Sindromi që i sundon

Sindromi që i sundon 8

🕔14:25, 17.May 2015

Arben Duka

Kam vite e kam menduar,
sot e them për herë të parë,
tek disa që kanë sunduar,
njëzet vite e kam parë!.

Kam vëzhguar me vëmëndje,
jo se kam ndonjë talent,
“dëshirën për t’u urryer”,
e kemi dhe sot prezent!.

Lexo më shumë
Për alegoritë

Për alegoritë 0

🕔14:24, 17.May 2015

Arben Duka   Thuhet-aksiomat pranohen, s’kanë nevojë për vërtetim, po ato nuk promovohen, jo se jo në vendin tim! Sipas kokës dhe kapelja dhe kjo s’thuhet për shaka, se çdo popull meriton, atë qeveri që ka!. Duket dielli që kur

Lexo më shumë
Viti ‘96 – i pakrahasueshëm me 2015-n

Viti ‘96 – i pakrahasueshëm me 2015-n 8

🕔15:23, 16.May 2015

Arben Duka

Është një fakt i pamohueshëm,
se ka krizë në Shqipëri,
po prapë është fakt se tani,
ka më shumë demokraci.

Gjithë fushata po zhvillohet,
në një klimë demokratike,
po aty-këtu dëgjohet,
dhe një tjetër lloj muzike!

Lexo më shumë
Të hapësh xhami dhe të mbyllësh shkolla!

Të hapësh xhami dhe të mbyllësh shkolla! 11

🕔15:00, 15.May 2015

Arben Duka

U takua Erdogani,
me vëllezrit Rama – Nishani,
mori rrugën kësaj ane,
vëllazëria myslimane!

Vëllai i madh i Shqipërisë,
vuri gurin e xhamisë,
meqë i janë shtuar hallet,
vendi ka ku mund të falet!

Lexo më shumë
A e di Ruçi që edhe Rama është një publicist?!

A e di Ruçi që edhe Rama është një publicist?! 10

🕔15:18, 14.May 2015

Arben Duka

Gramoz Ruçi flet shumë rrallë,
se e mendon veten plot,
po edhe kaq rrallë sa flet,
ja këput kot e më kot!

Që Blushi është publicist,
nga Gramozi s’është zbulim,
po Blushi është deputet,
dhe s’paguhet për aktrim!

Lexo më shumë
A do quhen Tiranë Shën Gjergji e Baldushku?!

A do quhen Tiranë Shën Gjergji e Baldushku?! 4

🕔17:41, 13.May 2015

Arben Duka

Ndoqa dje doktor Halimin,
në një fshat-diku në anë,
kur tha: “Prodhimet e fshatit,
do t’i sjellim në Tiranë?!”

Nuk po i thur këto vargje,
që ta kap Halimin mat,
por s’di – me ndarjen e re,
a ekziston termi fshat?!

Lexo më shumë
Në mbrojtje të Arjanit…

Në mbrojtje të Arjanit… 21

🕔21:02, 11.May 2015

Mesazhe pa fund,
ma mbushën ekranin,
të gjithë më thonë:
“Shkruaj për Arjanin!”

Pa këto ngacmime,
nuk besoj ta shkrepja,
për një gjytyrym,
që ka rënë nga djepja!

Kur ishte i vogël,
ters i eci fati,
se për të vonuar,
e mbante gjithë fshati!

Lexo më shumë
Qershori i Dytë po vjen shumë i vakët!

Qershori i Dytë po vjen shumë i vakët! 4

🕔15:10, 11.May 2015

Arben Duka

S’e harroj dot kurrë,
ç’pathos kemi patur,
po tani dy kampet,
janë si të shushatur!

Kishim se ç’të bënim,
dhe përse të flisnim,
se një diktaturë,
duhej të përmbysnim!

Lexo më shumë
Nuk mund të mburresh kur ligjëron të paligjshmen!

Nuk mund të mburresh kur ligjëron të paligjshmen! 14

🕔12:00, 10.May 2015

Arben Duka

Hallexhinj e batakçinj,
që ndërtuan veresie,
sot po u kthehet mundimi,
në formën e një tapie!

Hallexhinj e batakçinj,
që shkelën ligjin me këmbë,
marrin tapitë nga Rama,
edhe rrinë rëndë-rëndë!

Lexo më shumë
VARGJET: Sot antifashistët, në Moskën legjendare!

VARGJET: Sot antifashistët, në Moskën legjendare! 65

🕔15:34, 9.May 2015

Arben Duka

Qarkulloi para ca ditësh,
një lajm me shumë interes:
“Në Paradën e Fitores,
Nishani s’do marri pjesë!”

Për efekt të pozicionit,
Rusia e kishte ftuar,
po rigoni i rigonit,
ftesën e paska refuzuar!!!

Lexo më shumë