Bektashinjtë dhe revolucioni shqiptar

Bektashinjtë dhe revolucioni shqiptar 0

🕔15:09, 25.May 2014

Kur nacionalistët shqiptarë, në marrëveshje me xhonturqit përgatitën revolucionin kundër Abdyl Hamitit, nga radhët e bektashinjve dhe melamive në revolucion u bashkuan të rinjtë më entuziastë. Dhe kështu, ndërsa sektet masonike të Selanikut tërhiqnin drejt revolucionit të gjithë donmetë, ose

Lexo më shumë
Të huajt për Shqipërinë dhe shqiptarët

Të huajt për Shqipërinë dhe shqiptarët 0

🕔15:07, 25.May 2014

Para disa ditësh gazeta New York Times kishte botuar një shkrim, si gjithmonë të shkurtër, me një stil të vetin, me sentenca filozofike, por edhe me lëng humori. Ja si shkruhet në të: Ekziston një vend në Ballkan, i cili

Lexo më shumë
Rilind Shtëpia e Rilindësve

Rilind Shtëpia e Rilindësve 0

🕔15:04, 25.May 2014

Ka nëna heronjsh, ka edhe shtëpi-heroina. E tillë është kjo shtëpi e vëllezërve Frashëri, ngritur në vendlindjen e tyre. Cila si kjo i dha historisë shqiptare tre personalitete të fuqishme, tri mendje kaq të ndritura, tri zemra të mëdha?…Shtëpia e

Lexo më shumë
Frashëri, frymëmarrja historike e Shqipërisë në udhëkryq

Frashëri, frymëmarrja historike e Shqipërisë në udhëkryq 0

🕔15:02, 25.May 2014

Frashëri ka një histori të veçantë, që, siç është cilësuar nga njerëz të kulturës dhe dijes vendas dhe të huaj, i ngjan historisë kombëtare të Shqipërisë në miniaturë, me të gjitha meritat dhe me të gjitha fatkeqësitë e saj. Qyteti

Lexo më shumë
Një kafe me Rustem Dobin

Një kafe me Rustem Dobin 5

🕔07:29, 22.May 2014

Një njeri u flak atje në fundomat e Pondit…  Hë, më thoshte Rustem Dobi, çfarë të kujton kjo… një njeri  i flakur gjer në vdekje, ose i flakur dhe më përtej se sa në vdekje… cili është? Po të ishe

Lexo më shumë
Fjalë lapidare

Fjalë lapidare 0

🕔16:01, 19.May 2014

  “Edukatë spartanësh” Spartanët stërviteshin në një mënyrë tepër të rreptë për të përballuar vështirësitë e luftës. Ata jetonin në kushte tepër të vështira për t’u kalitur në mënyrë që beteja t’u dukej e lehtë. “Edukatë spartane” përdoret për një

Lexo më shumë
Burimi i Kërpicës, një mrekulli e rrallë e Tomorrit

Burimi i Kërpicës, një mrekulli e rrallë e Tomorrit 1

🕔15:59, 19.May 2014

Ing. gjeolog  Selim MARISHTA  Është i njohur në trevën e Tomorricës dhe më gjërë për sasinë e madhe të ujit, për mullinjtë që punuan gati një shekull me ujin e tij, për dërstilat e shumta në teknikën tradicionale të përpunimit

Lexo më shumë
Shqipëria, një vend ku nuk vdes askush!..

Shqipëria, një vend ku nuk vdes askush!.. 0

🕔15:55, 19.May 2014

Volker Mehnert / Frankfurter Allgemeine Zeitung* Shqipëria ka kushtet më të mira për një karrierë të mrekullueshme turistike: plazhet e fundit të pazëna me ndërtime të Detit Mesdhe, gërmadhat enigmatike në anën tjetër të Pompeit, njerëz të dashur gjithandej, por, megjithatë,

Lexo më shumë
Mustafa Qemal Ataturk, mrekullia politike turke

Mustafa Qemal Ataturk, mrekullia politike turke 1

🕔15:51, 19.May 2014

Qemal Ataturk është lindur dhe ka kaluar fëmijërinë dhe rininë e tij në atë pjesë të perandorisë turke që quhej Rumeli, pjesa ballkanike e cila përkon me trojet shqiptare. Nga viti 1896 deri në vitin 1899 ka vazhduar akademinë ushtarake

Lexo më shumë
Fjalë lapidare nga historia

Fjalë lapidare nga historia 0

🕔14:35, 11.May 2014

Rubikon (via e kuqe) Rubik do të thotë bakër (i kuq) dhe rubrikë (nënvizim me të kuqe). Rubikon është një lum i cekët në Itali që sjell ujë të turbullt, të kuq. Rubico nga latinishtja “rubeus” do të thotë “i

Lexo më shumë

Njoftim

Njoftim