Jeta e mori për ta flakur në pragun e qiejve

Jeta e mori për ta flakur në pragun e qiejve 1

🕔12:37, 12.Jan 2019

Fitim Çaushi ( Homazh për “Nderin e Kombit” Rexhep Çeliku) Kaloi një vit nga ndarja me kërcimtarin fluturues Rexhep Çeliku, por çuditërisht e kemi ndjerë pranë si i gjalli mes të gjallëve. Mrekullia qëndron tek fakti se nëpër gjenerata, shumëkush

Lexo më shumë
Universiteti bashkëkohor, pse i mbyllim sytë ndaj eksperiencës amerikane?

Universiteti bashkëkohor, pse i mbyllim sytë ndaj eksperiencës amerikane? 15

🕔10:58, 12.Jan 2019

Prof. Fatos Tarifa   Amerika! Pse? Prej mëse një shekulli, Amerika është bërë fuqia më e madhe ekonomike, politike, ushtarake, teknologjike dhe kulturore e globit. Ajo i kontribuon planetit tonë 1/4 e GDP së tij; në të graviton pesha politike

Lexo më shumë
Ne shkatërruesit e së shkuarës, turizmi dhe një vazo Mao-Mehmet

Ne shkatërruesit e së shkuarës, turizmi dhe një vazo Mao-Mehmet 7

🕔19:41, 11.Jan 2019

Nga Auron Tare* Dikur ne qytetin Antik te Finiqit gjate germimeve ne teatrin e qytetit, ekipi arkeologjik italian zbuloi edhe nje piedestal (vendi i nje statuje madheshtore),  ku dukej qarte se dikur ne antikitet dikush kishte fshire me dalte emrat

Lexo më shumë
Nuk mbyllen transmetimet analoge, AMA e rishtyn për shtator 2019

Nuk mbyllen transmetimet analoge, AMA e rishtyn për shtator 2019 1

🕔14:48, 11.Jan 2019

Mbyllja e transmetimeve analoge televizive në qarqet Tiranë, Durrës dhe Vlorë, që ishte parashikuar për në datën 15 janar 2019, është shtyrë për në datën 1 shtator 2019. Në këto dy qarqe aktualisht ekzistojnë të dyja teknologjitë e transmetimit, si

Lexo më shumë
Michael Jackson në një dokumentar, akuza të reja për abuzime seksuale ndaj fëmijëve

Michael Jackson në një dokumentar, akuza të reja për abuzime seksuale ndaj fëmijëve 0

🕔19:59, 10.Jan 2019

Nuk ka paqe për Michael Jackson. Në vitin e dhjetë të vdekjes së popstarit, një dokumentar kthehet për ta akuzuar sërish për abuzimin seksual ndaj fëmijëve. “Leaving Neverland”, ky është titulli i dokumentarit, i cili do të shfaqet në Sundance

Lexo më shumë
Përshtypje nga festivali ndërkombëtar i Hajkusë në Japoni

Përshtypje nga festivali ndërkombëtar i Hajkusë në Japoni 1

🕔14:31, 10.Jan 2019

Reshida Çoba* 1 E quaj fat marrjen pjesë në një nga ngjarjet më të mëdha të Haikut në Japoni… ngjarje që përfaqëson emrin e madh te Matsuo Basho, poeti më i njohur në historinë e Japonisë. Për nder të tij,

Lexo më shumë
“Përkthimi i rritjes ekonomike në mirëqenie”, Forumi Publik i Akademisë së Shkencave  

“Përkthimi i rritjes ekonomike në mirëqenie”, Forumi Publik i Akademisë së Shkencave   0

🕔17:55, 9.Jan 2019

Sot, më 9 janar, Akademia e Shkencave, Seksioni i Shkencave Shoqërore dhe Albanologjike, organizoi Forumin Publik “Përkthimi” i rritjes ekonomike në mirëqenie. Forumi i sotëm është i katërti i serisë së Forumeve, që kanë nisur prej vitit 2014, ideuar nga

Lexo më shumë
“Gjon Pali dhe e bija”e Kolë Macës, një “Pieta” shqiptare

“Gjon Pali dhe e bija”e Kolë Macës, një “Pieta” shqiptare 1

🕔14:58, 9.Jan 2019

Për foton e Macës ndonëse është realizur më tepër se njëshekull më herët, u shkrua së pari në shkurt 2017, por emri i autorit të saj është publikuar fillimisht në vitin 2009 (Qerim Vrioni –150 vjet fotografi shqiptare-Tiranë, 2009, f.35-36).

Lexo më shumë
Përse bie kjo daulle

Përse bie kjo daulle 5

🕔14:14, 9.Jan 2019

  Piro Milkani Tamam në kohën kur po përfundonim xhirimet e filmit “Ngadhënjim mbi Vdekjen” Kadareja hidhte në treg romanin e tij të dytë të titulluar “Dasma”. Vinte pas “Gjeneralit të Ushtrisë së vdekur” që kishte filluar të përkthehej në

Lexo më shumë
90-vjeçari Ennio Morricone, dy koncerte lamtumire në Itali

90-vjeçari Ennio Morricone, dy koncerte lamtumire në Itali 0

🕔18:11, 8.Jan 2019

Artisti i madh Ennio Morricone do mbajë koncertet e lamtumirës në Arena të Veronës dhe në Romë. Mjeshtri 90-vjeçar do të jetë në datat 19 maj në Verona dhe në 15 dhe 16 qershor në Terme di Caracalla në Romë.

Lexo më shumë