Enveri informon Moskën: Tito e Rankoviçi, genocid në Kosovë-Metohi

Enveri informon Moskën: Tito e Rankoviçi, genocid në Kosovë-Metohi 10

🕔13:40, 13.Aug 2013

Marrëdhëniet Shqipëri-Kosovë(16)  Arkivat sekrete ruse   Shqipëria dhe Kosova në arkivat sekrete ruse 1946-1961. Genocidi i Tito-Rankoviçit në Kosovë e Metohi ku banojnë deri në 800 mijë shqiptarë pas lëvizjes për bashkimin e tyre me Shqipërinë(biseda e Enverit me Krillovin në 9

Lexo më shumë
Arkivat sekrete ruse: Bisedat e Mehmet Shehur me ambasadorin e BS në ’54

Arkivat sekrete ruse: Bisedat e Mehmet Shehur me ambasadorin e BS në ’54 10

🕔14:22, 12.Aug 2013

Shqipëria dhe Kosova në arkivat sekrete ruse 1946-1961. Biseda e 6 korrikut 1954 e ambasadorit K.D. Leviçkin me Mehmet Shehun mbi vizitën e Enver Hoxhës në Moskë, biseda e 1 korrik 1954 e Leviçkinit me Mehmet Shehun për situatën në Jugosllavi dhe biseda

Lexo më shumë
Informacion sekret i Mehmet Shehut për Stalinin: Enveri nuk pranon kritika

Informacion sekret i Mehmet Shehut për Stalinin: Enveri nuk pranon kritika 3

🕔21:31, 11.Aug 2013

Marrëdhëniet Shqipëri-Kosovë(14) Arkivat sekrete ruse Shqipëria dhe Kosova në arkivat sekrete ruse 1946-1961. Informacioni i 1 shkurtit 1951 i Mehmet Shehut për Stalinin (biseda e regjistruar me Çuvahinin) për gabimet e Tuk Jakovës dhe ankesa për Enver Hoxhën se nuk

Lexo më shumë
Enver Hoxha e Tuk Jakova tek Stalini: Po ngremë kooperativat, na ndihmoni

Enver Hoxha e Tuk Jakova tek Stalini: Po ngremë kooperativat, na ndihmoni 7

🕔16:02, 10.Aug 2013

13     Marrëdhëniet Shqipëri-Kosovë(13)  Arkivat sekrete ruse   Shqipëria dhe Kosova në arkivat sekrete ruse 1946-1961. Letra 2 gushtit 1950 e Enver Hoxhës dorëzuar V. M. Molotovit në Moskë për Stalinin për çështjet e politikës ndërkombëtare. Letra ‘Tepër sekret’ e

Lexo më shumë
Mehmet Shehu, raport Stalinit: Si po i identifikojmë dhe dënojmë agjentët e UDB-së në Shqipëri

Mehmet Shehu, raport Stalinit: Si po i identifikojmë dhe dënojmë agjentët e UDB-së në Shqipëri 3 Updated

🕔10:32, 9.Aug 2013

Marrëdhëniet Shqipëri-Kosovë(12) Arkivat sekrete ruse   Shqipëria dhe Kosova në arkivat sekrete ruse 1946-1961. Raporti ‘Tepër sekret’ i 3 prillit 1950 i Mehmet Shehut për Stalinin lidhur me infiltrimin e agjentëve të UDB-së në Shqipëri. Kush ishin agjentët e UDB-së

Lexo më shumë
Enveri në takim me Stalinin! Tito dhe grekët po rrezikojnë Shqipërinë!

Enveri në takim me Stalinin! Tito dhe grekët po rrezikojnë Shqipërinë! 2

🕔12:47, 8.Aug 2013

Marrëdhëniet Shqipëri-Kosovë(11) Arkivat sekrete ruse Shqipëria dhe Kosova në arkivat sekrete ruse 1946-1961. Vizita e Enverit në Moskë dhe apeli urgjent i 19 nëntorit 1949: “Tito dhe monarko-fashistët po rrezikojnë Shqipërinë, ju lutem ndërhyni!” Lista e ndihmave ekonomike që Enver

Lexo më shumë
Provokacioni grek i 2 gushtit 1949, Enver Hoxha kërkon urgjent ndihmën e Stalinit

Provokacioni grek i 2 gushtit 1949, Enver Hoxha kërkon urgjent ndihmën e Stalinit 0

🕔10:03, 6.Aug 2013

(Vijon nga numri i kaluar)  Pas provokacionit të armatosur të ushtrisë greke në jug të vendit më 2 gusht 1949, Enver Hoxha kërkon takim urgjent me krye diplomatin rus në Tiranë Dm. Çuvahin dhe i raporton situatën për t’ia përcjellë me

Lexo më shumë
Enveri-Stalinit: Tito dhe monarko-fashistët grekë po na sulmojnë, na ndihmoni!

Enveri-Stalinit: Tito dhe monarko-fashistët grekë po na sulmojnë, na ndihmoni! 0

🕔09:08, 4.Aug 2013

(Vijon nga numri i kaluar) Periudha janar-mars e vitit 1949, për shkak të prishjes së marrëdhënieve me Jugosllavinë shoqëruar me incidente të shumta në kufi dhe sulmeve të shovinistëve grekë nga jugu, shënon një nga periudhat më të vështira për

Lexo më shumë
Arkivat sekrete ruse: Ja detajet e prishjes së Enverit me Titon dhe afrimi i Rusisë me ne

Arkivat sekrete ruse: Ja detajet e prishjes së Enverit me Titon dhe afrimi i Rusisë me ne 7

🕔12:10, 3.Aug 2013

Muajt e fundit të vitit 1947, evidentojnë hapur pakënaqësitë e udhëheqjes shqiptare ndaj Jugosllavisë së Titos. Ndërkohë, diplomatët rus në Tiranë kanë pikasur një grup në udhëheqjen shqiptare (Nako Spiro, Mehmet Shehu, Liri Belishova, etj) kanë prirje pro sovjetike dhe

Lexo më shumë
Emisarët informojnë Stalinin: Mehmet Shehu, Nako Spiro e Liri Belishova kundër jugosllavëve!

Emisarët informojnë Stalinin: Mehmet Shehu, Nako Spiro e Liri Belishova kundër jugosllavëve! 0

🕔14:04, 2.Aug 2013

Marrëdhëniet Shqipëri-Kosovë(5)   Arkivat sekrete ruse   Shqipëria dhe Kosova në arkivat sekrete ruse 1946-1961. Takimi i Nako Spiros më 13 shtator 1947 me diplomatin rus Gagarinov lidhur me evidentimin e një grupi(Mehmet Shehu, Nako Spiro, Liri Belishova, Fadil Paçrami)

Lexo më shumë