Back to homepage

Kendi i Kryeredaktorit

Një ligj që duhet ndryshuar

Një ligj që duhet ndryshuar 1

🕔23:09, 25.Mar 2018

I nderuar z.Thano Sot, edhe mbas njëzet e shtatë vitesh që kemi ndërruar sistem, kur e gjithë ekonomia është bërë pjesë e ekonomisë së tregut, subjekte të veçanta shtetërore siç janë shkollat e mesme profesionale që kanë kapacitete të mëdha

Lexo më shumë
Mos u tallni me shimpanzenë

Mos u tallni me shimpanzenë 4

🕔02:50, 24.Mar 2018

I nderuar Kryeredaktor Nuk besoj se në historinë e popullit tonë të ketë ndonjë rast, apo periudhë, që “x” regjim, pushtet apo politikan, të jetë tallur me qytetarin shqiptar, pra me popullin, aq sa është tallur e po tallet kasta

Lexo më shumë
Tre sevdallinj (Përrallë nga e kaluara e largët)

Tre sevdallinj (Përrallë nga e kaluara e largët) 2

🕔17:57, 22.Mar 2018

I nderuar Kryeredaktor Një herë e një kohë,në një kaza të vogël,në periferi të perandorisë, na ishin se ç’na ishin, tre miq sevdallinj,të cilët shkonin për bukuri . Të tre paskan qënë të diplomuar në jurisprundencë, por në fakultete të

Lexo më shumë
Atë natë e pashë në ëndërr atë plakun…

Atë natë e pashë në ëndërr atë plakun… 15

🕔14:45, 16.Mar 2018

I nderuar z. Adrian, po ju dergoj dicka qe kam shkruar vite me pare per tragjedine e Gerdecit. Nese e shihni te arsyeshme, botojeni. Gjithe te mirat, Margarita Syziu, Toronto, Kanada *** Nga Shqipëria erdhi një lajm tronditës. Në një

Lexo më shumë
Individi më i çuditshëm i politikës shqiptare

Individi më i çuditshëm i politikës shqiptare 3

🕔02:32, 15.Mar 2018

I nderuar Kryeredaktor Shumë interesante se si ngjarjet shkojnë në rezultatet që meritojnë! Disa në shtegun e objektivitetit e të vërtetës e disa në fushat e gjëra të rrenave. Për lobimin e Partisë Demokratike në SHBA, firmës “Muzin…” i janë

Lexo më shumë
Një homazh për Prof.Dr. Alfred Xhomo

Një homazh për Prof.Dr. Alfred Xhomo 8

🕔02:35, 13.Mar 2018

I nderuar z.Kryeredaktor Parcelat eksperimentale të Institutit të Kërkimeve Bujqësore «Ivan Miçurin», për krijimin e kultivarëve ose llojeve të reja të grurit, krijonin një dekor të bukur të blertë në periferi të qytetit të Lushnjës. Gruri diku ishte rud, diku

Lexo më shumë
Tri të drejtat tona që duhet të përmbushë Greqia

Tri të drejtat tona që duhet të përmbushë Greqia 9

🕔03:35, 10.Mar 2018

I nderuar Kryeredaktor Popujt e dy vëndeve tona Greqi e Shqipëri tradicionalisht kanë qënë të miqësuar, të lidhur në zakone, në tradita, veshje, këngë, muzikë dhe tregti. Janë qarqe të caktuara me tharm shovinist, brënda e jashtë Greqisë, që kanë

Lexo më shumë
Armiq e Patriotë

Armiq e Patriotë 2

🕔03:28, 9.Mar 2018

I nderuar z.Thano Tashmë nuk mund të flitet për demokraci në Shqipëri. Sistemi shoqëror që mbiu “papritmas”, në kështjellën e “pamposhtur” të socializmit njëpartiak ishte një amalgamë dëshirash, idesh utopiste, urrejtjesh të grumbulluara për gjysmë shekulli, tradhëtish, interesash, por edhe

Lexo më shumë
Zhdukja e dy objekteve të tjera të rralla në Shkoder

Zhdukja e dy objekteve të tjera të rralla në Shkoder 13

🕔19:58, 3.Mar 2018

I nderuar Kryeredaktor Po na humbet trashigimia e artit tonë të mrekullueshem popullor shqiptar, si dhe kryeveprat arkeologjike, të cilat janë të parekuperueshme. Në një shkrim të 2006-s, ndër të tjera autori  shkruen:  “…Shtepinë e Pagetit e ruante i quejtuni

Lexo më shumë
Ato që nuk po i thotë askush për borën e shkurtit

Ato që nuk po i thotë askush për borën e shkurtit 6

🕔14:42, 28.Feb 2018

I nderuar Kryeredaktor Bardhësia e dëborës ka mbuluar thuajse gjithë Shqipërinë, nga Veriu në Jug, maleve, madje edhe fushave… Mjetet e komunikimit masiv e kanë fiksuar objektivin rrugëve të zëna e rrugëve me “kujdes në qarkullim”. E natyrshme. Në kohë të tilla njeriu

Lexo më shumë