Të pathënat ekipit kosovar në konferencën e Rambujesë

Të pathënat ekipit kosovar në konferencën e Rambujesë 0

🕔16:18, 4.Feb 2014

Ishte një ditë e ftohtë fillim shkurti, sapo kishte arritur në qytetin e e vogël të Rambujesë dhe gjëja e parë që më bëri përshtypje ishin trëndafilat, që edhe në atë ngricë të brymtë, në mëngjezin e herët të dukej

Lexo më shumë
Skuadrioni i mininëndetëseve, plani  i fshehtë ushtarak i Enver Hoxhës

Skuadrioni i mininëndetëseve, plani i fshehtë ushtarak i Enver Hoxhës 6

🕔14:48, 3.Feb 2014

Në qytetin e Durrësit është tentuar që të ndërtohet një mininëndetëse me 2 persona në bord, e cila do armatosej vetëm me një silurë. Sipas njërit prej konstruktorëve të saj, mjeti luftarak do të ishte e gjatë rreth 18 metra dhe

Lexo më shumë
Kush ishin 15 oficerët holandezë që ngritën xhandarmërinë shqiptare

Kush ishin 15 oficerët holandezë që ngritën xhandarmërinë shqiptare 0

🕔15:18, 2.Feb 2014

 (Vijon nga numri i kaluar) Majori Johan M. Sluys, Oficer Këmbësorie, Komandanti i Mbrojtjes së Durrësit, ishte 41 vjeç kur mori detyrën në Shqipëri. Duke vlerësuar përvojën e tij, si dhe autoritetin ushtarak, që zotëronte, Gjenerali De Veer dhe Koloneli

Lexo më shumë
Oficerët holandezë në Shqipëri

Oficerët holandezë në Shqipëri 0 Updated

🕔18:33, 1.Feb 2014

Kapiteni Fabius shkruan: “Ne ishim nëntë veta, majorët Kroon, De Waal, Verhulst, Roelfsema dhe Sluys, kapitenët Sar, De Jongh, Doorman dhe Fabius, kapitenët Reimers dhe Sonne do vinin me anijen tjetër.” Në foto, i pari në krahun e majtë është

Lexo më shumë
Prek Cali u tha malësorëve: Mos luftoni kundër partizanëve…

Prek Cali u tha malësorëve: Mos luftoni kundër partizanëve… 1

🕔13:44, 29.Jan 2014

(Vijon nga numri i djeshëm) Kujtimet e Bejto Faslisë Vet zhvillimi i situatave dhe ngjarjeve e vërtetojnë më së miri këtë. Kushdo që merr vesh sadopak nga lufta, rregullat e saj, apo nga përgatitjet për të shtypur një kryengritje (siç

Lexo më shumë
Ç’nuk thotë Butka për Calin dhe bashkëpunëtorët e fashizmit

Ç’nuk thotë Butka për Calin dhe bashkëpunëtorët e fashizmit 35

🕔12:08, 28.Jan 2014

  Shaqir Vukaj Lexova me kureshtje dhe vëmendje autorin U. Butka mbi përplasjet e armatosura me rrethin e Shkodrës, menjëherë mbas çlirimit të Shqipërisë, midis forcave qeveritare dhe disa grupeve apo grupimeve, që autori e ka titulluar “Kryengritjet e para

Lexo më shumë
Ku dhe si lindin elitat ushtarake?

Ku dhe si lindin elitat ushtarake? 2

🕔16:34, 20.Jan 2014

 Në këtë shkrim, po sjellim në kujtesën e ushtarakëve, por edhe të politikanëve dhe qeveritarëve të vëndit tonë, rolin që luan shkolla e mesme ushtarake në zhvillimin social dhe intelektual jo vetëm të ushrisë por të të gjithë shoqërisë, pasi

Lexo më shumë
Ish-kreu i komitetit të shpëtimit të Vlorës: Dënimi i Berishës të fillojë me 97-n

Ish-kreu i komitetit të shpëtimit të Vlorës: Dënimi i Berishës të fillojë me 97-n 28

🕔12:06, 12.Jan 2014

Një nga krerët e Komitetit të Shpëtimit Publik të Vlorës në vitin 1997, Luftar Petoshati, solli dje në redaksinë e gazetës ‘DITA’ një denoncim të datës 31 gusht 1997, të bërë nga ai Komitet ndaj Sali Berishës. Ish-Presidenti bëhet përgjegjës për tragjedinë e vlorës të atij viti,

Lexo më shumë
Dëshmia e gjeneralit gjerman, për partizanët shqiptarë: Ishin si fantazma…

Dëshmia e gjeneralit gjerman, për partizanët shqiptarë: Ishin si fantazma… 13

🕔11:44, 30.Dec 2013

Gjenerali Lanz është një dëshmitar shumë i rëndësishëm. Përveç profilit të tij ushtarak, ai ishte një prej pjesëmarrësve të grupit të oficerëve të cilët donin eliminimin e Hitlerit. I dyshuar nga Policia Sekrete ai shpëtoi falë angazhimit të tij në

Lexo më shumë
Kolegët nuk kanë folur për shumë nga shkeljet për të zbatuar porositë e mia

Kolegët nuk kanë folur për shumë nga shkeljet për të zbatuar porositë e mia 0

🕔09:58, 4.Dec 2013

Është e vërtetë që unë që gjatë luftës Nacional Çlirimtare dhe më vonë, si rezultat i pikëpamjeve anti-parti që kam patur, kam biseduar me persona të ndryshëm siç kam deponuar dhe në proceset e mia hetimore   PROCES – VERBAL

Lexo më shumë