Çfarë dihet për betejën e Livadit?

Çfarë dihet për betejën e Livadit? 0

🕔14:43, 8.Oct 2015

I nderuar lexues! Beteja e Livadit (1462) ishte betejë e ushtrisë shqiptare e udhëhequr nga Skënderbeu kundër ushtrisë osmane që komandohej nga Karanxha Beu. Skënderbeu përcaktoi me kohë drejtimin e ardhjes së saj dhe organizoi prita për të shpartalluar pararojën

Lexo më shumë
Kush ishte Koto Hoxhi?

Kush ishte Koto Hoxhi? 0

🕔13:07, 7.Oct 2015

I nderuar lexues! Koto Hoxhi (Kostandin Hoxhi, 1824-1895) ishte veprimtar i Rilindjes Kombëtare, i arsimit e i kulturës shqiptare, Mësues i Popullit. Lindi në Qestorat të Lunxhërisë (Gjirokastër), ku më pas punoi si mësues i shkollës së mesme në gjuhën

Lexo më shumë
Një të lodhuri prej mundit, i merr qindarkën e fundit. Një kodoshi që nuk ngopet, i fërkon kokën dhe topet!

Një të lodhuri prej mundit, i merr qindarkën e fundit. Një kodoshi që nuk ngopet, i fërkon kokën dhe topet! 53

🕔20:22, 6.Oct 2015

Shqipëria shkëmb e maja,
mbytur në hallet e saja,
me hallet më të mëdhaja,
sikur t’i ketë rënë damllaja!.

Dje Sali-dreq e më dreq,
sot Edvin-keq e më keq,
një racë vërtetë e pjerdhur,
njeri-tjetrit për t’ja hedhur!.

Lexo më shumë
Kur ishim njëherë me shokun Enver (Pjesa e Tretë)

Kur ishim njëherë me shokun Enver (Pjesa e Tretë) 33

🕔13:20, 6.Oct 2015

Shqipëri-moj qyqe,
koha ç’të dënoi,
u djegtë në Ferr,
kush të shkatërroi!

Bëre mirë që shkule,
me rrënjë komunizmin,
se ai të zhduku,
analfabetizmin!

Lexo më shumë
Ku ndodhet mali i Polisit?

Ku ndodhet mali i Polisit? 0

🕔15:00, 5.Oct 2015

I nderuar lexues! Mali i Polisit ndodhet në rrethin e Librazhdit, me lartësi 1974 m (Faqja e Madhe). Është i ndërtuar kryesisht nga gëlqerorë dhe pjesërisht nga shkëmbinj ultrabazikë. Ka formën e një kubeje me shpate të thepisura. Pjesa e

Lexo më shumë
Kumbaro-ministrja qe një fat për ne, se tani na la dhe pa Skënderbe!

Kumbaro-ministrja qe një fat për ne, se tani na la dhe pa Skënderbe! 30

🕔10:00, 5.Oct 2015

Kumbaro-ministrja,
qe një fat për ne,
se tani na la,
dhe pa Skënderbe!

Thotë se Skënderbeu,
kot më kot u rrit,
atë diktatura,
e ktheu në mit!

Lexo më shumë
Dy poezi lirike

Dy poezi lirike 4

🕔13:05, 4.Oct 2015

Ndriçomë errësirën!   Në rrugët e gjata, me kurdhe e prita, kur të bjerë nata, ti eja si drita! Eja-shpirt i lirë, eja si një zot, se në errësirë, rrugën s’e gjej dot! Vetëm një qiri, gjithë natën e ndezi,

Lexo më shumë
Çfarë ka qenë devshirmeja?

Çfarë ka qenë devshirmeja? 0

🕔11:08, 4.Oct 2015

I nderuar lexues! Devshirmeja ka qenë detyrimi i popullsisë së krishterë në Perandorinë Osmane për t’i dhënë pushtetit qendror një numër të caktuar fëmijësh si taksë e së “dhjetës së gjakut”. Fëmijët dërgoheshin në Anadoll ku i shpërndanin midis popullsisë

Lexo më shumë
“Harmonia sociale” – shprehja më idiote  (Si një opinion)

“Harmonia sociale” – shprehja më idiote (Si një opinion) 21

🕔17:21, 3.Oct 2015

Edvini në New-York,
po bën politikë të madhe,
zbuloi para OKB-së,
dhe Harmoninë Sociale!

Ai mendon se po bën,
përfaqësime gjeniale,
po një Rend i ndarë,
nuk ka Harmoni Sociale!

Lexo më shumë
VARGJET / Ose qen bir qeni, ose deputet! (Ninullë bashkëkohore)

VARGJET / Ose qen bir qeni, ose deputet! (Ninullë bashkëkohore) 23

🕔17:47, 1.Oct 2015

Fli-o bir i vogël,
fli se të kam xhan,
rritu-edhe bëhu,
një politikan!.

Rritu edhe bëhu,
për nënë e baba,
se politikanët,
bëjnë shumë para!.

Lexo më shumë