Back to homepage

Shendetesi

Si të kujdesemi për dhimbjet e shkaktuara nga hernia diskale

Si të kujdesemi për dhimbjet e shkaktuara nga hernia diskale 9

🕔18:43, 18.Oct 2017

Dhimbja e mesit është një fenomen shumë i shpeshtë tek njeriu. Nga statistikat llogaritet që 80 për qind e njerëzve kanë një eksperiencë dhimbje je mesi në jetën e tyre. Një pjesë e mirë e këtyre dhimbjeve, (jo në të

Lexo më shumë
Mosha normale kur fëmija fillon të flasë, ja rastet kur duhet të shqetësoheni

Mosha normale kur fëmija fillon të flasë, ja rastet kur duhet të shqetësoheni 0

🕔12:17, 17.Oct 2017

Bëhet fjalë për dembelizëm apo kemi të bëjmë me një problem në zhvillimin e fëmijës? Kjo është pyetja që prindërit i bëjnë vetes kur fëmija vonon të flasë. Por përse nuk flet ende fëmija juaj? Edhe pse fëmija në moshën

Lexo më shumë
Kujdesi për sëmundjen që bllokon mushkëritë

Kujdesi për sëmundjen që bllokon mushkëritë 0

🕔10:17, 16.Oct 2017

Pranvera Kola – DITA Përdorimi afatgjatë i duhanit, prania e infeksioneve bakteriale apo virusale, qëndrimi në ambiente të ngarkuara nga pluhurat, polenet, gazrat e makinave, si dhe faktori gjenetik janë ndër shkaqet më të shpeshta që dëmtojnë mushkërinë, duke e

Lexo më shumë
8 këshilla për mbajtjen e diabetit nën kontroll

8 këshilla për mbajtjen e diabetit nën kontroll 0

🕔07:27, 15.Oct 2017

Të sëmuresh nuk është vërtet në dorën e gjithsecilit, por mbajtja nën kontroll e saj, është diçka që mund të zbatohet. Mjekët japin shtatë këshilla të konsideruara si të arta për ta që do t’i vënë në praktikë, në mënyrë

Lexo më shumë
Artriti: Këshillat për ta diagnostikuar herët

Artriti: Këshillat për ta diagnostikuar herët 0

🕔12:19, 14.Oct 2017

Artriti paraqet një gjendje shëndetësore që karakterizohet nga dhimbja, në të cilën preken artikulacionet, kockat, ligamentet, tendinat dhe muskujt. Sëmundjet reumatizmale mund të quhen gjithashtu sëmundje muskulo-skeletike. Shumë njerëz përdorin termin artritis, duke iu referuar të gjithë sëmundjeve reumatizmale. Artritis

Lexo më shumë
Prishja e dhëmbëve tek fëmijët, si parandalohet

Prishja e dhëmbëve tek fëmijët, si parandalohet 0

🕔10:40, 13.Oct 2017

Pranvera Kola – DITA Prishja e dhëmbëve fillon që në fëmijëri të hershme dhe faktorët që ndikojnë janë të shumtë, duke nisur nga koha e mbajtjes së biberonit, përdorimi i barnave, ushqimeve që konsumohen, si dhe kujdesi që ndiqet në

Lexo më shumë
Kujdesi për shëndetin mendor të fëmijëve

Kujdesi për shëndetin mendor të fëmijëve 0

🕔09:57, 12.Oct 2017

Prof.Ass. Valbona Alikaj* Një rëndësi e veçantë duhet t’i kushtohet kujdesit ndaj shëndetit mendor të fëmijëve. Çrregullimi mendor është një sjellje klinikisht domethënëse, sindromë psikologjike, apo model sjelljeje që shoqërohet me shqetësim, me paaftësi, apo me një rrezik të shtuar

Lexo më shumë
Shëndeti mendor, simptomat për të cilat duhet të kërkoni ndihmë mjekësore

Shëndeti mendor, simptomat për të cilat duhet të kërkoni ndihmë mjekësore 0

🕔10:23, 11.Oct 2017

  Pranvera Kola – DITA Ankthi dhe depresioni janë ndër çrregullimet më të shpeshta të shëndetit mendor që po shfaqen në rritje edhe në vendin tonë. Ndonëse nuk ka statistika të mirëfillta, bluzat e bardha ngrenë alarmin se shifrat e

Lexo më shumë
Çfarë i shkakton ethet dhe si duhen trajtuar

Çfarë i shkakton ethet dhe si duhen trajtuar 0

🕔11:09, 9.Oct 2017

Pranvera Kola – DITA Qarkullimi i virozëve dhe gjendjeve gripale gjatë kësaj stine bëhen mjaft të shpeshta, si shkak i ndryshueshmërisë së temperaturave. Një ndër shqetësimet më të shpeshta që manifestojnë të gjitha grupmoshat janë edhe ethet, nëpërmjet të cilave

Lexo më shumë
EMRAT / Testi i praktikës, datat e testimit për 6 specialitetet mjekësore

EMRAT / Testi i praktikës, datat e testimit për 6 specialitetet mjekësore 0

🕔10:00, 7.Oct 2017

Para se të konkurrojnë për licencën, qindra profesionistë të rinj të infermierisë, logopedisë, fizioterapisë, teknikës së imazherisë dhe laboratorit, duhet të kalojnë testin e praktikës që do të zhvillohet në datat 20-26 tetor, sipas një grafiku të përcaktuar për secilin

Lexo më shumë