Një manastir në paqe dhe një botë në babëzi…

Një manastir në paqe dhe një botë në babëzi… 1

🕔12:35, 12.Aug 2017

Një manastir ka përsosmëri, ka dashuri të plotë njerëzore, në manastir s’ka makutëri, dhe kurthe të jetës njerëzore. Një manastir ka përsosmëri, paqe të pafundme qiellore, në manastir nuk ka djallëzi, po bota jashtë është djallëzore. Një manastir ka përsosmëri,

Lexo më shumë
DY LIRIKA TË ZGJEDHURA

DY LIRIKA TË ZGJEDHURA 1

🕔11:30, 11.Aug 2017

1. Kujtimet të trishtojnë… Ke dëshirë për të jetuar, në dy skaje shekullorë, kur sheh sy të yllëzuar, gjinj të ndritur qumushtorë. Para syve të përmbyset, kupë e ndritur qiellore, kur sheh jetën si harliset, nëpër kurmet vashërore. Bukuria e

Lexo më shumë
Atë që s’na bëri dot Turqia, na e bëri për pak vite “demokracia”!

Atë që s’na bëri dot Turqia, na e bëri për pak vite “demokracia”! 12

🕔13:10, 10.Aug 2017

(Turqizmat dhe barbarizmat po mbytin gjuhën e ndritur shqipe) Tani që po shkruajmë, në tonin Dovlet, kemi një ushtri, me analfabetë! Dhe fjala “Dovlet”, është turçe me bisht, po unë e përdora, atë qëllimisht! Turqizmat mësynë, gjuhën arbërore, me to

Lexo më shumë
Nuk mund të bëhet Referendum për çështje kaq të qarta….

Nuk mund të bëhet Referendum për çështje kaq të qarta…. 10

🕔12:13, 9.Aug 2017

Pjesa e Dytë Kundra Zogut kemi, fakte turpi plot, ndaj Referendumi, do të qe i kotë! Me Referendum, nuk ndryshon njeriu, se dot faqebardhë, s’bëhet faqeziu! Ahmeti të hiqet, pa referendum, po duhet të jetë, në një muzeum. Se edhe

Lexo më shumë
Nuk mund të bëhet Referendum për çështje kaq të qarta….

Nuk mund të bëhet Referendum për çështje kaq të qarta…. 9

🕔12:50, 8.Aug 2017

Një Referendum, që s’ka asnjë vlerë, është ai për Zogun, dhe shokun Enver. S’vendoset me votë, as sot-as më parë, nëse Ahmet Zogu, ka qenë tradhtar! Dihet historia, e Ahmet qafirit, kur u arratis, vodhi dhe floririn! Dihet historia, e

Lexo më shumë
A po na fsheh Rama diçka për 7 ministrat teknik

A po na fsheh Rama diçka për 7 ministrat teknik 5

🕔12:24, 7.Aug 2017

Po mbushen dy muaj, që zgjedhjet kanë mbaruar, dhe teknikët e PD-së, nga zyrat s’janë larguar! Një kokëfortësi idiote, dikush këtë e quan, ose me marrëveshjen e fshehtë, PD-ja ende luan! Ndofta-atë natë Maji, ku s’ka asgjë të shkruar, bashkëqeverisje

Lexo më shumë
Ja cili është kanceri që i ka rënë Shqipërisë

Ja cili është kanceri që i ka rënë Shqipërisë 3

🕔11:32, 6.Aug 2017

Katër vite-qeveria, që po na shurdhon, për këstin e FMN-së, me tridhjetë milion. Po Shqipërisë asnjëherë, nuk i ndahet tersi, është dhjetë milionë më tepër, gjoba nga “Bankersi”! Unë dua ndonjë përgjigje, se jam plot kureshtje, përse-gjobën qeveria, e kalon

Lexo më shumë
Krimi dhe fatkeqësitë po bëjnë kërdinë në Shqipërinë tonë!

Krimi dhe fatkeqësitë po bëjnë kërdinë në Shqipërinë tonë! 2

🕔12:04, 5.Aug 2017

Me vdekje-çdo ditë, Shqipërinë ç’e gjeti, dy-tre i vret rruga, dy-tre i merr deti! Plot mostra ka lindur, trualli shqiptar, që ta marrin jetën, për një celular! Ca krimi-ca fati, po bëhet kërdia, një vend depresiv, mbetet Shqipëria! Një kulturë

Lexo më shumë
Përjetë Autoktonus (Pjesa e Dytë)

Përjetë Autoktonus (Pjesa e Dytë) 1

🕔12:16, 4.Aug 2017

(Tani Autoktonus është dhe emër njeriu. Ai është emri i djalit të mikut tim nga Mirdita-Frrok Bardhit.) Djalë i bukur prej Mirdite, që në djep të është shkruar, se do t’ja mbrish asaj dite, në Shqipërinë e Bashkuar. Njëlloj Jugu

Lexo më shumë
Përjetë Autoktonus!

Përjetë Autoktonus! 5 Updated

🕔11:00, 3.Aug 2017

(Autoktonus sot është edhe emri i një djali. Djalit të mikut tim Frrok Bardhi) Si rrezja që bjen prej Diellit, dhe gjithë Botën e ndriçon, një flamur që ra prej qiellit, qëndisur-Autokton. Si rrezja që bjen prej Diellit, si rrezja

Lexo më shumë