Back to homepage

Kendi i Kryeredaktorit

Për ata që dyshojnë në rrënjët shqiptare të Kastriotit

Për ata që dyshojnë në rrënjët shqiptare të Kastriotit 6

🕔23:05, 3.Jun 2018

I nderuar z.Kryeredaktor Veprat e kronistëve dhe historianëve të hershëm osmanë janë shkruar nga autorë që në shumicën e tyre ishin historiografë zyrtarë që mbanin një pozitë armiqësore ndaj shqiptarëve. Por jemi të detyruar të pranojmë se në shumë drejtime

Lexo më shumë
Sa ka kushtuar “kulla” e Edi Ramës?

Sa ka kushtuar “kulla” e Edi Ramës? 10

🕔11:06, 30.May 2018

I nderuar Kryeredaktor Në një prej emisjoneve televizive të mengjesit te djeshëm, një qytetare i bëri një pyetje moderatorit të saj : “a keni investiguar ju ndonjëhere se sa ka kushtuar kulla e Edi Ramës”? Te ne është krejtësisht e

Lexo më shumë
Platforma dixhitale “School Me” në shërbim të kurrikulës së re

Platforma dixhitale “School Me” në shërbim të kurrikulës së re 0

🕔10:34, 28.May 2018

I nderuar z.Thano Gjatë vitit shkollor 2018 /2019, në 30 institucionetona të arsimit bazë (kl. I-IX), do të pilotohet platforma dixhitale “School Me”. Ajo është përgatitur si projekt europian, nga specialistë të teknologjive të informacionit, akademikë, mësues, ekspertë britanikë dhe

Lexo më shumë
Kur jeta kushton më pak se një dekikë

Kur jeta kushton më pak se një dekikë 4

🕔10:34, 20.May 2018

Zoti Thano, jam nje pedagog ne pension, Prof Asoc Dr Jorgji Hanxhari. Para dy vjetesh, Ju më mundësuat një debat me ish Ministrin Ilir Beqaj, pikerisht per problemin e ilaceve te rimbursuara dhe te analizave, qe detyrohemi t’i bejme tek

Lexo më shumë
Në sheshin “Nënë Tereza” në Shkodër mungon monumenti i Marin Barletit

Në sheshin “Nënë Tereza” në Shkodër mungon monumenti i Marin Barletit 11

🕔15:21, 17.May 2018

Zotni Thano, Ua kemi borxh nderimin paraardhsve tonë që kan dhënë një kontribut të madh në shkallë kombëtare dhe në shkallë europiane per historinë e kombit tonë shqiptar, por edhe per historinë europiane. Kjo gjë më shtyni të baj propozimin

Lexo më shumë
“Ti Shqipëri, me jep …(te)nder!”

“Ti Shqipëri, me jep …(te)nder!” 10

🕔10:21, 15.May 2018

I nderuar z.Kryeredaktor Vazhdon të mbahet ndezur debati për ndërhyrjen në përmbajtjen e “Himnit Kombëtar”. Më këtë debat janë përfshirë edhe ata që nuk dinë asnjë varg të tij, jo se Himni është “sekret shtetëror” e nuk është deklasifikuar ende,

Lexo më shumë
Bekimja ruan Izetin

Bekimja ruan Izetin 39

🕔10:13, 14.May 2018

 Nga Adrian Thano Bekime Rexha ishte 18 vjeç kur ndodhën vrasjet shtetërore të 21 janarit. 4 njerëz u ekzekutuan nga snajperat e Gardës, shumë të tjerë u plagosën, me dhjetëra u rrahën dhe u torturuan në komisariatet e policisë. Por

Lexo më shumë
Pabarazia është e pashmangshme, por duhet të menaxhohet

Pabarazia është e pashmangshme, por duhet të menaxhohet 16

🕔09:26, 12.May 2018

I nderuar Kryeredaktor Kam lexuar këto ditë shumë shkrime mbi Marksin, por më bëri përshtypje një shkrim i Gwynne Dyer. Marksi vdiq në mërgim në Londër më 1883 dhe nuk mund të fajësohet për dhjetëra miliona njerëz të vrarë në

Lexo më shumë
Një jetë si porosi dhe testament dinjiteti njerëzor

Një jetë si porosi dhe testament dinjiteti njerëzor 8

🕔09:57, 11.May 2018

I nderuar z.Thano Më 12 maj mbushet plot një vit që kur ndërroi jetë në moshën 92 vjeçare Mark Dodani, një emër i shumëlakuar i Sigurimit të Shtetit komunist, që me “kokë në torbë” u infiltrua në mes të grupeve

Lexo më shumë
Përgjigjia është: vetëm burgu

Përgjigjia është: vetëm burgu 24

🕔03:09, 9.May 2018

I nderuar Kryeredaktor Mendjet e deputetëve gjermanë Gunter Krichbaum dhe Thorsten Frei e kanë “humbur durimin politik me politikanët shqiptarë”, dhe po zbaviten – nga intervista në intervistë – me idenë e bandave në Shqipëri. Thonë, ata, se Shqipëria gëlon

Lexo më shumë