Back to homepage

Shendetesi

Historia e djalit gej që jeton (jo më) i frikësuar me virusin HIV

Historia e djalit gej që jeton (jo më) i frikësuar me virusin HIV 0

🕔08:57, 1.Dec 2012

Një dëshmi emocionale, por edhe informuese: Sot një mbartës i këtij virusi mund të jetojë një jetë të gjatë dhe të shëndetshme   Rastet e reja me HIV në Shqipëri në vitin 2012 janë në shumicë raste të pacientëve që

Lexo më shumë
Aspirina parandalon kancerin në mëlçi

Aspirina parandalon kancerin në mëlçi 0

🕔08:50, 1.Dec 2012

Përdorimi i rregullt i aspirtinës (acidi acetilsalicilik) mund të zvogëlojë rrezikun e prekjes nga tumori i mëlçisë. Për më tepër studimet tregojnë se ilaçi që ne e përdorim kundër dhimbjeve të kokës ndikon edhe tek të sëmurët me neoplazi apo

Lexo më shumë
SIDA, më e përhapur se sa mendohej

SIDA, më e përhapur se sa mendohej 0

🕔00:34, 29.Nov 2012

Një komision mjekësh dhe shkencëtarësh, i mbështetur nga qeveria e Shteteve të Bashkuara, rekomandon që të gjithë njerëzit nga mosha 15 deri  65 vjeç duhet të kryejnë analizën për virusin HIV që shkakton SIDA-n Grupi i punës për ndikimin e

Lexo më shumë
Aroma dhe truri

Aroma dhe truri 0

🕔00:32, 29.Nov 2012

Aroma mund të rikthejë kujtimet. Era e një parfumi të caktuar mund të rikrijojë vizionet e një dashurie të parë dhe mund të nxisë ngushëllim, siç mund të dëshmojë çdo praktikues i therapisë me aromë (aromatherapy). Aroma mund t’a nxisë

Lexo më shumë
QSUT, realizohet për herë të parë ndërhyrja e rrallë në sy

QSUT, realizohet për herë të parë ndërhyrja e rrallë në sy 1

🕔12:58, 27.Nov 2012

Sëmundja shkakton humbje të shikimit dhe në disa raste edhe hemorragji në tru Pranvera Kola Shërbimi i neurokirurgjisë në Qendrën Spitalore Universitare “Nënë Tereza” ka zhvilluar me sukses një ndërhyrje të rrallë. Pacientja 55-vjeçare që iu nënshtrua operacionit të rrallë,

Lexo më shumë
Paketimi dhe parandalimi i duhanit

Paketimi dhe parandalimi i duhanit 0

🕔14:02, 24.Nov 2012

Një studim i ri arrin në përfundimin se fotografitë e vëna në paketat e cigareve në shumë vende, janë më të efektshme sesa paralajmërimet me shkrim për ndalimin e duhanit. Por efekti i tyre duket se venitet me kalimin e

Lexo më shumë
QSUT, realizohen 3 ndërhyrje të rralla në zemër

QSUT, realizohen 3 ndërhyrje të rralla në zemër 0

🕔12:51, 23.Nov 2012

Kardiologjia për herë të parë ul efektet e bisturisë për operacionet në  zemër me vetëm 10 cm çarje   TIRANË – Mjekët e Shërbimit të Kardiokirurgjisë në Qendrën Spitalore Universitare “Nënë Tereza” gjatë javës së fundit kanë mundur të realizojnë

Lexo më shumë
Shpallen 10 nënat më të mira të vitit për mënyrat më të mira të ushqyerjes së foshnjave

Shpallen 10 nënat më të mira të vitit për mënyrat më të mira të ushqyerjes së foshnjave 0

🕔12:49, 23.Nov 2012

Triumfojnë Tirana, Durrësi, Kukësi e Puka Tirana, Durrësi, Kukësi e Puka rezultojnë të kenë nënat e reja më të mira të vitit. Dhjetë nëna nga këto qytete kanë kryesuar listën e më të mirave, në konkursin e çelur për “Mënyrat

Lexo më shumë
Më 26 nëntor nisin provimet e shtetit për mjekësinë

Më 26 nëntor nisin provimet e shtetit për mjekësinë 0

🕔12:47, 23.Nov 2012

Shpallen datat  dhe oraret e testimit për secilin kandidat   Të diplomuarit në fusha të ndryshme të mjekësisë do të jenë të parët që do t’u nënshtrohen provimeve të shtetit për të marrë licencën që lejon ushtrimin e profesioni. Agjencia

Lexo më shumë
Në spitale edhe mjekëve u duhet mik

Në spitale edhe mjekëve u duhet mik 0 Updated

🕔10:45, 21.Nov 2012

Pajisje 1,5 milionë eurosh vijojnë të qëndrojnë stok në spitale. Askush s’i përdor, askush s’di t’i përdorë, ndërsa ministria, pasi i bleu, i lau duart dhe asgjë nuk u parashikua për mirëmbajtjen, instalimin dhe vënien e tyre në funksion të

Lexo më shumë

Njoftim

Njoftim

Njoftim