Nga “Drejtimi i duhur” shumë femra do hiqja

Nga “Drejtimi i duhur” shumë femra do hiqja 10

🕔13:10, 26.Jul 2015

(Nga cikli – “Punët dhe dështimet e qeverisë”, Pjesa e dytë) Njëqind drejtoresha, kur janë emëruar, këto emërime, kemi kritikuar. Se e kemi parë, me shumë mosbesim, furtunën e grave, kudo në drejtim. Se s’mund të drejtohet, dot me kompetencë,

Lexo më shumë
Për mikun që më thotë e “kemi dredhur”?

Për mikun që më thotë e “kemi dredhur”? 10

🕔14:18, 25.Jul 2015

Më vijnë ca mesazhe,
I mbaj në menu:
“S’e mendonim kurrë,
ta dridhnit dhe ju!…”

Disa pikë çuditëse,
pastaj pika-pika,
tek “dredhja” fillon,
dhe mbaron replika!

Lexo më shumë
I kujt shteti është Kontrolli i Lartë i Shtetit?!

I kujt shteti është Kontrolli i Lartë i Shtetit?! 6

🕔17:01, 24.Jul 2015

(Kambanat më kot gjëmojnë, kur nuk i dëgjon njeri!)   Kontrolli i Lartë i Shtetit, me shifra sërish na flet, sa janë vjedhur për një vit, s’janë vjedhur për katër vjet! Po t’i shohim këto vite, që kuptim t’i japim

Lexo më shumë
VARGJE / Për Edin dhe… vendet e punës për italianët (!)

VARGJE / Për Edin dhe… vendet e punës për italianët (!) 46

🕔22:29, 22.Jul 2015

Sala s’u shkëput, kurrë nga marrëzia, sepse marrëzitë, janë natyrë e tija! Kur dergjej në gropë, Kurm’ i Shqipërisë, ai thosh – se jemi, fill pas Gjermanisë! Marrinat e Salës, kur këtu dëgjonim, me humor të lehtë, të gjithë i

Lexo më shumë
Topalli-Halimi-Islami-Ristani dhe luanët e tjerë të Partisë Demokratike!

Topalli-Halimi-Islami-Ristani dhe luanët e tjerë të Partisë Demokratike! 12

🕔15:03, 22.Jul 2015

Njëzetë vite shkuar,
o-moj Jozefinë,
po për dreq s’ta dinim,
fare-trimërinë!

Sot të kanë skiptarët,
si një frymëzim,
për një kryengritje,
a një rebelim!

Lexo më shumë
Njeriu nuk lind vrasës,por bëhet i tillë në jetë

Njeriu nuk lind vrasës,por bëhet i tillë në jetë 5

🕔15:29, 21.Jul 2015

Në vatanin tënë,
ka vrasje çdo ditë,
sa vrasjet janë kthyer,
në një statistikë!

Sa vrasjet janë kthyer,
në një statistikë,
dhe me to-dy Kampet,
bëjnë politikë!

Lexo më shumë
Një denoncim i bërë që në dhjetor të vitit 2012-të!

Një denoncim i bërë që në dhjetor të vitit 2012-të! 4

🕔14:11, 20.Jul 2015

Që para dy vjetësh, për të zgjuar shtetin, neve kemi shkruar, këtu për Beketin! M’u këtu kam shkruar, unë personalisht, se si Kalivaçit, po i bënte bisht! Për të gjithë ata, që s’para besojnë, denoncimin tonë, po e ribotojmë:  

Lexo më shumë
VARGJET: Ç’mund t’i them unë Ramës që vdes të shërbejë?

VARGJET: Ç’mund t’i them unë Ramës që vdes të shërbejë? 17

🕔23:25, 18.Jul 2015

(Nga cikli: “Punët dhe dështimet e qeverisë” – Pjesa e parë)   Nga Qershor i Parë, ujëra shumë kanë rrjedhur, sa kemi harruar, pse i kemi zgjedhur! Unë e kam harruar, dikush të ma thotë: “Pse ja dhamë Të Majtës,

Lexo më shumë
Dhe më e bukur se A.P.Kerens

Dhe më e bukur se A.P.Kerens 2

🕔14:19, 18.Jul 2015

(Baladë dashurie sipas A.Pushkinit) Kujtoj at’ çast të paharruar, kur ti m’u shfaqe para sysh, gjer në detaj e pikturuar, si një dhuratë perëndish! Mundim e lodhje krejt m’u tretën, më ikën krejt si me magji, të shtangur sytë tek

Lexo më shumë
Komisioni Pesë me Pesë-të mos mbani asnjë shpresë!

Komisioni Pesë me Pesë-të mos mbani asnjë shpresë! 17

🕔12:51, 17.Jul 2015

Demokracia kudo, veç nga numrat funksionon, po këtë veç SHQUP-i ynë, ka tre vjet që s’e kupton! Opozita është në fakt, sa gjysma e maxhorancës, por ajo kërkon të jetë, një nga krahët e balancës! Tek reformë e drejtësisë, unë

Lexo më shumë