Aforizma të shkrimtarit Nasho Jorgaqi

Aforizma të shkrimtarit Nasho Jorgaqi 1

🕔13:43, 5.Jun 2020

Shpresa është pengu i së ardhmes. * Kush bëhet skllav i kënaqësive të tij e ka të vështirë ta gezojë lirinë. * Ashtu si ujët e detit edhe fjala e mençur, nuk vjetrohet. * Askush nuk e di moshën e

Lexo më shumë
Erosi në shoqëritë moderne (IV)

Erosi në shoqëritë moderne (IV) 0

🕔13:08, 5.Jun 2020

Fatos Tarifa Fatkeqësisht, sot, në lëndën e historisë dhe në disiplinat humane që zhvillohen në shkollat tona, nuk flitet fare për socialistët utopikë, këta mendimtarë dhe reformatorë shoqërorë të shquar të gjysmës së parë të shekullit të 19-të. Madje, gjithçka

Lexo më shumë
Erosi në shoqëritë moderne (III)

Erosi në shoqëritë moderne (III) 0

🕔12:36, 4.Jun 2020

Fatos Tarifa Thomas Paine: Të drejtat dhe liritë janë esenca e humanitetit të çdo personi Thomas Paine, filozofi radikal anglez, i cili, me pamfletin e tij të famshëm Common Sense (1776), frymëzoi Revolucionin Amerikan që i dha fund sundimit britanik

Lexo më shumë
Sot, Moikomi 71 vjeçar

Sot, Moikomi 71 vjeçar 10

🕔13:41, 3.Jun 2020

Sot më 3 qershor, shkrimtari dhe bashkëpunëtori i gazetës DITA, Moikom Zeqo, mbush 71 vjeç. Me këtë rast po botojmë një parafjalë të librit të tij më të ri poetik të titulluar “FATA MORGANA” të cilin Moikomi e formësoi gjatë

Lexo më shumë
Erosi në shoqëritë moderne (II)

Erosi në shoqëritë moderne (II) 0

🕔13:28, 3.Jun 2020

Një ese sociologjike e shkruar në kohën e pandemisë Fatos Tarifa Pjesa II Pavarësisht moralit sundues të kohës, në shekujt e 18-të dhe 19-të u zhvillua një mendim shoqëror e politik që vinte në kundërshtim me frymën, marrëdhëniet dhe praktikat

Lexo më shumë
“Mësuesi i merituar” Alqi Jani,  simbol i dritës dhe diturisë që nuk do të shuhet kurrë

“Mësuesi i merituar” Alqi Jani, simbol i dritës dhe diturisë që nuk do të shuhet kurrë 2

🕔13:55, 2.Jun 2020

Më datën 22.04.2020, ditën e mërkurë, u nda nga jeta Alqi Jani, biri i Sheperit të krahinës së Zagorisë, “Mësues i merituar” dhe studiues i vjetër  shkencor. Ne një grup nxënësish të Shkollës së Mesme Pedagogjike “Pandeli Sotiri” të Gjirokastrës,

Lexo më shumë
Erosi në shoqëritë moderne

Erosi në shoqëritë moderne 0

🕔13:16, 2.Jun 2020

Një ese sociologjike e shkruar në kohën e pandemisë Fatos Tarifa Pjesa I Periudha moderne, ose moderniteti, nisi me Iluminizmin dhe me Revolucionin Industrial në Europë dhe, thuajse në të njëjtën kohë, në Shtetet e Bashkuara. Këto dy zhvillime epokale

Lexo më shumë
Festivali letrar, të rinjtë e kryeqytetit në garë për prozë, poezi dhe esse

Festivali letrar, të rinjtë e kryeqytetit në garë për prozë, poezi dhe esse 0

🕔12:48, 2.Jun 2020

Në 100 vjetorin e shpalljes së Tiranës Kryeqytet, dhjetëra të rinj dhe të reja konkurruan në me krijimet e tyre në prozë, poezi dhe esse në Festivalin Letrar për të Rinj “Tirana Gate-2020”. Edhe pse në kohë pandemie, Edicioni i

Lexo më shumë
“U mësoi shqipen kinezëve dhe amerikanëve”/ Shuhet në moshën 86-vjeçare studiuesi Agron Fico

“U mësoi shqipen kinezëve dhe amerikanëve”/ Shuhet në moshën 86-vjeçare studiuesi Agron Fico 3

🕔09:42, 2.Jun 2020

Ka ndërruar jetë në mënyrë të papritur Agron Fico, studiues i njohur i trashëgimisë folklorike shqiptare. Lajmin e ka dhënë Akademia e Shkencave, e cila vlerëson maksimalisht figurën e Ficos. Fico është nderuar edhe me “Çmimin e Republikës” dhe një

Lexo më shumë
Akademik Jani Thomai, gjuhëtar i shquar dhe konsekuent

Akademik Jani Thomai, gjuhëtar i shquar dhe konsekuent 10

🕔14:00, 1.Jun 2020

Nw 85-vjetorin e lindjes Nga DHIMITËR SHTËMBARI Pa as më të voglin dyshim, akademik Jani Thomaj mbetet një nga punonjësit më të shquar në fushë të përgatitjes së fjalorëve të gjuhës shqipe. Ai është bashkëpunëtor në përgatitjen e “Fjalor i

Lexo më shumë

Njoftim

Njoftim