Back to homepage

Kendi i Kryeredaktorit

Bollëku i “analistëve”

Bollëku i “analistëve” 2

🕔16:07, 15.Jun 2019

Duke dëgjuar shpesh në mediat tona fjalën analist, të shkon mendja te burimi i konceptit te analiza. “Analizë” në këtë pjesë do të thotë copëtim i një fenomeni a dukurie, që duam ta njohim më mirë, në pjesë përbërëse më

Lexo më shumë
Për Të Gjatin, Like Floririn dhe Akulloren me Lesh

Për Të Gjatin, Like Floririn dhe Akulloren me Lesh 115

🕔03:03, 12.Jun 2019

Nga Adrian Thano Ilir Meta ka pranuar dje se ka patur një “darkë sekrete” me Edi Ramën 10 ditë më parë. Nisur nga kjo Presidenti shtoi se ndihet i surprizuar që Rama bëri të habiturin në publik kur u njoftua

Lexo më shumë
Liria e të varfërve

Liria e të varfërve 25

🕔14:44, 6.Jun 2019

“Liria e të varfërve” është një metaforë e fuqishme gati profetike për popujt dhe shoqëritë që duan ta shpëtojnë veten në kohë.   Është një himn për lirinë e rreme. Që të bën të mendosh thellë mbi lirinë e vërtetë. Ai

Lexo më shumë
Të tjerat janë vetëm mashtrim. Mashtrim nga ATA

Të tjerat janë vetëm mashtrim. Mashtrim nga ATA 9

🕔12:28, 3.Jun 2019

I nderuar z.Kryeredaktor Në një shkrim të para disa ditëve në gazetën “DITA”, Koloreto Cukali thotë se, ne shqiptarët,pavarësisht çfarë mëtojmë të jemi,pavarësisht se n’a quajnë të majtë,të djathtë, socialistë, demokratë, madje sipas emrave të dhjetra partive të tjera,edhe socialdemokratë,

Lexo më shumë
A mund ta tradhëtojë Atdheun një gjeolog?

A mund ta tradhëtojë Atdheun një gjeolog? 15

🕔13:53, 26.May 2019

I nderuar z.Thano. Milto Gjikopulli lindi në vitin 1938 në Dhërmi. Mbaroi studimet për inxhinieri nafte dhe punoi në disa zona naftëmbajtëse të vendit. U arrestua më datën 25 mars 1975. Akuzat, sabotim ekonomik në fushën e naftës, agjitacion dhe

Lexo më shumë
Një Zelenski edhe për të ardhmen tonë

Një Zelenski edhe për të ardhmen tonë 6

🕔22:59, 22.May 2019

Europa Lindore është një hapësirë e cila ndodhet në fazën e shkëputjes nga tranzicioni 30 vjeçar. Moska ngulmon sot për t’i nënshtruar këto vende duke u vënë fre aspiratave të tyre drejt familjes europiane. Vendi i parë që ngriti kryet

Lexo më shumë
Nafta jonë midis Enver Hoxhës dhe Edi Ramës

Nafta jonë midis Enver Hoxhës dhe Edi Ramës 15

🕔19:55, 6.May 2019

Ahmet Ҫollaku “Pleqëria më shënon më shumë rrudha në zemër se sa në fytyrë” Michel de Montaigne Liberi im“Intervista” ka si objekt naftën shqiptare. Intervistat janë rrëfime të specialistëve, shokëve dhe kolegëve tanë naftëtarë. Në këtë libër nuk ka lirizëm,

Lexo më shumë
“Gjenerali duhet të jepte përgjigje më burrërore për Enver Hoxhën”

“Gjenerali duhet të jepte përgjigje më burrërore për Enver Hoxhën” 56

🕔11:21, 6.May 2019

Në moshën një shekullore që gjeneral Rrahman Parllaku arriti një muaj më parë, mbase nuk do të ishte mirë të përfshihej personalisht në vorbullën e “principialistit” Agron Tufa, i cili ka marrë përsipër t’u mbushë mëndjen shqiptarëve dhe më tej,

Lexo më shumë
Letër Ramës nga një djalë dëshmori

Letër Ramës nga një djalë dëshmori 70

🕔20:29, 5.May 2019

  Nga Gjon Bruçi* Kur bie fjala për LANÇ, Veteranët dhe veçanërisht për Dëshmorët ai që nuk ia njeh kryeministrit Rama “biografinë” e familjes, do ta merrte për pinjoll të Ballit Kombëtar, apo të ndonjë kolaboracionisti të orëve të para.

Lexo më shumë
Ndryshimet e 2008, vota, dinjiteti

Ndryshimet e 2008, vota, dinjiteti 6

🕔13:23, 2.May 2019

Zgjedhja e deputetëve me lista të mbyllura partiake ishte shpikja më djallëzore Rama-Berisha një muaj pas Gërdecit. Zhvillimet demokratike moren një goditje të rëndë dhe pasojat tani duan kohë për t’u korrigjuar. Menyra e zgjedhjes së parlamentit me lista nga

Lexo më shumë