KOPERTINA: Ballshi dhe morali ynë politik. Nëse dikush kërkon të njohë fytyrën e vërtetë të kapitalizmit shqiptar të këtyre tridhjetë viteve…

KOPERTINA: Ballshi dhe morali ynë politik. Nëse dikush kërkon të njohë fytyrën e vërtetë të kapitalizmit shqiptar të këtyre tridhjetë viteve… 26

🕔13:45, 24.Oct 2020

  Nga Viktor Malaj / DITA Nëse dikush kërkon të njohë fytyrën e vërtetë të kapitalizmit shqiptar të këtyre tridhjetë viteve, ajo çfarë ndodh me industrinë e naftës në Ballsh është një nga provat më domethënëse. Së pari aty dëshmohet

Lexo më shumë
Serbia dhe Kosova duhet të negociojnë si të barabartë. Koha që udhëheqësit e Kosovës të ndjekin një qasje më agresive me dy standartet e BE-së

Serbia dhe Kosova duhet të negociojnë si të barabartë. Koha që udhëheqësit e Kosovës të ndjekin një qasje më agresive me dy standartet e BE-së 5

🕔00:29, 24.Oct 2020

  Nga Janusz Bugajski / DITA   Tashmë është koha që Kosova të marrë iniciativën në bisedimet me Serbinë dhe të deklarojë se pa një zgjidhje përfundimtare rajoni do përballet me paqëndrueshmëri. Bisedimet e intensifikuara ndërmjet Kosovës dhe Serbisë nën

Lexo më shumë
Në Hagë po shkohet për të ndryshuar aktet dhe traktatet juridike ndërkombëtare që kanë vulosur në 1913, 1925 e 1926 kufijtë e Shqipërisë!

Në Hagë po shkohet për të ndryshuar aktet dhe traktatet juridike ndërkombëtare që kanë vulosur në 1913, 1925 e 1926 kufijtë e Shqipërisë! 65

🕔01:27, 23.Oct 2020

Nga Shaban Murati Në fjalimin mjeran, që mbajti në 20 tetor para ministrit të jashtëm grek Dendias, ku ishte lumturuar sikur i kishte ardhur presidenti amerikan apo presidenti i tij francez apo sikur kishte përpara Kontin Çiano, kryeministri Edi Rama

Lexo më shumë
Vizita e një ministri që ka “gjak shqiptar”, Deti në gjykatën ndërkombëtare dhe Ligji i Luftës (dy fjalë në fund për ironitë e Ramës me patriotët)

Vizita e një ministri që ka “gjak shqiptar”, Deti në gjykatën ndërkombëtare dhe Ligji i Luftës (dy fjalë në fund për ironitë e Ramës me patriotët) 59

🕔00:20, 23.Oct 2020

Nga Ksenofon Krisafi   Vizitat e personaliteteve politike e shtetërore në vendet e njëri tjetrit, në përgjithësi janë zhvillime pozitive, sepse edhe në rastin më ekstrem, kur nuk i zgjidhin problemet, objekt negociatash, më së paku i mbajnë të ngrira

Lexo më shumë
A është e mundur një jetë dinjitoze edhe në Shqipëri? Letër për humanistët shqiptarë: Ne besojmë te Humanizmi, dëshiron të bashkohesh me ne?

A është e mundur një jetë dinjitoze edhe në Shqipëri? Letër për humanistët shqiptarë: Ne besojmë te Humanizmi, dëshiron të bashkohesh me ne? 17

🕔14:19, 21.Oct 2020

Nga Fatos Tarifa   Sociologu i njohur amerikan, Kreig Kalhun, i cili, për fatin tim të mirë, ka qenë mentori im kur studjoja për të fituar gradën PhD në Universitetin e Karolinës së Veriut në Chapel Hill, e karakterizon në

Lexo më shumë
Ditëlindja e Enver Hoxhës, poeti tregon krimin e tij më të madh: “Ti vërtetë nga shpella,  në Tiranë e more,  po shpellën nga koka, kurrë dot nuk ia nxorre!”

Ditëlindja e Enver Hoxhës, poeti tregon krimin e tij më të madh: “Ti vërtetë nga shpella, në Tiranë e more, po shpellën nga koka, kurrë dot nuk ia nxorre!” 150

🕔18:00, 18.Oct 2020

  Tani me akuza, po të grijnë të tërë, po për Arben Dukën, veç një krim ke bërë!   Veç një krim ke bërë, që kurrë s’do të falet, kur Sali Berishën, e shkule nga malet!   E shkule nga

Lexo më shumë
ZGJIDH E MERR O POPULL!

ZGJIDH E MERR O POPULL! 64

🕔17:54, 18.Oct 2020

Viktor Malaj          “Kush ngjitet disa herë në pushtet dhe zbret disa herë prej tij, asnjë mendim të ri nuk mund të sjellë në shoqëri; të rinj mund të sjellë vetëm kostumet, orët, parfumet dhe, ndofta, ndonjë të dashur”…/ Dritëro

Lexo më shumë
Lufta mes Armenisë dhe Azerbajxhanit, konflikti i tretë i armatosur në të cilin Rusia dhe Turqia janë në anë të kundërta: A po shkojnë dy vendet drejt luftës?

Lufta mes Armenisë dhe Azerbajxhanit, konflikti i tretë i armatosur në të cilin Rusia dhe Turqia janë në anë të kundërta: A po shkojnë dy vendet drejt luftës? 11

🕔13:42, 17.Oct 2020

Nga Janusz Bugajski Pas rreshtimeve në Siri dhe Libi, lufta midis Armenisë dhe Azerbajxhanit është konflikti i tretë i armatosur në të cilin Rusia dhe Turqia janë në anë të kundërta. Kjo është potencialisht përballja më e paparashikueshme dhe më

Lexo më shumë
Si e krijuam këtë kakistokraci dhe pse e tolerojmë ende! Një thirrje për drejtuesit e partive politike kryesore shqiptare

Si e krijuam këtë kakistokraci dhe pse e tolerojmë ende! Një thirrje për drejtuesit e partive politike kryesore shqiptare 28

🕔12:10, 16.Oct 2020

Fatos Tarifa  I përdorur për herë të parë në fillimet e shekullit të 19-të, termi “kakistokraci”—i derivuar nga greqishtja “kakistos” (më i keqi) dhe “kratos” (sundim)—është bërë prej kohësh një term i njohur në zhargonin politik. Fjalori i Kembrixhit e

Lexo më shumë
E VËRTETA IME / Edhe një herë për Nasho Jorgaqin, djalin e Spiro Kolekës, Teuta Hoxhën, familjen Idrizi dhe të tjerët

E VËRTETA IME / Edhe një herë për Nasho Jorgaqin, djalin e Spiro Kolekës, Teuta Hoxhën, familjen Idrizi dhe të tjerët 57

🕔09:50, 15.Oct 2020

Një mësim nga Gavroshi. Edhe një herë për Nasho Jorgaqin Nga Rezarta Reso Nuk kisha ndërmend të vazhdoja polemikën në mbrojtje të së drejtës sime për të shprehur hapur kujtimet e mia ndaj një personaliteti të kulturës shqiptare ashtu siç

Lexo më shumë

Njoftim

Njoftim

Njoftim