ‘qeni të vetmuar’

Historia e një ‘qeni të vetmuar’ 21

🕔10:55, 16.Oct 2020

Shtetet e Bashkuara kanë aftësinë e pabesueshme që t’i marrin elementët e tyre më radikalë e më të patrajtueshëm dhe t’i transformojnë në eunukë të butë. Zakonisht procesi nis menjëherë pas vdekjes. Mark Twain kujtohet gjithmonë si një tip me

Lexo më shumë
VIDEO: Izeti, katër pjesët e një interviste në 2014 dhe një shënim i kryeredaktorit

VIDEO: Izeti, katër pjesët e një interviste në 2014 dhe një shënim i kryeredaktorit 194

🕔20:00, 30.Sep 2020

Nga Mira Kazhani Unë nuk kam patur fatin që të jem gazetare në vitet ’90. Por kryeredaktori im Adrian Thano më ka nxitur drejt intervistave mbi ngjarjet e forta të atyre viteve që siç thotë ai, shënjuan fatin e asaj që

Lexo më shumë
PORTRET: I fundmit i komunistëve është… artist balte dhe “fshihet” në Krajen të Lezhës

PORTRET: I fundmit i komunistëve është… artist balte dhe “fshihet” në Krajen të Lezhës 21

🕔15:22, 26.Sep 2020

Nga Adrian Thano   Një tatuazh me drapër e çekan, gdhendur në krah… Një yll i kuq në ballinën e depozitës së ujit mbi taracën e punishtes… Edhe Mali i Kreshtës, në sfondin e shtëpisë së fundit në fshatin Krajen

Lexo më shumë
Në Jon ka “129 miliardë dollarë” naftë (?!)

Në Jon ka “129 miliardë dollarë” naftë (?!) 39

🕔11:56, 14.Sep 2020

I nderuar z.Thano Perqendrimi i thelbit te problemit te delimitimit të hapsirës detare problematike me Greqinë tek nafta, duke devijuar nga thelbi teknik real i tij  se çfare pergatitje duhet te beje shteti yne per percaktimin e kufirit sipas normave

Lexo më shumë
Obsoleshenca e programuar e kryetarëve tanë

Obsoleshenca e programuar e kryetarëve tanë 3

🕔16:31, 10.Sep 2020

Nga Besnik Terpollari Dekada më parë TV shtetëror kishte pak hapësirë kohore dhe në atë pak hapësirë drejtuesit ishin konkretë në çfarë deklaronin. Edhe shpjegimet për veprat që do bëheshin e kishin minutazhin të kursyer, por sidoqoftë, ajo e pakta

Lexo më shumë
“Krijoi partitë dobiçe me në krye ish sekretarët e partisë, si mund t’i thuash burrë Ramiz Alisë?!” Replika e një lexuesi me vargjet e sotme të Dukës

“Krijoi partitë dobiçe me në krye ish sekretarët e partisë, si mund t’i thuash burrë Ramiz Alisë?!” Replika e një lexuesi me vargjet e sotme të Dukës 70

🕔19:32, 27.Aug 2020

Doja t’i shkruaja poetit Arben Duka se çdo gjë e mbrapësht në këtë palo tranzicion me finale shpopullimin e trojeve shqiptare e ka pikënisjen tek deklarata me karakter nekrollogjie e Ramiz Alisë që s’ka më socializëm dhe orientimi që sekretarët

Lexo më shumë
Pensionistat e punës në nëntokë, viktima të një ligji absurd!  

Pensionistat e punës në nëntokë, viktima të një ligji absurd!   3

🕔20:15, 23.Aug 2020

Dua të bëj me dije publike dhe të vë dijeni institucionet e shtetit, Kuvendin dhe qeverinë  shqiptare, lidhur me një çështje jetike të pjesës më të vuajtur e më të diskriminuar të punëtorisë, pensionistëve të punës në nëntokë, që kanë rrezikuar

Lexo më shumë
A mundet një roman të përfshijë jetën dhe veprën e Enver Hoxhës?

A mundet një roman të përfshijë jetën dhe veprën e Enver Hoxhës? 49

🕔21:41, 8.Aug 2020

Gazetari i mirënjohur i DITË-s, zoti Xhevdet Shehu, në shkrimin e datës 4 korrik 2020 për Profesor Rexhep Qosjen, me titull “Enver Hoxha i pashmangshëm”, na jep një detaj të vogël por interesant, domethënien e të cilit ia len ta

Lexo më shumë
Për Ernest Koliqin dhe Martin Camajn

Për Ernest Koliqin dhe Martin Camajn 72

🕔17:38, 16.Jul 2020

Të nderuar të Gazeta Dita, Keni botuar dy shkrimet që vijojnë: I pari, dt. 13. korrik 2020 me titull “Tezat balliste nuk e shpëtojnë dot nderin e Koliqit dhe Camajt”, me autor Xhelal Gjeçovi; dhe I dyti, dt. 16 korrik

Lexo më shumë
ZEMËRIMI I BALLANIT – Një tregim mbi ikjen, kthimin në shtëpi dhe lirinë

ZEMËRIMI I BALLANIT – Një tregim mbi ikjen, kthimin në shtëpi dhe lirinë 11

🕔12:56, 4.Jul 2020

  Nata e fundit m’u duk tepër e gjatë. Prisja me padurim të gdhihej. Ndodhesha në një qeli në fshatin Konicë të Greqisë. Si shumë emigrantë edhe unë isha ndaluar për mungesë dokumentash. Dëgjova llozin e derës që u hap.

Lexo më shumë

Njoftim

Njoftim

Njoftim