Ambasada ruse, Hrushovit: Shqipëri-Jugosllavi  në prag konflikti, ndërhyni

Ambasada ruse, Hrushovit: Shqipëri-Jugosllavi në prag konflikti, ndërhyni 2

🕔13:12, 24.Aug 2013

Raporti sekret:Situata përkeqësohet dhe si pasojë e marrëdhënieve të ngrira të Shqipërisë me Greqinë. Në Tiranë e Beograd gjyqe e ndëshkime ndaj të cilësuarve si ‘tradhtarë’. Shqiptarët mendojnë një sulm të mundshëm nga Jugosllavia dhe bëhet përgatitje intensive ushtarake. Nëse

Lexo më shumë
Për 70-vjetorin e formimit të Çetës partizane ”Sali Vranishti”

Për 70-vjetorin e formimit të Çetës partizane ”Sali Vranishti” 12

🕔08:19, 24.Aug 2013

Në zbatim të vendimeve që mori Konferenca e parë e Vendit , mbajtur në Labinot, në mars 1943, për kalimin në kryengritje të përgjithshme të armatosur nëpërmjet shtimit të çetave partizane dhe krijimit të formacioneve më të mëdha luftarake,  me

Lexo më shumë
Incidentet në Pashaliman, Hrushovi shpall ‘Non Grata’ Gjeneral Ramohiton

Incidentet në Pashaliman, Hrushovi shpall ‘Non Grata’ Gjeneral Ramohiton 3

🕔15:57, 23.Aug 2013

(Vijon nga numri i kaluar)   Mosbindja e Tiranës ndaj diktatit të Kremlinit në muajt e parë të vitit 1961, veçanërisht kundërshtimi i Enver Hoxhës e udhëheqjes shqiptare ndaj planit sovjetik për Bazën Ushtarake Detare të Vlorës, kanë inatosur në

Lexo më shumë
Hrushovi kërcënon: Pashalimani i joni, ndryshe me forcë marrim gjithë anijet!

Hrushovi kërcënon: Pashalimani i joni, ndryshe me forcë marrim gjithë anijet! 7

🕔12:26, 22.Aug 2013

Marrëdhëniet Shqipëri-Kosovë(25) Arkivat sekrete ruse   Shqipëria dhe Kosova në arkivat sekrete ruse 1946-1961. Biseda e 16 majit 1961 e ambasadorit rus I.V. Shikin me H. Budon mbi gjendjen e punëve në bazën luftarake-detare në Vlorë. Letra shoqëruese dhe vendimi i Presidiumit

Lexo më shumë
Moskë, 29 mars 1961: Debati i Hrushovit me Beqir Ballukun për Bazën e Vlorës

Moskë, 29 mars 1961: Debati i Hrushovit me Beqir Ballukun për Bazën e Vlorës 0

🕔10:51, 21.Aug 2013

Marrëdhëniet Shqipëri-Kosovë(24) Arkivat sekrete ruse   Shqipëria dhe Kosova në arkivat sekrete ruse 1946-1961. Mbledhja urgjente e Sesionit të Komitetit Politik Konsultativ të shteteve pjesëmarrëse të Traktatit të Varshavës më 29 mars 1961. Debatet e ashpra mes përfaqësuesit shqiptar Ministrit

Lexo më shumë
Jugosllavët, ankesë Hrushovit: Enveri është kundër ‘Paktit Ballkanik!

Jugosllavët, ankesë Hrushovit: Enveri është kundër ‘Paktit Ballkanik! 0

🕔10:08, 20.Aug 2013

Marrëdhëniet Shqipëri-Kosovë(23) Arkivat sekrete ruse   Shqipëria dhe Kosova në arkivat sekrete ruse 1946-1961. Promemoria e 5 tetorit 1960 e ambasadorit të BRSS në Republikën Popullore Federative të Jugosllavisë, I.K. Zamçevski, drejtuar shefit të seksionit evropian (nr. 5) në Ministrinë e

Lexo më shumë
Ambasadori rus, Hrushovit: Qortoje Enver Hoxhën për marrëdhëniet me Titon!

Ambasadori rus, Hrushovit: Qortoje Enver Hoxhën për marrëdhëniet me Titon! 2

🕔18:20, 19.Aug 2013

Marrëdhëniet Shqipëri-Kosovë(22) Arkivat sekrete ruse   Shqipëria dhe Kosova në arkivat sekrete ruse 1946-1961. Biseda e 10 shtatorit 1959 e Ambasadorit rus V. I. Ivanov me Halim Budon mbi marrëdhëniet shqiptaro-greke dhe “Lëvizjen për bashkëpunimin ballkanik”. Bisedë e diplomatit sovjetik K. I.

Lexo më shumë
Arkivat sekrete ruse: Misioni dhe rezultatet  e vizitës së Hrushovit në Shqipëri

Arkivat sekrete ruse: Misioni dhe rezultatet e vizitës së Hrushovit në Shqipëri 0

🕔18:18, 18.Aug 2013

Vijon nga numri i kaluar)   Vizita e Hrushovit në Shqipëri në datat 25 maj-4 qershor 1959, shënon vizitën më të rëndësishme që drejtuesit më të lartë të Bashkimit Sovjetik bënin në Shqipëri që nga fundi i Luftës së Dytë

Lexo më shumë
Raport për Kremlinin: Konfliktet, Enveri dhe Tito arrestojnë e dënojnë ‘armiqtë’

Raport për Kremlinin: Konfliktet, Enveri dhe Tito arrestojnë e dënojnë ‘armiqtë’ 5

🕔14:24, 17.Aug 2013

Marrëdhëniet Shqipëri-Kosovë(20) Arkivat sekrete ruse   Shqipëria dhe Kosova në arkivat sekrete ruse 1946-1961. Letra të 21 prillit 1959 e ambasadorit rus V.Ivanov për Moskën lidhur me politikën e jashtme të Shqipërisë. Biseda e diplomatit rus A. M. Zubov, me

Lexo më shumë
Ambasada, raport Hrushovit: Anijet jugosllave provokacione në portet shqiptare

Ambasada, raport Hrushovit: Anijet jugosllave provokacione në portet shqiptare 1

🕔19:33, 16.Aug 2013

Marrëdhëniet Shqipëri-Kosovë(19) Arkivat sekrete ruse Shqipëria dhe Kosova në arkivat sekrete ruse 1946-1961. Biseda e diplomatit rus V. A. Burjakov me Sekretarin e Parë të MPJ të RPSH, J. Andoni, datë 2 dhjetor 1958 mbi disa aspekte të marrëdhënieve shqiptaro-greke e

Lexo më shumë