Çfarë dihet për historinë e Shkodrës?

Çfarë dihet për historinë e Shkodrës? 0

🕔14:54, 10.Oct 2015

I nderuar lexues! Shkodra është themeluar aty nga shek.IV p.e.s. në kodrat përreth Kështjellës së Shkodrës. Ishte qendër e fisit të labeatëve dhe gjatë sundimit të Gentit u bë kryeqendra e shtetit ilir. Më 1040 u pushtua nga serbët dhe

Lexo më shumë
“IDRIZËRIA” ose çerdhja e besnikëve!

“IDRIZËRIA” ose çerdhja e besnikëve! 10

🕔14:50, 10.Oct 2015

Parti e Idrizit,
rezervë e skalionit,
shembulli tipik,
i prostitucionit!

Ngaqë ai bëhet,
veç me qeverinë,
s’e shoh dot me sy,
gjithë IDRIZËRINË!

Lexo më shumë
Jo ta rrëzojmë, por ta vëmë në punë frutdhënëse

Jo ta rrëzojmë, por ta vëmë në punë frutdhënëse 11

🕔15:21, 9.Oct 2015

Ne s’kemi qenë e s’do jemi,
asnjëherë me SHQUP-in palë,
kritikojmë-e shpresa kemi,
që kjo qeveri t’ia dalë!

Një revansh s’kemi kërkuar,
që të digjet prapë kjo tokë,
Ramës i kemi kërkuar,
që të jetë me këmbë në tokë.

Lexo më shumë
Kush ishte Gjin Gjergji?

Kush ishte Gjin Gjergji? 0

🕔15:15, 9.Oct 2015

I nderuar lexues! Gjin Gjergji ishte udhëheqës i kryengritësve të Dukagjinit në fillim të shek.XVII. Kryesoi të dërguarit e kryengritësve në kuvendin e madh të Dukagjinit që u mblodh në vitet 1601-1602 dhe mori pjesë në kuvendet ballkanike të Kuçit,

Lexo më shumë
Dekriminalizimi duhet të fillojë me Bashën…  Lu-ja nuk jep dot certifikata virgjërie!

Dekriminalizimi duhet të fillojë me Bashën… Lu-ja nuk jep dot certifikata virgjërie! 16

🕔15:02, 8.Oct 2015

Ty nuk t’i pastron dot krimet,
o Lulash-Lulash mavria,
Donald Lu-ja jo se jo,
por as vetë Perëndia!

Ambasadorët me radhë,
derën e SHQUP-it kaluan,
të takojnë atë që është,
dhe aspak atë që të duan!

Lexo më shumë
Çfarë dihet për betejën e Livadit?

Çfarë dihet për betejën e Livadit? 0

🕔14:43, 8.Oct 2015

I nderuar lexues! Beteja e Livadit (1462) ishte betejë e ushtrisë shqiptare e udhëhequr nga Skënderbeu kundër ushtrisë osmane që komandohej nga Karanxha Beu. Skënderbeu përcaktoi me kohë drejtimin e ardhjes së saj dhe organizoi prita për të shpartalluar pararojën

Lexo më shumë
Kush ishte Koto Hoxhi?

Kush ishte Koto Hoxhi? 0

🕔13:07, 7.Oct 2015

I nderuar lexues! Koto Hoxhi (Kostandin Hoxhi, 1824-1895) ishte veprimtar i Rilindjes Kombëtare, i arsimit e i kulturës shqiptare, Mësues i Popullit. Lindi në Qestorat të Lunxhërisë (Gjirokastër), ku më pas punoi si mësues i shkollës së mesme në gjuhën

Lexo më shumë
Një të lodhuri prej mundit, i merr qindarkën e fundit. Një kodoshi që nuk ngopet, i fërkon kokën dhe topet!

Një të lodhuri prej mundit, i merr qindarkën e fundit. Një kodoshi që nuk ngopet, i fërkon kokën dhe topet! 53

🕔20:22, 6.Oct 2015

Shqipëria shkëmb e maja,
mbytur në hallet e saja,
me hallet më të mëdhaja,
sikur t’i ketë rënë damllaja!.

Dje Sali-dreq e më dreq,
sot Edvin-keq e më keq,
një racë vërtetë e pjerdhur,
njeri-tjetrit për t’ja hedhur!.

Lexo më shumë
Kur ishim njëherë me shokun Enver (Pjesa e Tretë)

Kur ishim njëherë me shokun Enver (Pjesa e Tretë) 33

🕔13:20, 6.Oct 2015

Shqipëri-moj qyqe,
koha ç’të dënoi,
u djegtë në Ferr,
kush të shkatërroi!

Bëre mirë që shkule,
me rrënjë komunizmin,
se ai të zhduku,
analfabetizmin!

Lexo më shumë
Ku ndodhet mali i Polisit?

Ku ndodhet mali i Polisit? 0

🕔15:00, 5.Oct 2015

I nderuar lexues! Mali i Polisit ndodhet në rrethin e Librazhdit, me lartësi 1974 m (Faqja e Madhe). Është i ndërtuar kryesisht nga gëlqerorë dhe pjesërisht nga shkëmbinj ultrabazikë. Ka formën e një kubeje me shpate të thepisura. Pjesa e

Lexo më shumë