Shqiptar, edhe atëherë kur nuk kishte Shqipëri!…

Shqiptar, edhe atëherë kur nuk kishte Shqipëri!… 0

🕔15:54, 22.Jun 2014

Të flasësh për një staturë të tillë poliedrike, është mrekullisht e vështirë, aq më tepër kur ke dëgjuar për të që në moshë të vogël dhe ruan një respekt për të dhe pasardhësit e tij që jetojnë edhe sot. Aq

Lexo më shumë
Shërbëtorët e Beogradit transformojnë operacionin Shigjeta

Shërbëtorët e Beogradit transformojnë operacionin Shigjeta 0

🕔18:28, 21.Jun 2014

SHËRBËTORËT E BEOGRADIT TRANSFORMOJNË DHE MANIPULOJNË OPERACIONIN “SHIGJETA”, SIMBOLIN E LUFTËS FRONTALE TË UÇK                          Në 31Maj 2014 në Gorozhupe të Prizrenit historik, u përkujtua akti heroik i 15 dëshmorve të kombit Shqiptar, të rënë gjatë luftimeve të rrepta të

Lexo më shumë
Kolaboracionizmi i ballistëve gjatë luftës nuk vihet në dyshim

Kolaboracionizmi i ballistëve gjatë luftës nuk vihet në dyshim 13 Updated

🕔12:00, 17.Jun 2014

Intervistoi Xhevdet Shehu   (Vijon nga numri i kaluar) Në këtë pjesë të dytë dhe të fundit të intervistën me studiuesin Moikom Zeqo flitet për organizimin e lëvizjes antifashiste nacional-çlirimtare nën udhëheqjen e PKSH dhe për rrëshqitjen gjithnjë e më

Lexo më shumë
Historia e memories historike të kombit shqiptar

Historia e memories historike të kombit shqiptar 0

🕔16:29, 16.Jun 2014

Qershor 1945 Krijohet arkivi i Shetit Shqiptar Institucioni kryesor arkivor në Shqipëri është Arkivi Qendror i Shtetit të Republikës së Shqipërisë (AQSH). Bazat e tij u hodhën që gjatë Luftës së Dytë Botërore, kur Shtabi i Përgjithshëm UNÇL urdhëroi ngritjen

Lexo më shumë
Nuk duhet të ketë asnjë kompleks për Antifashizmin Shqiptar dhe 29 Nëntorin

Nuk duhet të ketë asnjë kompleks për Antifashizmin Shqiptar dhe 29 Nëntorin 20

🕔12:00, 16.Jun 2014

Kjo intervistë me shkrimtarin Moikom Zeqo inkuadrohet në 70 vjetorin e çlirimit të atdheut.Pse lufta antifashiste është një aset i çmuar i së majtës shqiptare dhepse ky përvjetor duhet kremtuar me krenari. Disa të vërteta të pathëna mbi Luftën e

Lexo më shumë
 Në luftë u bëkan të gjitha…edhe spiunë!

 Në luftë u bëkan të gjitha…edhe spiunë! 0

🕔11:34, 15.Jun 2014

Anthony Quayle, lindur më 7 shtator të vitit 1913 në Ainsdel Sefton në Britani, është një nga aktorët më në zë anglez të 50-vjeçarit të dytë të shekullit të 20-të. Por ajo që do të theksojmë në këtë shkrim, është

Lexo më shumë
Plazhi i Divjakës, një ëndërr e bukur vere për ata që e njohin dhe që ia dinë vlerën

Plazhi i Divjakës, një ëndërr e bukur vere për ata që e njohin dhe që ia dinë vlerën 3

🕔11:31, 15.Jun 2014

Plazhi i Divjakës ka qenë nga më popullorët dhe më të frekuentuarit në kohën e socializmit dhe më pas. Ai për brezat e vjetër ngjall nostalgi dhe mall, pasi në ato kabina, që, sido si qymeze pulash, kanë kaluar çaste

Lexo më shumë
Shkëmbi i Kavajës, kaos i vërtetë urban, pak natyrë, shumë turizëm, por edhe shumë histori!…

Shkëmbi i Kavajës, kaos i vërtetë urban, pak natyrë, shumë turizëm, por edhe shumë histori!… 0

🕔13:02, 9.Jun 2014

Shkëmbi i Kavajës nuk është thjesht një masiv guri, në “trupin” e tij, si një shteg dhe vend strategjik, është shkruar histori, janë bërë luftëra, është derdhur gjak. Me emrin e tij janë të lidhura shumë legjenda dhe ngjarje të

Lexo më shumë
Fjalë të mençura

Fjalë të mençura 1

🕔12:57, 9.Jun 2014

Të jesh injorant i asaj që ka ndodhur kur ti s’kishe lindur, është të mbetesh gjithmonë fëmijë Ciceroni   Disa lindin të mëdhenj, disa arrijnë të bëhen duke kryer vepra të mëdha, dhe disa shpallen të mëdhenj Uilliam Shekspir  

Lexo më shumë
Malziu, historia e një krahine

Malziu, historia e një krahine 0

🕔12:52, 9.Jun 2014

Momo, Mikael Ende Sa më shumë kohë të kursejnë njerëzit, aq më e varfër, aq më e ngutur dhe aq më e ftohtë bëhet ekzistenca e tyre dhe aq më të huaj bëhen ata vetë. Ata që e ndiejnë më

Lexo më shumë