Larg duart nga Nënë Tereza! (Mos ngrini përmendore, por jepuni bukë e punë të varfërve)

Larg duart nga Nënë Tereza! (Mos ngrini përmendore, por jepuni bukë e punë të varfërve) 23

🕔12:22, 20.Oct 2015

Që politikanët tanë janë kusarë,
nuk ka arsye as në votë ta hedhin,
po këta janë fare të paparë,
kur dhe lavdinë e Nënë Terezës po vjedhin!

Një qeveri ultra kapitale,
që nxiu edhe griu fatet popullore,
e zhytur në korrupsione dhe skandale,
Nënë Terezës i ngre përmendore!

Lexo më shumë
Kush ishte Sedefqar Mehmet Biçakçiu?

Kush ishte Sedefqar Mehmet Biçakçiu? 0

🕔12:00, 20.Oct 2015

I dashur lexues! Sedefqar Mehmeti (1565-1625) ishte një arkitekt i shquar me prejardhje shqiptare. Lindi në Elbasan dhe kreu studimet për arkitekturë në universitetin e Stambollit. Në qendrën e perandorisë osmane zhvilloi një aktivitet të gjerë krijues në disa fusha

Lexo më shumë
Hurmaja… (Baladë malli)

Hurmaja… (Baladë malli) 44

🕔15:28, 19.Oct 2015

Mbaj mend-në kohë të fëminisë,
kur isha fare kalama,
se si në kopshtin rreth shtëpisë,
dhe unë mbolla një hurma!

Kishim shumë gaz në fëmini,
ndaj di që isha plot gëzim,
hurmaja ime-për çudi,
zuri në tokë pa mundim.

Lexo më shumë
Ku ndodhet Maja e Thatë?

Ku ndodhet Maja e Thatë? 0

🕔10:37, 19.Oct 2015

I nderuar lexues! Maja e Thatë është majë mali në Alpet Shqiptare, në rrethin e Tropojës, me lartësi 2400 m. Shtrihet në skajin më perëndimor të kurrizit Kollatë-Rosnik, në anën e majtë të rrjedhjes së sipërme të lagunës së Valbonës.

Lexo më shumë
“Kufoma e Remziut u hodh në det. Je rritur pa babanë, ashtu si fëmijët e mi pa mua, për shkak të të njëjtit person”

“Kufoma e Remziut u hodh në det. Je rritur pa babanë, ashtu si fëmijët e mi pa mua, për shkak të të njëjtit person” 101

🕔16:48, 18.Oct 2015

Izet Haxhia i ka dërguar një letër të hapur në gazetën DITA Ardian Hoxhës, djalit të Remzi Hoxhës veprimtarit nacionalist të zhdukur pa gjurmë në 1995. Remzi Hoxha u mbajt dhe u torturua në bazën e Vainit në Lezhë. Haxhia,

Lexo më shumë
Qeveria ose të pastrohet, ose të largohet! (Alarm në vargje)

Qeveria ose të pastrohet, ose të largohet! (Alarm në vargje) 32

🕔10:24, 18.Oct 2015

Shifra me gjashtë zero, na kanë bombarduar, një popull i tërë, ndihet i shokuar! Kur prisnim në gjyq, Lulin dhe Salinë, Dëgjojm’ për “mavitë”, që bëjnë kërdinë! Kur prisnim-të tjerë, t’i shikonim brënda, sot ka për pushtetin, akuza të rënda!

Lexo më shumë
Çfarë dihet për afresket e Rubikut?

Çfarë dihet për afresket e Rubikut? 0

🕔10:08, 18.Oct 2015

I nderuar lexues! Afresket e Rubikut janë pjesë të një ansambli të vitit 1272, me piktura bizantine në stil komnen në kishën e Rubikut. Afresket e Rubikut kanë ngjyra të çelëta të harmonizuara, kontur të theksuar dhe figura që spikatin

Lexo më shumë
Ku ndodhet Bytyçi?

Ku ndodhet Bytyçi? 0

🕔12:59, 17.Oct 2015

I nderuar lexues! Bytyçi është krahinë e rrethit të Tropojës në Malësinë e Gjakovës, midis luginës së Skatinës në juglindje, luginës së Drinit në jugperëndim, pellgut të Tropojës dhe vijës kufitare në verilindje. Është e ndërtuar tërësisht nga shkëmbinj ultrabazikë

Lexo më shumë
Vargjet, Tema krahason Enverin me Hitlerin dhe quan autorin bejtexhi. Replikon Duka: Mero qymyri…

Vargjet, Tema krahason Enverin me Hitlerin dhe quan autorin bejtexhi. Replikon Duka: Mero qymyri… 118

🕔20:51, 16.Oct 2015

Portali Tema ka marrë sot disa vargje të poetit Arben Duka nga rubrika e tij e përditshme në DITA. I ka ribotuar duke i quajtur “bejte”, madje i ka ftuar lexuesit e vet të përfytyrojnë se “çfarë do të ndodhte

Lexo më shumë
Çfarë ka qenë ziameti?

Çfarë ka qenë ziameti? 0

🕔15:36, 16.Oct 2015

I nderuar lexues! Ziameti ka qenë lloj i feudit osman i ngritur mbi pronësinë feudale shtetërore mbi tokën, më i madh se timari. Ishte burim rekrutimi forcash ushtarake. Në trevat shqiptare gjatë shekujve të parë të sundimit osman, veçanërisht pas

Lexo më shumë